Prometheus

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Jun 10, 2012 5:03 pm

RRSunknown wrote:Доста сбъркана представа за ревютата, българска и идваща от безплатните полагащи се филми, книги и игри които.

В "изостаналия" западен свят потребителите които не се подвеждат по рекламата първо гледат/четат ревюта и по тях преценяват дали да ползват продукта , а в България обратно - първо се потребява продукта а после се чете ревю от любопитсво дали са познали.

На запад ревюиращия е експерт от който се очаква да даде компетентно мнение и да повлияе върху нагласите за продукта и продажбите му , в България ревюиращите са просто графоманчета удрящи си по една душевна чекия от радостта че са сътворили нещо което няма значение за никой.

Ако говорим за тъпотии най-тъпото винаги е било овчия мозък който дори лайно да е ще го пробва на вкус дали само и само да докаже че не вярва да препатилите които казват че е гадно.

Дори изявлвението Диабло 3 е боклук, не си струва парите е доста груба форма на ревю и налагане на мнение - парадокса е че според логиката която се опитвате да наложите това не трябва да се слуша и трябва задължително да цакаш 120 кинта, да се увериш сам дали е било вярно и чак тогава да четеш ревюта.
Логиката ти е погрешна. Правиш ли разлика между нещо, което струва 60$ и нещо, което струва 10$ и отнема около 2 часа от живота ти? Не е нужно да четеш ревюта за да гледаш филми, но е нужно да четеш ревюта(и то не от критици) за да си купиш една игра. Двата медиума са коренно различни. В киното отивам без дори да знам каква е програмата, харесвам си нещо, плесвам 8-12 лева и го гледам, като преди това съм дал 10 за subway. За играта даваш минимум 70-120(като тенденцията е да стават по-скъпи) + 99% от случаите има неща, които допълнително трябва да си купиш.

Точно в България мизерниците им се дръпват фъшкийките за 12 лева. Ама за водка Селект се намират. Айдее....

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jun 10, 2012 5:06 pm

В паралелната вселена която обитаваш/те може и да така да стоят нещата.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Jun 10, 2012 5:12 pm

RRSunknown wrote:В паралелната вселена която обитаваш може и да така да стоят нещата.
Мне. Дори да нямах кинти, пак така щяха да стоят нещата. Просто нямаше да ходя на кино и нямаше да увъртам как видиш ли не го правя щото ревютата са ме разубедили и сигурно няма да ми хареса. Please... Киното си е една от най-basic формите за развлечение, и това че у нас е мизерия и хората трябва да си правят сметката за 12 лева, не променя този факт.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jun 10, 2012 5:17 pm

В паралелната вселена във всеки град има кино а там където няма всички използват телепортация и разходът пак излиза 12 лева а загубено време няма.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Jun 10, 2012 5:20 pm

Ъмм, преди няколко дена се бях засилил да го гледам на кино - а предвид факта, че живея в семейство с доста еднородни вкусове, в моя случай не става дума за 8-12 лева, а за пет пъти по толкова, отделно от транспорта - а сега не знам даже дали ще го изпиратствам, като излезе блурей-рипът.
Затова и не казвам нищо по отношение на филма, всъщност. И това е точно заради ревютата.
Приемайте го както решите.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jun 10, 2012 5:24 pm

Да, бтв то в парелната вселена и билета е общ а децата или приятелската си които водиш със сигурност им раздават безплатни напитки и закуски или стоически стоят на сухо докато всички останали хрупат.

В парелелната вселена също така е непознато усещането че някой филм не ти е харесал и си загубил цяла вечер предварително освободено време да се занимаваш с него.

Колосалната глупост да се пробва всичко за всеки случай обикновено съм я чувал от устата на наркомани дилъри предлагащи разноцветни хапченца и никога не съм вярвал че мислещи хора със самоуважение за вкуса си биха го прилагали.
От човек който се осведомява предварително разсъждавайки трудно ще чуеш така познатото по форумите - ех, че се преебах с тая книга/игра/филм.
Last edited by RRSunknown on Sun Jun 10, 2012 5:32 pm, edited 1 time in total.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Jun 10, 2012 5:31 pm

Вие колко деца имате? Приятелките пари нямат ли? Изобщо к'ви са тия оправдания. Айде RRS, теб те разбирам, макар че и на мен ми е подобна ситуацията. Всяко ходене на кино е общо 60 километра пътуване с кола, отиване и връщане. Не че се спуквам да ходя, просто когато ми се ходи отивам и гледам нещо. За мен е силно мазохистично да чета ревюта на филми и след това да ходя да ги гледам. Представяш ли си... The Dark Knight Rises излиза, аз първо прочитам едно такова мазно подробно ревю, което дори да не спойли ме оспойля, и после отивам да го гледам.

Ясно, че не ви се харчат пари, просто не правете ролята на филмовите критици по-голяма, отколкото е.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jun 10, 2012 5:33 pm

Отговарям ти със собствения ти пост:
Не че се спуквам да ходя, просто когато ми се ходи отивам и гледам нещо което смятам че си струва по ревюта на хора с които вкусовете ни съвпадат.
fixed

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sun Jun 10, 2012 5:40 pm

Окей. Аз пък ти пожелавам да се реализираш професионално, за да не ти се налага да си правиш така сметката. Киното не е едно от нещата, за които трябва да си правим сметката.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 10, 2012 5:42 pm

Amelia wrote:...и това как съживиха с ток тъкан умряла преди 2000 години.
Само в интерес на фактологията, тая зала беше херметизирана, демек тъканта беше запазена в състояние буквално секунди след умирането си.

За безумния спор, който е безумен - няма лошо човек да си изгради мнение по ревюта и да реши да скипне нещо. Аз лично моя вкус гледам да го базирам на "око да пипне", когато ми е по силите, а конкретно като опре до високобюджетна фантастика или франчайз, който обичам, точно другия път ше оставя некви капацитети в интернета да ми оформят мнението.

Има един трилион фактори при възприемането на един филм, които потенциално могат да ти обърнат мнението от погнуса към възторг. Е например в един турбо малоумно сценариран X-men 3 имаме невъобразимо як саундтрак и разкошните ефекти около ТК силите на Джийн Грей. Тва на мен ми направи филма до степен да го гледам ПЕТ пъти на кино. Хора, които не мастурбират на ТК и не обръщат внимание на музиката (дали щото не им е важна, или щото са музикални инвалиди), ще видят само малоумния сценарий. Резултат? Масова оплюванка на филм, който обожавам.
Last edited by Roland on Sun Jun 10, 2012 5:42 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Jun 10, 2012 5:42 pm

Добре, тогава какво правите в тема, където се КОМЕНТИРА този филм? Повтаряте като папагали чуждото мнение. И разбирам да става въпрос за някой тъп, евтин блокбъстър, ама си говорим за Прометей. Дори да е толкова глупав сценария киното си едно приятно изживяване, а най-малкото, че филмът от към визия, музика, атмосфера, епичност си струва от всякъде. А киното е именно за тези гореизброени неща. Или ходите само на най-добрите и мега умни филми на кино? А не просто за забавление?
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jun 10, 2012 5:42 pm

Сметката не ми е за 12 лева а за свободното време.

Данте - цитирай ми какво съм повторил.

Точно защото искам да се осведомя събирам в момента материал кой какво мисли и ще си направя преценката.

А вие коментирайте филма като Roland и Amelia за да може да си събера достатъчно факти и да си направя извод от тях.
Last edited by RRSunknown on Sun Jun 10, 2012 5:45 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 10, 2012 5:44 pm

RRSunknown wrote:Сметката не ми е за 12 лева а за свободното време.
СВОБОДНОТО ВРЕМЕ НА RRS-А! КРИЙТЕ ДЕЦАТА!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jun 10, 2012 5:49 pm

Еми да човеко , като работиш 6 дни в седмицата от 9 до 7 вечерта свободното време е фактор.

Лафа ти за децата не го схващам наистина - вероятно е много оригинален.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 10, 2012 5:51 pm

Така си е, тия два часа са ЦЯЛА ЕДНА ВЕЧЕР. Кат сложиш миниму 30-те филма на седмица, които съм сигурен, че искаш да гледаш на кино, си трябва преценка.

Nigga please.