A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jun 05, 2012 12:04 am

Жоре, има време и по-нататък да споменат това за Азор Ахай и прочие пророчества. :wink:
Иначе и аз казах, че тоя левъл Дани го мина по съкратената процедура, ама не съм изненадан.

За запознати с X-Men - коментар на сцената с Денерис и дракончетата:

not having read the books, i am still heavily underwhelmed by the house of the undying. it has cool things to come written all over it only pulls some kitty and lockheed. meeh

Вярно мязат на братчета на Локхийд по размер поне засега. :lol:

Картинки:
Spoiler: show
Image

Image

Image
Още нещо, което се чудят по други форуми - дали водачът на Белите бродници не е Бенджен Старк, понеже много бил приличал на него. Някой тук да е забелязал подобна прилика? Аз не.

Иначе странно защо всички гостуващи статисти от The Walking Dead подминаха Сам като пътен знак, генералът на кон даже го изгледа и нула внимание? :?
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jun 05, 2012 12:19 am

Я спойлнете кво се предполага да сме видели в Къщата на Немъртвите? Кво е казал Регар? Аз искам да науча повече за Регар - звучи кат някъв изкаран от приказките на Санса.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Jun 05, 2012 12:57 am

passer-by wrote:Още нещо, което се чудят по други форуми - дали водачът на Белите бродници не е Бенджен Старк, понеже много бил приличал на него. Някой тук да е забелязал подобна прилика? Аз не.
Has beard?

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Tue Jun 05, 2012 1:47 am

Изключително силен завършек на сезона, и един от най-добрите епизоди досега. Откъм режисура, операторска работа, ефект... буквално издуха Blackwater. Тоя сериал трябва да си го оставят изцяло в ръцете на Тейлър.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jun 05, 2012 9:54 am

Завършекът наистина беше добър, на мен също ми допадна много. На моменти преправените и дори изцяло променени неща спрямо книгите ми идват в повече,но започнах да свиквам да ги възприемам отделно...горе-долу. Финалът беше толкова изкуствено нагласен, за да има съспенс, че не е риба.
Допада ми , че тук любовта межу Тирион и Шае изглежда съвсем истинска и най-вероятно ще пропуснат нейното "предателство" към края на третата книга.

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Tue Jun 05, 2012 11:19 am

Имаше си добри моменти :>
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Jun 05, 2012 6:16 pm

Muad_Dib wrote:
Допада ми , че тук любовта межу Тирион и Шае изглежда съвсем истинска и най-вероятно ще пропуснат нейното "предателство" към края на третата книга.
Спойлерите и горе и тук са от третата книга.
И на мен ми е интересно как ще го отработят в сериала този момент... Защото тя наистина изглежда супер откровена. А не може да пропуснат как той я убива, защото е супер значим момент в историята.
Може би ще намесят някак Санса? Малко вероятно, но е възможно... Тирион се заглеждаше по нея един-два пъти тоя сезон. А Шае я сложиха за прислужница на Санса от много по-рано. Може Шае просто да види, че Тирион се отнася със Санса с много повече уважение и деликатност, отколкото с Шае и това да я насочи в някаква по-предателска посока... Тя и в тоя сезон му правеше някакви драми за това в стил "I'm not a kitchen wench!"
But goddamn,
you got me in love again

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Tue Jun 05, 2012 6:46 pm

Dr. Horrible wrote:
Muad_Dib wrote:
Спойлерите и горе и тук са от третата книга.
И на мен ми е интересно как ще го отработят в сериала този момент... Защото тя наистина изглежда супер откровена. А не може да пропуснат как той я убива, защото е супер значим момент в историята.
Може би ще намесят някак Санса? Малко вероятно, но е възможно... Тирион се заглеждаше по нея един-два пъти тоя сезон. А Шае я сложиха за прислужница на Санса от много по-рано. Може Шае просто да види, че Тирион се отнася със Санса с много повече уважение и деликатност, отколкото с Шае и това да я насочи в някаква по-предателска посока... Тя и в тоя сезон му правеше някакви драми за това в стил "I'm not a kitchen wench!"
(продължават големи спойлери от трета книга)
Аз не виждам как могат да запазят оригиналната динамика на убийството. В книгата Тирион е разярен, защото открива как тя се е преструвала през цялото време, докато той си е позволил да повярва в илюзията. С тази сцена на сериала получаваме обратната ситуация.

Според мен Тивин ще разбере за тях и ще убие Шае като някакво наказание на Тирион. Все пак Динклидж е любимеца на публиката и може би не искат да го представят в толкова негативна светлина. Ако крайният ефект е да попроменят държанието му в пета книга, не бих се оплаквал твърде много.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Tue Jun 05, 2012 8:21 pm

Тя и в книгите си беше адски откровена и точна. Не виждам нищо нередно да правят в сериала. Доста силно ще се получи даже. И така си и трябва. Точно в тази нишка не трябва нищо да променят, иначе ще е много meeh. Точно такива, като Шае, са най-бруталните курвенца. Защото не разбираш какви са до последния момент. :twisted:

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Jun 06, 2012 12:37 am

Изключително силен завършек на сезона, и един от най-добрите епизоди досега. Откъм режисура, операторска работа, ефект... буквално издуха Blackwater. Тоя сериал трябва да си го оставят изцяло в ръцете на Тейлър.
Сцената с бягащите Старки и горящия Зимен Хребет, отпътуването на Джакен и конникът накрая ще помня много дълго.
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jun 06, 2012 1:27 am

Отпътуването на Джакен и особено като й каза името беше доста убер, да:)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 06, 2012 8:32 am

Добър епизод, изкефи ме доста. ТРАГИЧНАТА липса на пророчеството и странната развръзка при Денерис, макар и яка, сетва сцената за доста различен тип история, но да видим.

Спойлер за трета книга:
Смешно ми е как ше извъртят нещата с Баристан. Като четеш книга, могат да минат метър и да не ти кажат, че е той, ама като го виждаш актьора в кадър, как ще го крият от нас цял сезон?
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed Jun 06, 2012 9:08 am

Мдам, това последното наистина ще е интересно как ще го направят, предполагам с доста грим:)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Jun 06, 2012 10:18 am

Като сменят актьора ще стане много лесно.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Jun 06, 2012 10:29 am

Чак пък врътка. То това беше ясно отга се е появил....

п.п. жалко за линията на Денерис ениуей (още не съм гледал епизода, но като чета коментарите). за мен лично Карт беше връхната точка в цялата й история, всичко нататък е по спиралата надолу честно казано, изключвайки гениалния момент с евнусите-войници, който чакам да видя.
Amelia wrote:Я спойлнете кво се предполага да сме видели в Къщата на Немъртвите? Кво е казал Регар? Аз искам да науча повече за Регар - звучи кат някъв изкаран от приказките на Санса.
няма спойл, прочети си книгата :x :P :twisted:
Last edited by Moridin on Wed Jun 06, 2012 10:36 am, edited 1 time in total.
This is it. Ground zero.