A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon May 28, 2012 9:04 am

Страхотен, страхотен епизод! В който най-сетне нещо СЕ СЛУЧВА. И не ми се показва пачуърк от 4-минутни суперсъдържателни сцени на орда чернодрешковци буксуващи нейде из снега осми епизод поред, или Роб изживяващ се като милосърдна сестра покрай неква там друга милосърдна сестра. Бая бях почнала да се отегчавам от накъсаното почти липсващо действие и безкрайното ляляне на празни обороти в средата на сериала. Таман си мислех, че Мартин е забравил съвсем кво е искал да направи с историята си, когато взе, че ме сполетя тоя чудесен кохерентен, компактен и въздействащ екшън. Много се кефих.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon May 28, 2012 11:20 am

И аз се включвам във всеобщия възторг от новия епизод :D

Като сценарий и разбиране на героите е просто класи над всички други серии тоя сезон.
Тирион беше гигантски, супер епични му бяха сцените и не беше просто остроумен бърборко. Брон също се включваше яко, радваше ме с всяка реплика и всяка физиономия :D Санса беше пленителна, а в този един епизод имаше повече екранно време отколкото в предишните осем взети заедно. Имам чувството, че само Мартин може да пише кадърно Санса и Церсей. Това с Томен в празната тронна зала беше могъщо, тръпки ме побиха... Джофри също имаше страхотни попадения, в интерес на истината той си е цялостно силен в сериала. Хареса ми как обърнаха внимание на Давос в началото.

Абе с две думи - хареса ми, не мога да си кривя душата :D
But goddamn,
you got me in love again

asdf
Smallfolk

Post by asdf » Mon May 28, 2012 1:53 pm

едни от най готините тв кютеци бяха в band of brothers (125 милиона) . на това не му знам бюджета, ама ясно личи че париците им не стигат доникъде. в blackwater показаха малко повече екшън, но един такъв камерен и театрален. все пак е нещо де, стъпка в правилната посока - на предните мащабни сблъсъци им гледахме само края :mrgreen:

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon May 28, 2012 1:55 pm

Камерен и театрален в сравнение с Band of Brothers и ...?

asdf
Smallfolk

Post by asdf » Mon May 28, 2012 2:13 pm

има ли други свести тв касапници освен band of brothers :lol: като се замисля и в батълстара имаше прилични космически битки... не ме разбирай погрешно - аз харесвам сериала :D но само с дворцови интрижки не става - все пак е епично фентъзи ! никой не очаква от троновете да е мащабен колкото властелина , ама от НБО имат традицията (рим) да спестяват от екшъна.

пп ако знаете в the borgias колко е зле положението... оле малеее ! троновете са цвете :mrgreen:
Last edited by asdf on Mon May 28, 2012 2:26 pm, edited 2 times in total.

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon May 28, 2012 2:21 pm

но само с дворцови интрижки не става - все пак е епично фентъзи
Яко е, че гледаш сериала, без да си чел книгите - ще има да те изненадват някои неща :) Сред които и съотношението битки (=епичност за теб, доколкото разбрах) и "интрижки" ;)

Иначе "други свестни касапници" не са конкретни заглавия, за които те питах. Така или иначе, в Батълстара приличните космически пуцалки са правени 95% на компютърен екран, нали - логистиката с реални хора е друга работа :) Но и ти едва ли очакваш неща на нивото на "Небесно кралство", надявам се.

asdf
Smallfolk

Post by asdf » Mon May 28, 2012 2:49 pm

о позачетох малко онлайн - частите за церсей, джайм и тирион :) стори ми се разкошно и си дадох сметка колко много е окастрена тв версията . иначе епичност = на цялостно усещане, атмосфера и прочие - това според мен де :roll: ясно, че нещата не опират само до битките :mrgreen: но съгласи се , че те визуално допринасят за изграждането на въпросната атмосфера - неслучайно джаксън акцентира върху мащабните мелета.

естествено че не очквам небесно царство, ама малко от малко бе . тия от НБО ни взимат хептен за мезе - поне ей толкова да се бяха доближили до братския отряд като ниво на на екшън сцените ! ми тооооо... ай ооопп и гледаме края на битката (ранени , черва и тн - така беше и в рим ) . да не се захващат като не им стигат кинтите - фентъзи жанра е скъпо удоволствие :mrgreen:
Last edited by asdf on Mon May 28, 2012 6:10 pm, edited 4 times in total.

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon May 28, 2012 3:08 pm

Гледах го и аз - откъм червищата никак не са пестили, не знам иначе за бюджета :mrgreen: Само да не личеше толкова на 2-3 места, че млатят по чучела... (макар че оная скала върху главата на идиота срещу Станис си беше доста, ъъъ, точно попадение)

Иначе ми се стори, като мащаб, подходящо като за тоя тип обсада/битка, при все че наистина от режисьора на Центурион + това, че всички пари са отишли за бомбардировката с wildfire не може да се очаква нещо прекалено. Бомбардировката ме изкефи много обаче!

На мен ли ми се стори, или половината епизод беше със Серсей на преден план? Тя пък отново беше забавна на пияна глава.

Въобще, нещата си бяха на място и особено самият край. :shock:

Към Силвъра, понеже знам, че го кефи - последните 3 (мисля) епизода все продължават музиката от епизода в субтитрите и е наистина много яко, а с тоя финал и нищо особено да не беше епизодът, пак щеше да си вдигне оценката поне с 1!

Ще се гледа пак

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 28, 2012 5:07 pm

Отсега си пожелавам Мартин да е сценарист на един определен епизод, вероятно в четвърти сезон. :spite:

(СПОЙЛЪР ТРЕТА КНИГА)
Spoiler: show
Да, Червената сватба, естествено. И за подходящо поднесен екшън, и за отлично представяне на персонажите.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon May 28, 2012 5:32 pm

ДААААААААААА дано е той :)
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 28, 2012 5:48 pm

Щом тръгнах да пиша "rains" в Гугъла като първи вариант изскочи песента "Дъждовете на Кастамир". :D

(спойлъри за книгите, имайте предвид, та не отваряйте линкове, ако не сте ги чели)

The Rains of Castamere was a song written about Lord Tywin Lannister's crushing victory over rebellious House Reyne of Castamere and the destruction of the House at the end of their rebellion.
The Rains of Castamere by The National
http://www.youtube.com/watch?v=sn2l2_v6Ur8

Припевът й (чуваше се в епизода):

And who are you, the proud lord said,
that I must bow so low?
Only a cat of a different coat,
that's all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red,
a lion still has claws,
And mine are long and sharp, my lord,
as long and sharp as yours.
And so he spoke, and so he spoke,
that lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall,
with no one there to hear.
Yes now the rains weep o'er his hall,
and not a soul to hear.

:metal: :metal: :metal:

СПОЙЛЪР ТРЕТА КНИГА
Spoiler: show
Спомних си как е изпълнена с думкането на барабаните на Сватбата - направо виждах и чувах ставащото. :D
The Best of Mozart

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon May 28, 2012 7:40 pm

asdf wrote:едни от най готините тв кютеци бяха в band of brothers (125 милиона) . на това не му знам бюджета, ама ясно личи че париците им не стигат доникъде. в blackwater показаха малко повече екшън, но един такъв камерен и театрален. все пак е нещо де, стъпка в правилната посока - на предните мащабни сблъсъци им гледахме само края :mrgreen:
като се замисля и в батълстара имаше прилични космически битки...
Пробвай да се сетиш за сериал с фентъзи/средновековна тематика, който може да се похвали с такъв епизод. Неща като Band of Brothers (и забележи - BAND of Brothers, не Army of Broters, примерно) пак изискват бюджет, но не трябва на всяка екстра да й правиш броня и да й ковеш меч, да мислиш за хореография на схватките или да правиш сложни сетове от нищото. Само трябва да се отбиеш до местния военен музей (или Холивудски склад), за да се сдобиеш с малко превозни средства и стари пушки, да заредиш пиротехниците с много експлозиви и готово - екшън сериалчето не ти мърда. Голям фен съм на Band of Brothers и смятам, че са постигнали невероятни неща, но сравнение с Game of Thrones, предвид далеч по-сложния му сетинг, далеч по-многобройните и трудни за правене сетове и гигантическия каст, просто не може да се прави.
при все че наистина от режисьора на Центурион + това, че всички пари са отишли за бомбардировката с wildfire не може да се очаква нещо прекалено
Честно казано масовката в началото беше единственото наистина яко нещо в Centurion, този режисьор си разбира от работата поне в това отношение...

asdf
Smallfolk

Post by asdf » Mon May 28, 2012 8:23 pm

band of brothers / army of broters - sled 5tata бира всеки ше ги омеши :mrgreen: иначе признавам, че сравнението м/у братята и троновете може би е некоректно , но все пак можеха да се постарят повече ! не да ни пробутват 1 брой йекшън на 20 серии - от един път не се ставало п******т :lol:

само да попитам челите - много ли щеше да се отрази на сюжета ако бяха орязали денерис ? защото тази пача и мангалите й дразнят много :evil:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon May 28, 2012 8:58 pm

Всъщност исках да кажа Army of Brothels, не Broters, но се обърках. :mrgreen:

В книгите докъдето съм чел (книга и половина) имаше само една битка, която я поокастриха леко в първи сезон. Другата е тази, която ни я показаха по страхотен за ТВ сериал начин.

Но настрана от тази прекрасна кулминация, дотук ми се потвърждава впечатлението, че за разлика от първата книга, във втората през 90% от времето се точат безцелни локуми. Малко като Wheel of Time е - много моткане през повечето време и чак в самия край се случва нещо.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon May 28, 2012 9:13 pm

Оооо, нищо не си видял още откъм точене на локуми! :lol:

Но пък хубавото е, че в четвърта (а чувам, и пета) книга има достатъчно материал за сравнително безболезнено изрязване при екранизацията. :wink:
The Best of Mozart