Земетресението

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 22, 2012 4:12 pm

Абе да се надяваме, че ще се разминава леко.

В кръга на шегата - В Перник мъже с винкели издирват кой е тоя Рихтер.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 22, 2012 4:45 pm

Оф мене цялата паника ми е бая смешна вече, тук на работа съм провел вече сигурно 30 разговора за това земетресение и искам да се застрелям, ако още някой ме попита какво съм правил през нощта. Факт, силно беше, ама айде малко да бъдем по-разумни. Аз лично си заспах като пич още в 3:08. След това естествено ме събудиха родителите на приятелката ми, които трескаво трябваше 3 пъти да проверят дали тя е добре съответно в 5, 6 КАКТО И 7:)

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue May 22, 2012 5:00 pm

Хичкок на живо в София (гарвани нападат хора): http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4826591
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 22, 2012 5:09 pm

Muad_Dib wrote:Оф мене цялата паника ми е бая смешна вече, тук на работа съм провел вече сигурно 30 разговора за това земетресение и искам да се застрелям, ако още някой ме попита какво съм правил през нощта. Факт, силно беше, ама айде малко да бъдем по-разумни. Аз лично си заспах като пич още в 3:08. След това естествено ме събудиха родителите на приятелката ми, които трескаво трябваше 3 пъти да проверят дали тя е добре съответно в 5, 6 КАКТО И 7:)
Е, хората са далече, не знаят, че не е станал чак апокалипсис, то така звучеше...:) Факт, че имаше известна психоза, де, ама и трусовете си ги биваше.
Иначе радвам се за теб, че си се наспал, но дано железните нерви не ти изиграят лош номер някой път.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Tue May 22, 2012 5:12 pm

Muad_Dib wrote:Оф мене цялата паника ми е бая смешна вече, тук на работа съм провел вече сигурно 30 разговора за това земетресение и искам да се застрелям, ако още някой ме попита какво съм правил през нощта. Факт, силно беше, ама айде малко да бъдем по-разумни. Аз лично си заспах като пич още в 3:08. След това естествено ме събудиха родителите на приятелката ми, които трескаво трябваше 3 пъти да проверят дали тя е добре съответно в 5, 6 КАКТО И 7:)
Аха ето поредният мачо пич, който не е усетил нищо, но се е събудил от паниката на съседите. Ох ще ме попилеете от смях. След снощният стрес малко балканска мачовщина ми идва забавна.

Goshko
Misting

Post by Goshko » Tue May 22, 2012 5:47 pm

Паниката на съседите беше основно по новините. Поне в моя и съседните блокове нямаше нито един човек излязъл на улицата. Поне след първия трус, след по-нататъшните не съм проверявал.
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Tue May 22, 2012 5:55 pm

Goshko wrote:Паниката на съседите беше основно по новините. Поне в моя и съседните блокове нямаше нито един човек излязъл на улицата. Поне след първия трус, след по-нататъшните не съм проверявал.
Както казах долу беше най-голямата нощна разходка на кучета и проверка по автомобилите

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue May 22, 2012 10:23 pm

На мен още ми е треперещо, та хич не ми е смешно..
Има хора на които са им се чупели прозорците, с малки деца са и са прекарали нощта по колите. Земетресенията са страшно нещо и не бива да се успокояваме, че по принцип у нас няма много силни земетресения или че това конкретно е приключило благополучно на тоя етап.
Вместо това, да вземем да си спретнем сървайвал китовете, че просто никога не се знае.
Така де, явно зависи кой в какъв блок е бил наистина, но това земетресение ме накара да се замисля за ужаса, който са изпитали хората в бедстващите райони от последните години и макар да съм убедена, че моят страх е бил нищо сравнен с техния, пак ми става страшно. Бтв пулсът ми до късния следобед беше супер ускорен и ми беше адски лошо, имаше и няколко други познати с подобни проблеми, така че може би е и въпрос на чувствителност и степен на уплаха. Почти се замислям дали да не взема да ида при някоя врачка да ми лее куршум против страх :?
shadow dance nikoga ne luje

Eck
Merchant

Post by Eck » Tue May 22, 2012 11:28 pm

tigermaster wrote:Ъхъ...
Снощи най-блажено си спях и си сънувах сценка от "Легенда за Кора" - този сериал е един от двата, които следя с най-голямо удоволствие в последно време, бтв, та бая ми се е набил в тиквата - гледах спаринг между земен и огнен повелител или нещо от този род. Земният повелител махна с ръка да разтресе земята...
И земята се разтресе, та чак се събудих. В началото не бях съвсем сигурен, че съм буден, де...
Неприятно.
А после през цялото време имах чувството, че леглото ми се тресе, та не можах дори да задремя както си му е редът. Не знам това самовнушавал ли съм си го или съм усещал слаби трусчета, ама...
Човеееече, мислех си, че съм само аз!! :D
Аз не сънувах нищо от "Легенда за Кора", но също си мислех за Земни повелители по време на и след земетресението. Всъщност, така се приспах - доста по-спокойно е да си мислиш за любим сериал, отколкото за това ще се строшат ли стъклата на прозореца при нов трус. :mrgreen: Следя "Легенда за Кора" с голям кеф и е АДСКИ яка. :D
А за земетресението не мисля, че някой излезе навън. Но ние сме стабилен градеж, та не се усети много силно. От първия трус нямам спомен, защото почти го проспах и дрънченето на стъклата ме събуди на финала, а втория трус усетих сякаш леглото ми е на колелца и някой го мести. :lol: Третия го усетих в просъница, но много бързо пак заспах.
Сутринта се шокирах много от това, че всички посред нощ са писали във Фейсбуук. А аз, мислейки си за Земни повелители, просто си откъртих. :lol:

п.п. Яко българско сайтче за "Легенда за Кора". :mrgreen:
Земята ни е твърде плитка,
сякаш на небето издълбана
и трепери като водна капка,
Кралят Гарван когато минава.

Моят блог

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed May 23, 2012 12:04 am

Еск wrote:п.п. Яко българско сайтче за "Легенда за Кора". :mrgreen:
Готин сайт, да...
Споменат съм няколко пъти там, бтв, понеже повечето от субтитрите за сериала, качени по българските сайтове за преводи на филми, са мое дело.
Подозирам, че това е една от причините, поради които ми се е набил така в главата.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Arlina
E'lir

Post by Arlina » Wed May 23, 2012 12:13 am

Във Варна се усети слабо и предполагам само, който не е спял е разбрал какво става. Аз цъках Диабло като започна да ми се клати стола, погледнах полилея, потвърдих си съмненията и продължих да си цъкам, тъкмо бях на Belial :lol:

Сигурна съм, че е било ужасно и всички искат да споделят преживяното, това го разбирам, обаче неадекватните реакции на медиите не мога да ги разбера. Само всяват паника в хората и показват порутени бараки, които сигурно и преди това са били порутени..
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Wed May 23, 2012 10:03 am

Arlina wrote:...неадекватните реакции на медиите не мога да ги разбера.
А аз, честно казано, много бих се изненадала ако реакцията беше адекватна... :roll:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 23, 2012 10:08 am

Razaelski wrote:
Аха ето поредният мачо пич, който не е усетил нищо, но се е събудил от паниката на съседите. Ох ще ме попилеете от смях. След снощният стрес малко балканска мачовщина ми идва забавна.
И да не ти дива забавна на мен са ми адски смешни "мъжете", които се разтреперват от рандъм няколкосекунден трус, девойките ги разбирам горе-долу, примерно предполагам, че на Мели и е било наистина тегаво от това, кеото написа.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed May 23, 2012 11:23 am

Доста яка статия за реакциите на хората:

http://www.webcafe.bg/id_1021300891
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

bsb
Paragon

Post by bsb » Wed May 23, 2012 1:08 pm

Muad_Dib wrote:
Razaelski wrote:....
.....
Толкова ли е трудно да се разбере, че на различни места в София трусът се е усетил различно и е довел до различни щети?