Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Jul 07, 2012 8:45 pm

Martix wrote:Обективна история?
хахахахахахаха
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

edit: Но иначе си прав, съвремието трябва да бъде оценявано от далеч. Иначе много хора се засягат. :idea:
Хех. Колко отдалеч? Има немалко (полу)хора дори под 20 за които Девети септември и Народния Съд, все едно е бил вчера и смятат антикомунизма за жизнена политическа доктрина.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Martix
Archmage

Post by Martix » Sat Jul 07, 2012 9:19 pm

100 години ми се виждат разумен период. Иначе стават изпълнения като това с Хитлер, който, както знаете е убил дядо Коледа с голи ръце.
There are no rules! I'm gonna get you!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sun Jul 08, 2012 6:34 am

Официално писмо от пресцентъра на ГЕРБ
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/07/0 ... ali.163235

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sun Jul 08, 2012 8:07 am

RRSunknown wrote:Официално писмо от пресцентъра на ГЕРБ
Ми нищо абсурдно не виждам в писмото ... нито е скандал нито герб държи сметка на хората ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Mon Jul 09, 2012 4:45 am

RRSunknown wrote:Официално писмо от пресцентъра на ГЕРБ
Не знам как стоят нещата със закона за "клеветите" и тн, но в това писмо виждам единствено желанието на "пресцентъра на ГЕРБ" да бъде информиран. Колкото и задни мисли да имат управляващите.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Jul 09, 2012 9:41 am

На мен ми се вижда малко странно, че пресцентърът не може да си отговори на половината от тези въпроси сам, иначе има право да пита, макар и с този пасивно-агресивен тон...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Jul 09, 2012 7:25 pm

А за поскъпването на тока е виновен кой?
Знаех си аз...
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4963411
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jul 10, 2012 8:17 am

Moridin wrote:Престъпление е случката с Мишо Бирата.
Ако това не е престъпление и злоупотреба с власт, не знам кое е.
И за да се върнем на темата, защо ББ е престъпник и лъжец.

http://bivol.bg/borisov-birata-politikat.html
Това нареждане, за което признава Борисов, само по себе си е закононарушение. След такова самопризнание прокуратурата би трябвало да се самосезира.
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jul 10, 2012 6:22 pm

Явно вече е съвсем убеден че стои над закона и може да си признава каквото си иска без последствия.
От видеозапис на премиера Бойко Борисов, разпространен вчера, стана ясно, че той признава за извършено престъпление. Става дума за прословутия му разговор с шефа на митниците Танов, в който той го кара да спре проверката в завода на Михаил Михов – Мишо Бирата. Това е престъпление по чл. 143 и по чл. 282 от Наказателния кодекс, което предвижда наказания до 6 години затвор и от 3 до 10 години – въпрос на процесуални действия.
Ей сега е момента да сезирате и да видим какво ще стане.
На практика премиерът на страната нарежда на шефа на митницата да спре проверка срещу нарушител. И не само срещу нарушител, а срещу човек, който е взел кредит от 2 млн. лева за същата бирена фабрика от СИБанк – по онова време банката на Цветелина Бориславова, жената с която Борисов още не се е разделил към началото на 2010 година, когато се провежда разговорът

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 10, 2012 7:52 pm

Прехвърлянето на имоти и коли е забранено, ако няма справка от НАП за платени здравни осигуровки. Това прие парламентът на първо четене с промените в Закона за здравното осигуряване.
Земи тия 16.80 на месец.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jul 10, 2012 9:03 pm

Проект: (така и така ще го има в учебниците)
Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jul 10, 2012 9:07 pm

Е не, Него трябва да Го сложат на всички метални стотинки и левчетата, че са най-популярни - като кралицата тука.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Jul 10, 2012 9:15 pm

На новите 200 или 500 лева банкноти, поне да спестят хартия малко поне, че като гледам рядко ми попада мърлява/стара стотачка. Като изтегля се са нови и поредни, после имало малко инфлация...
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jul 10, 2012 9:37 pm

То имаше тоалетна хартия със Садам Хюсейн навремето, ама го утрепаха.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Jul 13, 2012 7:28 am

Учебниците:
Впечатление също прави, че за разлика от победата на парламентарните избори на ОДС през 1997 г. (с 57.1%), оценена като убедителна, и на НДСВ през 2001 г. (с 42.74%), която изобщо не е оценена, резултатът на ГЕРБ на последните избори (от 39.7%) е определен като "внушителна победа". Според учебника обществената подкрепа на политиката на ГЕРБ е намерила израз в президентските избори с победата на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова.
Точно каквото и аз казах:
В същото време бивши министри и зам.-министри на образованието, които в момента са народни представители, коментираха пред "Дневник", че действително е редно децата да са запознати с актуалните политически и икономически въпроси, но това не трябва да става по време на образованието по история. Историята е наука, която дава оценки след анализ, а това не може да стане при незавършен период, смятат те.
This is it. Ground zero.