Обаче
Това просто не е вярно и дори от някакви синопсиси би трябвало да е ясно, че светът на Джордан си има добре развити и магически системи, описани народи и прочие. А ако ти не си чел дори синопсиси, а само пролога и някакви ревюта с негативно отношение, съжалявам, не можеш да претендираш за обективност.Второ, уърлдбилдингът на Джордан си е от типа "фентъзи увеселителен парк". Описания на облекло, стаички и замъчета. Не че и Мартин не го прави, то си е необходимо условие - но не и достатъчно.
А аз съм на мнение, че уърлдбилдинг =/= само и единствено на добър стил, а от един пролог не може да се разбере дори това, особено ако е четен предубедено. И съм доста сигурна, че уърдбилдингът колкото и да не се постига с хиляди страници, не се постига и с десетината, които ти си видял.На мнение съм, че уърлдбилдингът не се постига с хиляди страници, а с писателско майсторство, а то и още повече - липсата му, - си личат от само няколко страници.
В това спор няма. Но проблемът е в читателите, не в текста. Или смяташ, че средно 14-годишните натопорчени момчета, дето направиха тая поредица бестселърова, не са кофти читатели? Еми, са.
Пък доста хора над 14 ти казаха, че първите няколко книги са между приемливи и добри. Аз също смятам така и съм ги чела на 22. И е малко прекалено да казваш, че всички чели по 5-6+ книги грешат и очевидно са пристрастни, след като ти си получил обратното впечатление от 7 страници и вероятно все пак пристрастни ревюта на някакъв пич. Никой не от нас (визирам мен, Марфа, Моридин и РРС) не го бръсне Колелото за най-великата литература писана някога, не разбирам защо толкова настояваш да е абсолютното дъно и да няма нищо поне малце добро в него.Детска радост ви е била на много хора, разбирам, ама melancholy reading only goes so far, ако позволиш да те парафразирам. Освен това, не се изказвам компетентно.