Prometheus

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sun Jun 10, 2012 7:18 pm

Dante wrote:Аре почвай ме. Защото и аз много я харесах в "Италианска афера" и "Адвокат на дявола", обаче, тук беше ПОТРЕСАВАЩО дърво с покъртително безсмислена роля.
В покъртително безсмислен филм? Такава е естетиката на филма, бе данте? Какво искаш да прави? Да декламира шекспиров диалог, ли ? На фона на Тор... и Бела в Броня (която дори цитаделци я пръснаха по шевовете от критика )... мисля, че тя беше най-силният коз на този филм.
Чарлиз никога не съм я виждал да играе зле, и тук също си е на ниво. Просто персонажът и така и не се опитаха да го развият.
Работа на режисьора а преди това на сценаристите.
Last edited by Razaelski on Sun Jun 10, 2012 7:20 pm, edited 1 time in total.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Jun 10, 2012 7:20 pm

Брато, аз ти говоря за Прометей, ти за Снежанка ми разправяш...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sun Jun 10, 2012 7:23 pm

Dante wrote:Брато, аз ти говоря за Прометей, ти за Снежанка ми разправяш...
А не, не ми играй на мене тази версия, че съм неадекватен. Изрично спомена в поста си, че говориш за снежанка
A тая красива, порцеланова мацка, която играе в Снежанка и (незнайно за мен как) е спечелила Оскар, беше най-големият фейл в този филм.
Това за Оскара няма да си правя труда да го коментирам. И аз не съм съгласен с много връчени статуетки, но тя определено си го заслужава.
on topick:
При положение, че някои от вас са давали пари за снежнка, да се вадят тия аргументи с ревютата и спестяването на паричките ми е малко awkward=

Dante
Mistborn

Post by Dante » Sun Jun 10, 2012 7:24 pm

Васко, Снежнка ДОРИ нямам намерение някога да го гледам, подразбира се, че говоря за ролята й в Прометей, а това за Снежанка и Оскъра беше пояснение на "мацката" :lol:
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 10, 2012 7:26 pm

Тва колко е добър един актьор е абсолютно отделно от колко е слаб сценарият, с който му е дадено да работи. Умно е да се прави разлика между двете.
And you can't dance with a devil on your back...

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sun Jun 10, 2012 7:30 pm

Dante wrote:Васко, Снежнка ДОРИ нямам намерение някога да го гледам, подразбира се, че говоря за ролята й в Прометей, а това за Снежанка и Оскъра беше пояснение на "мацката" :lol:
Не знам какво се подразбира. Не мога да чета мисли.

Ай, едитнах си поста. Говорете си с Радостин за 10те лева, които някой няма да даде заради икономическата ситуация у нас :lol:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jun 10, 2012 8:04 pm

Абе, да питам, къде я чухте тая хубава музика в тоя филм? Някъв посредственяж беше, който забравих за секунди и на който обърнах внимание само в 1-2 сцени, щото те бяха комедийно нелепи, а от музиката в тях лъхаше на драматичен трагизъм и така цялостният ефект беше нелеп драматичен трагикомизъм.

Килуа, тоя филм си заслужава да се гледа само на кино или да не се гледа изобщо. Той е една хубава визия. И толкоз. Всъщност, предполагам че ще е весело да се гледа групово с коментари от гледащите, както сме правили с Alone in the Dark.

За това как трябва човек да си избира филмите. Има трейлъри. Има режисьори, сценаристи, актьори и т.н. на които си харесал нещо и от колито искаш да видиш повече. Има дребни колонки-ревюта във вестниците, със звездички под тях. Аз на Прометей щях да му дам 2 звездички от 5 примерно. Има приятели, които вече са гледали нещото. Така болшинството хора си набелязват кво да гледат на кино. Малко са хората, които прочитат десетки ревюта от реномирани сайтове, за да вземат това така тежко житейско решение дали да идат да гледат някъв си там филм. Аз дори за голямата си страст, анимето, не го правя, ами примерно проверявам журито на Аниме-Реактор какво е подбрало за награда за конкретната година и си сталквам любимите режисьори, компании и озвучители. Предпочитам да знам колкото се може по-малко за даден филм/сериал преди да го загледам, за да не си влияя на възприятията. За Прометей беше малко по-различно - четох продължително темата тука и се бях настроила вече, че ще е слаб. В редките случаи, в които направя нещо такова, обсъждания филм ми харесва повече, щото не съм имала високи очаквания. Тоя тук ми се видя труден за изтърпяване, дори с предварителната нагласа, че ще е тъп. Как да е, мисълта ми беше - всеки да го прави както е свикнал и както му изнася. Няма кво да се нападаме тук за това. Призовавам обаче в темите за дадено нещо да има повече активност от хора, които са гледали нещото, щото другото е странно някво. Като не си гледал един филм, наистина няма кво да кажеш за него. Тогава плз не казвай нищо. По няколко пъти. На всяка страница.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Jun 10, 2012 9:36 pm

Темата е епична в развитията си, а някои участници са за награда за форумни мъдрости и анализи на непознати за тях хора. :lol:

Изтрийте ми постовете от нея, ако решите, не ми е проблем. :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jun 10, 2012 9:40 pm

WTF се случи с тази тема... :shock: Предлагам да дискутираме филма вместо 5 страници флейм на тема "защо Пешо и Гошо няма да го гледат".

Аз лично продължавам да чакам хубав филм в под-жанра "хора мрат в космически кораб" от Pandorum насам и явно няма да получа такъв скоро. То последните 10-тина години освен Pandorum и Pitch Black няма нищо, което да си е струвало... Всъщност какъвто и да е качествен hard sci-fi би ми свършил работа. Този жанр много лошо умря като цяло. :cry:

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sun Jun 10, 2012 10:21 pm

AlDim wrote:WTF се случи с тази тема... :shock: Предлагам да дискутираме филма вместо 5 страници флейм на тема "защо Пешо и Гошо няма да го гледат".

Аз лично продължавам да чакам хубав филм в под-жанра "хора мрат в космически кораб" от Pandorum насам и явно няма да получа такъв скоро. То последните 10-тина години освен Pandorum и Pitch Black няма нищо, което да си е струвало... Всъщност какъвто и да е качествен hard sci-fi би ми свършил работа. Този жанр много лошо умря като цяло. :cry:
Е Пълен Мрак не беше точно кораб :roll:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jun 10, 2012 11:37 pm

А и Пандорум, макар и як, не беше някакъв връх в квото и да е :)
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jun 10, 2012 11:51 pm

Току що изгледахме Alien. Не съм го гледала от много отдавна и го бях забравила. Баси, колко е як!!!

Някой ще ми обясни ли защо Ридли Скот му прави 33 години по-късно някъв безумен недоклатен римейкоподобен бълвоч с елементи на креационизъм и персонажи, които са тотално в джаза? Тоя Алцхаймера ли го е изтрескал, що ли?
Last edited by Amelia on Sun Jun 10, 2012 11:53 pm, edited 1 time in total.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sun Jun 10, 2012 11:52 pm

В сравнение с този шит, всичко е връх. Колкото до Pitch Black - пак имаме космически кораб, озоваващ се при враждебни ейлиъни, така че няма какво да се хващаме за дребни подробности. :)

Сега гледахме Alien за първи път от доста време насам и филмът беше няколко светлинни години напред от тъпия Prometheus. Основните plot points бяха на практика идентични с новото говно, с едната разлика, че имаше някаква логика, човешко поведение на персонажите и истински хорър. Затова и филмът е класика, а Prometheus ще бъде забравен след броени дни.

п.п. http://www.imdb.com/title/tt1446714/boa ... 0196609373 :lol:

Robert Jordan fan
Farmer

Post by Robert Jordan fan » Mon Jun 11, 2012 1:52 am

Мога ли скромно да ви напомня Съншайн на Дани Бойл в тази връзка?

Както и да споделя болката си, че подобен прекрасен филм изкарва при Амелия и Рол в Северна Америка 3 (три) милиона общо - докато претенциозната скука, която се обсъжда тук, получава 50 милиона още първия си уикенд.

Аз от самото начало си знаех, че Прометей ще е доста просто парче. И се ужасявах от чудовищния хайп (и безумно мазнярските ревюта на идиотите в Доматите впоследствие). Интересното е, че дори при силно занижените ми по този начин очаквания, пак успя да ме разочарова и отегчи. (6/10 и единствено гледане си е провал за такъв тип филми при мен.)

Но и през ум не ми е минавало да не го гледам. ;) Гледах си го още на нощната прожекция в премиерния петък, след цял ден работа. :) И вървях пеш до Арена Запад на отиване и на връщане, макар да бях пребит от умора.
Life's too short to take it seriously.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 11, 2012 8:32 am

Moridin wrote:А и Пандорум, макар и як, не беше някакъв връх в квото и да е :)
False. Филмът е убийствено добър с клаустрофобично-психопатичната си атмосфера. Бен Фостър е веднъж.
And you can't dance with a devil on your back...