Гледано напоследък...
Moderator: Moridin
- armageddon
- Forsaken
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
да де, не съм го отрекъл, пък не можах да го изгледам по други причини :РElayne wrote:Филмчето беше интересно, хайде сега Rolling Eyes...
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
- Amos Trask
- Aes Sedai
- armageddon
- Forsaken
- Amos Trask
- Aes Sedai
Така, сега малко внимание. Току що гледах пак една от най-възхитителните и необичайни любовни приказки, разказвани някога на кинолента. Става дума за "Казабланка" на 90-те - филмът "Преди изгрева"("Before Sunrise"). Спомням си първия път, когато го гледах - беше на една Кинопанорама в Люмиер, през 1996 година, ако не се лъжа. В България имаше едно-единствено копие, без субтитри, а прожекцията беше със симултантен превод - далеч не най-добрия начин да гледаш някой филм. Но въпреки това бях зашеметен! Влюбих се в този филм! И когато разбрах, че най-сетне, след толкова години излиза на ДВД и у нас, познайте какво направих...
И днес, гледайки го пак, отново изпитах старото чувство на радост и възторг, че киното може да бъде толкова великолепно изкуство и че може да разказва истории, които да докосват същността ти и да те карат да мислиш и мечтаеш. Знам, звучи изтъркано, но случаят изисква тези думи. Моят съвет, не, гореща препоръка, е - обръщайте внимание и на тези филми, киното не е само специални ефекти и зрелища. То е и магия. Магията на съпреживяването. Гледайте този филм!
Той има и продължение, заснето едва миналата година, което успях да дочакам с огромно нетърпение. Ще кажа само, че чакането си заслужаваше! Заглавието на продължението е "Before Sunset".
http://imdb.com/title/tt0112471/

Той има и продължение, заснето едва миналата година, което успях да дочакам с огромно нетърпение. Ще кажа само, че чакането си заслужаваше! Заглавието на продължението е "Before Sunset".
http://imdb.com/title/tt0112471/

Feel the summer!
Аз май съм единствения член на този форум, който е на диаметрално противоположно мнение и за двата, цитирани в последните постове, филма. Даже писах и мнение за Преди залез. 
Аз бих искала да ви спомена за The Final Cut с Робин Уйлямс и Джим Кавийзъл. Прави ми впечатление, че в последно време се снимат все повече филми за игра с паметта, с мозъка и др. подобни - Donnie Darko, Memento, ESOTSM, The Machinist, The Butterfly Effect. И The Final Cut е от групата. В далечно бъдеще родителите, които могат да си позволят цената, поставят в главите на децата си специални импланти, които записват всичко, целия живот на човек като на кинолента. След смъртта на даден човек, импланта му бива предаван на Монтажист, който преглежда спомените и монтира от тях "представителни" моменти, които се записват на филм и в деня на погребение, панахида и т.н. се прожектират на събралите се хора, за да се види какъв добър човек е бил покойника. Но дали наистина е бил добър? Какви неща вижда Монтажиста? Има ли право на намеса, на промяна на спомените? А ако използва тези спомени за користни цели?
Интересен филм, но не бих го сложила в категория the best. Жалко за Джим Кавийзъл, добър актьор е, но се снима в едни такива филми... как да кажа... дето не стават особено известни, а-да, не са блок-бастъри.

Аз бих искала да ви спомена за The Final Cut с Робин Уйлямс и Джим Кавийзъл. Прави ми впечатление, че в последно време се снимат все повече филми за игра с паметта, с мозъка и др. подобни - Donnie Darko, Memento, ESOTSM, The Machinist, The Butterfly Effect. И The Final Cut е от групата. В далечно бъдеще родителите, които могат да си позволят цената, поставят в главите на децата си специални импланти, които записват всичко, целия живот на човек като на кинолента. След смъртта на даден човек, импланта му бива предаван на Монтажист, който преглежда спомените и монтира от тях "представителни" моменти, които се записват на филм и в деня на погребение, панахида и т.н. се прожектират на събралите се хора, за да се види какъв добър човек е бил покойника. Но дали наистина е бил добър? Какви неща вижда Монтажиста? Има ли право на намеса, на промяна на спомените? А ако използва тези спомени за користни цели?
Интересен филм, но не бих го сложила в категория the best. Жалко за Джим Кавийзъл, добър актьор е, но се снима в едни такива филми... как да кажа... дето не стават особено известни, а-да, не са блок-бастъри.
pulled out
- Amos Trask
- Aes Sedai
На мен пък "The Final Cut" ми звучи като егати измишльотината. Ако човек търси качествен трилър за игри с мозъка и паметта, ще е добре да изгледа "Манджурският кандидат" с Дензъл Уошингтън, Мерил Стрийп и Лив Шрайбър. Изключително добре направен, стилен трилър с много добра актьорска игра, особено на Лив Шрайбър. Не съм почитател на такъв тип филми, но този ме грабна.
А не знам, как е възможно човек да не хареса филм като "Преди изгрева". Имам богато въображение, но това не мога да си го представя.
А не знам, как е възможно човек да не хареса филм като "Преди изгрева". Имам богато въображение, но това не мога да си го представя.

Feel the summer!
- Amos Trask
- Aes Sedai
*уриг*
аз пък току що изядох половин кутия сладолед и три кроасана.
сега нагъвам 4-тият.
опа,тва май не беше за тая тема.
иначе зяпах константин-посредственичко филмче,не е нищо особено,но за като да запълни скучноватата утрин е просто идеално.
пък и риивс си изигра ролята що годе добре,с изключение на към 7-8 сцени,където просто изглеждаше смешно.
женската роля за сметка на тва смучеше дъ биг хейри уон,историята към края се дънеше жестоко,а доста голямо разочаованиице беше липсата на очакваните от мен спец ефекти в индустриални количества.
бе кат за холивудска идиотщина-бива
хихи,сега си дърпам отмъщението на ситите
аз пък току що изядох половин кутия сладолед и три кроасана.
сега нагъвам 4-тият.
опа,тва май не беше за тая тема.
иначе зяпах константин-посредственичко филмче,не е нищо особено,но за като да запълни скучноватата утрин е просто идеално.

женската роля за сметка на тва смучеше дъ биг хейри уон,историята към края се дънеше жестоко,а доста голямо разочаованиице беше липсата на очакваните от мен спец ефекти в индустриални количества.
бе кат за холивудска идиотщина-бива

хихи,сега си дърпам отмъщението на ситите

И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
- armageddon
- Forsaken
Току що изгледах The Incredibles, иронията и гаврата с героизма в някои моменти ми хареса. А и анимацията беше на много добро ниво.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
В последните дни гледах 2 филма.
1. The Jacket - Някой е гледал Стълбата на Джейкъб, Ефектът на пеперудата, и може би, Полет над кукувиче гнездо, и е решил, че ако направи една мешавица от трите, ще се получи страхотен филм. Да, ама не. Още с началните кадри си помислих, че ще гледам римейк на Стълбата на Джейкъб. После нещата се поизместиха към Полета, за да приключат с Ефекта. Абе, скучен филм в общи линии, не ми хареса.
2. White Noise - Този пък беше още по-зле - силно, ама много силно наподобява Водно конче. Майкъл Кийтън беше неспасяем в тази роля, слаб сюжет или по-скоро недобре развита идея, направо тъпи сцени и сценарни решения и много други недоизпипани неща, които съсипват филма. Ами то хубаво в такива филми да има нещо недоразбрано, нещо мистериозно, нещо, за което след края да се питаш "Ама какво стана?", но чак пък толкова. И всичките тези недоразбирания ми се струва, че се дължат на слабост на сценария, отколкото на оригиналност - "Абе, тука не знам как да завърша т'ва, което започнах и защо изобщо вкарвам тази сцена, зат'ва ще го направя така, че нищо да не се разбира."
1. The Jacket - Някой е гледал Стълбата на Джейкъб, Ефектът на пеперудата, и може би, Полет над кукувиче гнездо, и е решил, че ако направи една мешавица от трите, ще се получи страхотен филм. Да, ама не. Още с началните кадри си помислих, че ще гледам римейк на Стълбата на Джейкъб. После нещата се поизместиха към Полета, за да приключат с Ефекта. Абе, скучен филм в общи линии, не ми хареса.
2. White Noise - Този пък беше още по-зле - силно, ама много силно наподобява Водно конче. Майкъл Кийтън беше неспасяем в тази роля, слаб сюжет или по-скоро недобре развита идея, направо тъпи сцени и сценарни решения и много други недоизпипани неща, които съсипват филма. Ами то хубаво в такива филми да има нещо недоразбрано, нещо мистериозно, нещо, за което след края да се питаш "Ама какво стана?", но чак пък толкова. И всичките тези недоразбирания ми се струва, че се дължат на слабост на сценария, отколкото на оригиналност - "Абе, тука не знам как да завърша т'ва, което започнах и защо изобщо вкарвам тази сцена, зат'ва ще го направя така, че нищо да не се разбира."
pulled out
- armageddon
- Forsaken