Първото ми мнение беше написано след изглеждането само на три епизода. Сега вече изгледах трите сезона и мнението ми съвсем малко се промени. А то е:
Всички изброени плюсове важат с пълна сила и за трите сезона.
1-ви и 2-ри сезон са hands down най-правилното нещо, случвало се на телевизията от много време. А като съотношение продукция/бюджет бият дори игра на тронови и другите мастодонти.
3-ти сезон(включиелно коледния спешъл от 2-ри) е осезаемо по-слаб от предходните, но пак влиза в топ 20 на най-яките сезони, главно заради хепиендът накрая.
Най-после виждаме, супер-сили, които са като продължение на душата, а не лепени по правилото повече е по-добре.
Герои, които са 1: пълнокръвни 2: се развиват и то в неочаквано добри посоки(разбирай непродиктувани от нуждите на сценария и желанията за кръв на зрителя)
За първи път от много време просташкия lowlife хумор не само не отвращава, а напротив - добавя още живот към персонажите
Гадориите, коиго се случват на гадните гадняри(включително 'добрите' герои) са глътка свеж въздух след всичкия хепиенд, дето се сипе от тв-то.
Може би се разбра, но да кажа пак - всички герои са сиви.
И имат мотивация за това, което правят - включително лошковците, които почти нямат екранно време.
Историята е интересна
Продукцията е добра
Актьорите варират от ок до блестящи
Саундтракът е още по-як, отколкото мислех, и то при положение, че не слушам такава музика.
Оригиналност - струи отвсякъде
А сега малко минуси.
Акцентите на почти всички са тежки за ухото - разбирам, защо в САЩ ще правят римейк с техни актьори. Иначе трябва да им го пускат със субтитри.
Няколко логически недомислия и противоречия в историята, но все пак учудващо малко при положение, че в сариала има немалко time travel.
В трети сезон за първи път се появи това, но все пак се появи. Пълнежни епизоди, без връзка с главния арк. За сериал с толкова малко епизоди това беше на-малкото необходимо. Надявам се да не са пресъхнали сценаристите(имаше епизод с убийството на Хитлер wtf???), а ако са - да спрат сериала възможно най-скоро. Няма да понеса да го развалят.
Та това е общо взето. Директно се изстреля в топ 5 на най-любимите ми, и то не на 5-то място
В най-слабите си епизоди пак е по-як от соктор Ху да кажем и изобщо е задължителен за всеки търсач на силни усещания.
10/10