С Марджъри не съм съвсем сигурен дали съм ок, понеже до средата на четвърта книга тя все още няма POV и все още е напълно неясно дали е подла хитра интригантка, или наистина е слънчево момиченце, което просто всички много го обичат. Тук някакси твърде бързо става ясно кое е.
На мен пък ми се стори и двете

Хем блага и загрижена, хем тотално в час как стават тия работи с политиката. Той брат й й е нещо като огледално копие, само че за разлика от Марджъри демонстрира егенце някакво.
Тирион - гигиди...
Ко, да не почна да го виждаш в, ъъъ, друга светлина?
Съгласен с Ицо, че Варис треби всички в Малкия съвет с две минути екранно присъствие. Мен Арята не ме дразни особено всъщност, почва да докарва вече някакво излъчване, различно от гимназиално пиче-аутсайдър - почна да показва някакъв такъв стаен яд към брат си и такива работи. Теон също беше добър, но при него имаше и един страхотен снимачен трик, който много ми подсили усещането колко в нищото е това момче - когато изгори предупреждението към Роб насред пълен мрак, с изключение на свещта и горящата хартия. Ей, Пайсел като се разпелтечи къв як беше!

"Luh..Luh..Luh... Lannister! House Lannister!" И Тирион с едната стинка и после втората: "For your troubles..."
Санса също беше страхотна в тоя епизод, колко страх излъчваше това момиче на масата. И Хеди почва да ми харесва доста вече, омг... Първо на вечерята, когато за миг показа онова изражение "Уф, слава Богу!", когато Томен каза, че не ще Джофри на убива Роб (а и през цялото време лицето й колебаеше между съчувствие и презрение), а после - въпреки леко смешния "I AM DEMONSTRATING ANGER" момент, - когато бутна Тирион, досущ като бясно момиченце. Даже и събарянето на листа от масата насред викове така си влезе в контекст.
Санса и Шае бяха много добри и двете според мен - първата точно като напълно разтреперано детенце, което се мъчи да установи някакъв контрол над нещо въобще, а другата като стената, в която се блъскат тия опити, а и добре демонстрираше леко недоумение от новата си роля. Въобще Софито и в двете сцени показа, че като има какво да играе, го играе силно.
Бийонд дъ Уол и в Уинтърфел нямаше много фокус, но и там имаше готини моменти. Еймон много добре си изпълни експозишъна, а и влизането в сцената през очите на Лято също беше страшно.
Между другото, друг як момент, с Мормонт - влиза Крастър и му размахва меча на Джон пред лицето с репликата: "Ще платите!" (А знаем, че се кефи на хубави оръжия.) Мормонт на Джон: "Чакай отвън!" Следващ кадър: Мормонт с меча в ръка, а накрая на сцената: "И не го губи пак." И естествено, Сам и Гили, което си беше супер-очарователен момент, особено с това неговото лице-втасала питка, дето цялото се надипли от усмивка, като му прие подаръка девойката.
И двата епик уина.
Бриен - ЙЕС БЕ. Мноу я чаках и е гениална. Мисля, че зад тия вдървени рецитации бтв си стоеше точно комплексираната девица, която обаче току-що е получила благоволението на краля си и е втъкнала слабините на Лорас в скротума му като защитник от американски футбол. Пролича си доста силно обаче, че е аут ъф плейс, първо като се сопна на Кат (йерархия, това-онова), а после като й каза да не й вика лейди.
Йорен - АВЕСОММ! Бойните сцени може да са нарядко, обаче къртосват, а тоя пич беше най-злият досега в целия сериал. И как беше останал прав накрая. МАМКА МУ, ЯКОСТ. На мен ли така ми се стори, или Гендри и той ги размяташе бая? С кво ги биеше бтв, че направих асоциация с баща му и ми се стори, че ги млати с някакъв боздуган? Лорк получи подобаващо въведение. Тоя гологлавият кой от психопатите му трябваше да е или те психопатите бяха при Грегор?
П.П. Huh. Look at that, I fanboyed all over myself...