Тръпка си е да чакаш всяка нова серия...а и някак те мотивира да преживееш до следващата седмица

Има и лоши страни - чакането...но за мен гледането на големи порции размазва детайлите и пресушава емоциите. Дори когато имам пълен batch, пак го гледам на малки порцийки (от 3-4 максимум 6 серии) и ги мешам с други сериали.
В идеалния случай попадам на перфектен 13-26 сериен сериал. Ако го изгледам на 1-2 сядания ставам много надъхан, доволен...и ми се отваря апетит за още...а пък то няма.

Дори ако ще има следващ сезон това означава чакане от порядъка на 1-2 години.
За мен тази дупка е много по-дълбока от нетърпението да чакаш епизода до следващата седмица.
Често се случва не всички епизоди да се еднакво качествени. Гледането в група веднага ще покаже разликата и потенциално ще ми провали настроението за останалите епизоди. Гледането през седмица може да позамаже проблема и да не ми развали общото впечатление.
При приключването на такъв сериал, дори си приятно изморен от многомесечното следене и си отдъхваш, че вече не трябва дебнеш за него

23 минути на седмица е малко...естествено следя няколко заглавия. По възможност от различни жанрове и нарисувани в различни стилове. Това компенсира и пресищането от определена тематика.
Естествено припомнянето на вече гледани неща трябва да се прави на големи дози.
Гледането на безкрайни сапунени шоненки от по 300+ епизода е друг случай. Там единственият начин видиш някакво сюжетно развитие е да ги гледаш наведнъж.
Знам, че някъде тук Roland беше писал пространна и обоснована статия как всички сериали могат и трябва да се гледат наведнъж.
Не знам. Може да е въпрос на психологическа настройка, но аз обичам да разреждам гледането на качествени заглавия с малко по-боклучави. Поглъщането на концентрирани качествени продукти ме води до две неща - до мощен глад за още или до прегаряне и загуба на интерес към аниметата.
Затова мешам нещата - разнообразни заглавия, към тях малко manga, малко web комикси, малко live action сериали и пр.
ПП
Пффф...то май се получи нещо, като самостоятелна тема...но нито знам как да я кръстя, нито пък някой ще вземе да постне в нея