Prometheus

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Vash
Paragon

Post by Vash » Sat Jun 16, 2012 4:30 pm

Научната фантастика никога не се е ограничавала до това което е научно познато или възможно. Името на жанра е леко неправилно, какво да се прави. Пришълците не мисля, че някога са имали претенция в това отношение, затова е абсолютно безсмислено да се оценяват по този начин. Прометей е тъп заради нелогичности в историята, персонажите и светостроенето, науката няма особено значение.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 16, 2012 4:33 pm

Аз лично нищо не ОЦЕНЯВАМ, коментирам липсата на логика където я има и противоречията между филмите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 16, 2012 4:34 pm

Добре казано всъщност.
And you can't dance with a devil on your back...

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sat Jun 16, 2012 4:48 pm

RRSunknown wrote:Хората отдавна изпратиха сонди извън слънчевата система, щом пътуването е подплатено с техническо макар и фантастично обяснение нищо нелогично няма.

Има абсолютно реални проекти за пътуване до Марс.
Има съществена разлика между това да изпратиш сонда в открития космос и човешко същество, сеш ли се. Това ми беше идеята като писах за космоса щото просто търсите под вола теле. Единственият проблем на Прометей е счупената драматургия. Това е общо валидно както за семейна драма така и за фантастика, фентъзи и каквото и да е било. А това, че имало несъответсвия с останалите филми може само да ме радва. Щастлив съм, че Прометей негейтва от канона всички боклуци от Aliens нагоре

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 16, 2012 4:54 pm

няма никаква СЪЩЕСТВЕНА разлика.

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sat Jun 16, 2012 4:59 pm

RRSunknown wrote:няма никаква СЪЩЕСТВЕНА разлика.
Мисля, че нещо съм се изказал както трябва. Има огромна разлика поради сложната специфика на човешкият организъм. В откритият космос си изложен на радиация, атрофия на мускулите поради липса на гравитация в кораба (поне докато не измислят начин за изкуствена такава), множество проблеми с храната и доставянето и в открит космос, стареене, постоянни слънчеви изригвания от звездите и още и още. Това са едни от мноогото причини поради, които все още няма мисия до Марс. Има много филми по темата. Науката ни е на ниво "откритие на огъня" в сравнение с между звездните пътувания, които виждаме в Прометей (и всъщност коя да е фантастика). За това е много по-лесно да се прати сонда. Нещо, което така и не разбрах защо не беше направено когато кацнаха на планетата. Всички вкупом се юрнаха да влизат вътре :roll:

Накратко не ти споря на инат. Уважавам мнението ти, но никой не ви извива ръцете да ходите да го гледате. Просто казвам, че пропускате един много хубав филм сай-фай, който не съм гледал от времето на Съншайн на сам.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 16, 2012 5:08 pm

Прочети темата малко по-внимателно, защото ми се струва че бягаш в някаква паралелна писта на това за което съм писал лично аз.

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sat Jun 16, 2012 5:12 pm

RRSunknown wrote:Прочети темата малко по-внимателно, защото ми се струва че бягаш в някаква паралелна писта на това за което съм писал лично аз.
е кво да чета. Спори се, че било страшно нелогично октопода изведнъж да израстне така (сигурно калция и витамините са съществено важни за гигантската вагина с пипала ). Аз викам, че ако съдим така, то цялата концепция е нелогична а въпросният ми отвръща със "ама айде не ги сравняваме по този начин". Кво праим :lol: :lol:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Jun 16, 2012 5:17 pm

Не знам за какви сепии си пишете - аз се обадих за лайв цикъла Пришълеца.

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sat Jun 16, 2012 5:19 pm

RRSunknown wrote:Не знам за какви сепии си пишете - аз се обадих за лайв цикъла Пришълеца.
Ми той също произлиза от черните делви, така че :wink:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 16, 2012 8:36 pm

Razaelski wrote:
RRSunknown wrote:Не знам за какви сепии си пишете - аз се обадих за лайв цикъла Пришълеца.
False.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 16, 2012 8:55 pm

Тук се заприказва за научна фантастика нещо. Аз мисля, че в нея трябва да има все пак няква научност, за да я класифицираме като такава. Т.е., не е нужно да сложат специализирано инфо като от научни статии, но поне на научно-популярно ниво нещата да връзват някъв смисъл... А не да са направо антинаучни като Прометей.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sat Jun 16, 2012 9:10 pm

Roland wrote:
Razaelski wrote:
False.
Няма доказателство, че не е така. :wink:

Vash
Paragon

Post by Vash » Sat Jun 16, 2012 9:11 pm

Тогава трябва да отрежем от жанра всичко, в което има пътуване във времето или космически кораби, които се движат по-бързо от скоростта на светлината. Които са също толкова антинаучни, колкото драконите примерно. Не че няма някаква стойност в научната достоверност в някои случаи, но това изобщо не е целта на жанра.

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jun 16, 2012 9:20 pm

Amelia wrote:Тук се заприказва за научна фантастика нещо. Аз мисля, че в нея трябва да има все пак няква научност, за да я класифицираме като такава. Т.е., не е нужно да сложат специализирано инфо като от научни статии, но поне на научно-популярно ниво нещата да връзват някъв смисъл... А не да са направо антинаучни като Прометей.
Терминът "научна фантастика" винаги е бил погрешен и произлиза от факта, че действието често се развива в бъдещето (наука!) вместо в миналото (история!) или че борави с машини, които още не са измислени (наука!). НИКАКВО изискване за научност няма. Тва като уточнение де, иначе конкретно този филм наистина не може да е съвсем в джаза научно, щото не му е такъв поджанрът.

Разаеле, няма и доказателство, че са произлезли от черната гняс. Очевидно ги е имало минимум 2000 години преди събитията от филма, очевидно е и че продуктите на черната гняс бяха многократно по-нестабилни и кекави. Извод - или Инженерите са се опитали да пресъздадат полу-успешно нещо вече съществуващо, или някакси са го създали преди хилядолетия по случайност и после не им се е получило. Предвид, че това е раса, която уж е създала човека, ми се струва по-вероятно първото. Още повече, че Хищниците ги ловят тия гниди от хилядолетия ПРЕДИ това и съответно е много по-логично да се смята, че ксеноморфите са си някаква тяхна си раса.