Жената - главен герой

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Dec 19, 2011 9:45 pm

Не, около нас има Гризли повече...
Ма дивеч за отстрелване има - кози планински поне 3 вида, лосове и прочее едри рогати твари, зайци, пилци, реднеци...
Може дори да не стигнем до бизоните и мечките...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Dec 19, 2011 9:48 pm

Реднеци не ти позволявам да ловиш. Не са екологично чисти и не са биореднеци.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Dec 19, 2011 9:52 pm

Roland wrote:Еми не, щото ти разясни кой кого как третирал, но мен ми е любопитно как възприемаш женските образи, описвани от мъж-гей примерно.

Изобщо, нещо си ми неясен пак...
А-а-а-а, ще трябва да си попреговоря малко материала. :lol:
Но отсега да ти кажа, че никога не съм възприемал автора първо от гледна точка на сексуалните му наклонности. :lol:
Единственият ярък такъв персонаж, за който сега се сещам е Сибила от "Портретът на Дориан Грей". Определено е женски, много добре развит.

Амелио, ей за това съм изгонил три българки и ходих да се женя през девет земи в десета. Може и да има свободни или не съвсем обвързани незаразени с мъжество жени у нас, но щеше ли да ми стигне животът да ги издирвам?
Last edited by Zeiss_optik on Mon Dec 19, 2011 9:58 pm, edited 2 times in total.
Hemos pasado!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Dec 19, 2011 9:54 pm

@Морви: Е, аз само тея дето са тичали на свобода по прерията ще отстрелвам...

цайсе, то е ясно, че ти хванеш ли се с българка, ще бъдеш атомизиран за отрицателно време, та затва си се взел с мюсюлманката, дето са я възпитали копче да не ти каже. Слава богу, повечето български мъже все пак искат човешко същество до себе си, а не кухненски робот с яйчници.
Last edited by Amelia on Mon Dec 19, 2011 10:02 pm, edited 1 time in total.

Oui. Je suis garbage.

bsb
Paragon

Post by bsb » Mon Dec 19, 2011 10:00 pm

Сега се върнах на първата страницата на темата и погледнах едно-две мнения. Споменава се Лоис Макмастър Бюджолд. Което ми напомни как вчера-онзи ден се бях сетил за Honor Harrington ( http://en.wikipedia.org/wiki/Honor_Harrington ). Въобще ми беше направило впечатление как този автор ( http://en.wikipedia.org/wiki/David_Weber ) не се притеснява редовно да поставя жени на ръководни или важни постове, поне в малкото му книги, които съм чел. А всички те бяха военна фантастика, т.е. в никакъв случай не са ориентирани основно към женска аудитория.

Нали имаше един списък със сюжети (ето го - http://en.wikipedia.org/wiki/Aarne%E2%8 ... ion_system - но никога не съм се опитвал да го намеря и поне разгледам)? Би било любопитно да се види в каква част от тях половете на главните герои биха могли да се разменят.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Dec 19, 2011 10:03 pm

Мдам, Стек от свободни реднеци... :mrgreen: Амелио трябва да ти намалят дииптроута, че съвсем си се разглезила... ареее убивайте спама.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Dec 19, 2011 10:37 pm

Amelia wrote: цайсе, то е ясно, че ти хванеш ли се с българка, ще бъдеш атомизиран за отрицателно време, та затва си се взел с мюсюлманката, дето са я възпитали копче да не ти каже.
Разгеле, Амелио - поне една женска черта видях в теб: фантазираш и си вярваш! :) Всъщност и другите избягваха копче да ми казват. Само че хем искаха да си ме имат като свой, личен мъж - хем те самите да са абсолютно суверенни. Ми... гледах, преценявах - накрая теглих извода, че суверенитетът им е по-важен и... им го дадох. И на трите им понесе зле в началото и идваха да ми реват да почваме пак.
Дано да не ти се случва, че сигурно никак не е много приятно.
Hemos pasado!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Dec 19, 2011 10:44 pm

Aaaaa, ПОНЕ едно женско качество си видял в мен викаш... Как мислиш, аз дали съм еманация на мъжки персонаж така като гледаш? :lol:

Иначе, леле не знам верно как са оцелели ония трите без велик мъжкар като теб... Кво, не можеха да намерят пътя към хладилника сами? После кой си фантазира и си вярва... :lol:

Бтв, престани да правиш паралели с теб и мъжа ми и с мен и жена ти, че ми призлява. Ти не разбра ли, че ние сме в различен времепространствен континиум от вашия? Някъде около 6 века пред вас и доста по на Запад...

Oui. Je suis garbage.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Dec 19, 2011 10:46 pm

Добре де, как го разбираш този сувернитет и това да си техен личен мъж?
В смисъл, искали са те да си хойкат по мъже, пък ти да не поглеждаш друга жена или какво?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Mon Dec 19, 2011 10:53 pm

Morwen wrote:Добре де, как го разбираш този сувернитет и това да си техен личен мъж?
В смисъл, искали са те да си хойкат по мъже, пък ти да не поглеждаш друга жена или какво?
Едната - да. Но ако наистина държиш да го знаеш, само ми драсни едно "да" лични - ще ти пиша.
Че не искам да развихрям въображението на Амелия. :)
Hemos pasado!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Dec 20, 2011 3:30 am

Ех, иска ми се и аз да бях толкова желан...
And you can't dance with a devil on your back...

Томек
Scholar

Post by Томек » Tue Dec 20, 2011 9:33 am

Никакъв шанс нямаш, Прероденият дракон е един!
Какво зората? Ние сме Урук-хай — не спираме да се бием ни денем, ни нощем, ни в ясно време, ни в буря. Идем да убиваме под слънце и луна. Какво зората?

Zeiss_optik
Arcanist

Post by Zeiss_optik » Tue Dec 20, 2011 9:33 am

А, Ницше дава някои добри идеи в тази насока.:lol:
Фройд му приглася.
Hemos pasado!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Dec 20, 2011 12:18 pm

Бахти дори не мога да разбера от къде да я сплитна тази тема да остане нещо смислено.

рофл рофл
http://www.webcafe.bg/id_490345333_Snejanke_mahni_se
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Zeiss_optik
Arcanist