The Comics Topic

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 07, 2012 7:52 pm

Тъкмо мислех да зач1ета това днес.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 08, 2012 7:46 am

Roland wrote:Бе според мен си има сериозна разлика между супергеройските комикси и останалите. Много по-лесно е да си креативен като работиш със собствена концепция извън суперхироу жанра. Но пък Морисън показва, че спокойно можеш да правиш сериозен комикс и със супергерои. Много ме блазни Батманът му...
Недей, наистина, ще те разочарова много и Батмана и Супермен, бексторито особено за първия, което трябва да си прочел е потрисащо и дори такова няма да те грабне особено. Откъм негови супергеройски комикси в интерес на истината за мен лично са се получили само Екс-Мените му.

Иначе половинката прочете последняи Фейбълс (16то тпб) и каза, че бил доста странен, ама и як:))

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 08, 2012 8:00 am

E аз доколкото знам неговият All Star Superman е извън континюитито.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 08, 2012 8:54 am

Симеоне, имам ги двете тпб-та и са ми на рафтовете, моля те и ДОРИ съм го чел:)

Да, извън е, но за съжаление има 3 милиона препратки към герои и събития от суепрменската вселена, които аз лично не вдянах без уикипедия.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 12, 2012 2:37 am

Въпрос към хората, дето браузят комикс форуми - има ли място, където мога да намеря ясна и лесно разчетима хронология на броевете И колекциите на Батман? Вълнуват ме последните години, логично, да речем последните десет. Морисън и насам. Обаче всичко е такъв миш-маш, че просто не мога да намеря никаква последователност. Две колекции няма една с друга да си пасват, пълно е с мини-серии и дори когато нещата са от базовата серия, трябва да ровя по копирайт страницата да изнамеря това кои броеве са.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sat May 12, 2012 4:20 am

Roland wrote:Въпрос към хората, дето браузят комикс форуми - има ли място, където мога да намеря ясна и лесно разчетима хронология на броевете И колекциите на Батман? Вълнуват ме последните години, логично, да речем последните десет. Морисън и насам. Обаче всичко е такъв миш-маш, че просто не мога да намеря никаква последователност. Две колекции няма една с друга да си пасват, пълно е с мини-серии и дори когато нещата са от базовата серия, трябва да ровя по копирайт страницата да изнамеря това кои броеве са.
Що се отнася за Batman на Морисън има това:
Spoiler: show
Image
Не знам да колко ще ти помогне.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat May 12, 2012 4:24 am

Еми може и да не помогне, но мерси :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon May 14, 2012 9:12 am

Понеже не ти бях видял този пост, препоръчвам ти да прочетеш първите стики-теми в Батман подфорума на CBR, там е доста улеснено ориентирането, особено за кашата на Морисън последните години.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon May 14, 2012 5:28 pm

Мерси, ше чекна,

comics_ross
Merchant

Post by comics_ross » Tue May 15, 2012 8:31 pm

И аз да се включа за Брубейкър :lol:
Може би най-любимият ми супергеройски комикс от последните години е The Immortal Iron Fist. Не е много популярен, но за сметка но това е изключително стойностен и наистина си заслужава. По принцип помага ако сте чели броевете от Силвър ейдж, тъй като в първите няколко се разкрива ориджин сторито на героя, но дори и без да сте запознати с предисторията не би повлияло особено на възприемането на комикса. Оригиналните броеве са трудно достъпни, но бяха издадени в черно-белите поредици на Essential серията на Марвел.
Комиксите на Брубейкър, заедно с последните няколко от поредицата, които са доста по-слаби (Страчински) излязоха в 5 ТРВ-та. Има и омнибус, в който са събрани само броевете на Брубейкър.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Thu May 17, 2012 1:06 am

http://forums.comicbookresources.com/sh ... I-m-wrong)

Понеже скоро излиза ПОРЕДНИЯТ комикс за миналото на Улвърин, феновете от CBR са обобщили натрупаната досега информация за него.

Компилацията е в постове 13-24 на един от главните архивари worstblogever, но вижте и откриващия пост. Аз се отказах доста бързо, но ако на някого му е любопитно, тук е всичко на едно място и се дават съответните заглавия и броеве.
И това са само събитията преди да се присъедини към Екс-Мените. :shock: :shock: :shock:

Прав беше Крис Клеърмонт, че е грешка да се разкрива твърде много за миналото на Логан... :roll: не, няма да го наричам Хаулет пък
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Fri May 18, 2012 1:21 pm

Като стана въпрос в темата за Авенджърите, малко съм бос в комиксите и смятам да поправя грешката. Та, да препоръчате нещо? Иска ми се да е мрачно, подтискащо и въобще гадно :lol: , да не е 150 тома/части (или там както се водят) и да е завършено.

:roll:

И като че ли мангата не ме кефи толкова..
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri May 18, 2012 3:57 pm

И аз съм слабо запознат ама ако ше е - Мрачно подтискащо и доволно гротескно - The Darkness :D или Fallen Angel.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri May 18, 2012 4:24 pm

Ордо, твърде общо задаваш въпроса.

Иначе за мрачно, гадно и завършено - всичко, което е писал Garth Ennis: Punisher, Preacher, The Pro, The Boys (макар че на мен тия двата са ми забавни), и особено Chronicles of Wormwood и Crossed.

Той има и страшно добри комикси на военна тематика - War Stories и Battlefields.

Също комиксите на издателство Avatar - препоръчвам особено тия на Warren Ellis (виж от него и Stormwatch/The Authority). Тук са издадени Chronicles of Wormwood и Crossed. :wink:

Fallen Angel е адски добър, макар че мен не ме е потискал. Ама е мрачен, да - нещо като комбо от Син Сити и Споун, но несравнимо по-качествен и от двата, писал съм за него по-назад тук.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Ordo Malleus
Mistborn

Post by Ordo Malleus » Fri May 18, 2012 7:20 pm

10x passer, набелязах си 3-4 заглавия от тия. А въпросът ми твърде общ щото хал хабер си нямам, а и сам не знам точно какво ми се чете. Със сигурност не истории как Капитан Америка спасява света.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.