Айде бе, алшу, гледай го тоя Лейн!
Martix, Wonderful Days/Sky Blue е корейска анимация, а не японска...и неочаквано да съм съгласен с мнението ти за него, Steamboy, Redline и Wings of Honneamise (Lain не съм го гледал).
----------------------------------------
Space Battleship Yamato 2199 - първи и втори епизод (преведени са до 4-ти).
Доста як рибуут на класическата space opera. Не че съм гледал оригинала (само игралния филм от 2010), но това си е яко и е правено по класическите формули за такова заглавие!
Ако не друго картинките и битките ме радват.
----------------------------------------
Space Battleship Yamato 2199 - първи и втори епизод (преведени са до 4-ти).
Доста як рибуут на класическата space opera. Не че съм гледал оригинала (само игралния филм от 2010), но това си е яко и е правено по класическите формули за такова заглавие!
Ако не друго картинките и битките ме радват.
Last edited by alshu on Sat Aug 04, 2012 11:26 pm, edited 1 time in total.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
Всъщност 90% от причината да не го гледам е, че маса хора се опитаха да ми наредят да го направя...щял съм да си остана прост без него...
Аз пък не мисля, че ще ме обогати по какъвто и да е било начин

Аз пък не мисля, че ще ме обогати по какъвто и да е било начин

The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
- RRSunknown
- Elder God
След една година залежаване на харда ми и многократни опити да изгледам Lain се убедих че никаква обща култура не може да ме принуди да го изтърпя. Тегаво, прекалено психарско и прекалено гийки.
А по темата - изгледах си Planetes, защото си ги бях забравил и ме изкефи даже повече от преди, жалко че няма друга такава реалистична фантастика.
А по темата - изгледах си Planetes, защото си ги бях забравил и ме изкефи даже повече от преди, жалко че няма друга такава реалистична фантастика.
Че то общата култура е някакъв минимален фактор. Човек просто трябва да си пада по бавни, атмосферични майндфъци.
След като го бях зарязал подхванах Texhnolyze от 15 епизод и най - накрая започва по - сериозно раздвижване на нещата.
След като го бях зарязал подхванах Texhnolyze от 15 епизод и най - накрая започва по - сериозно раздвижване на нещата.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
Amelia
(Т.е. хвърли едно око на 4-те серии от Space Battleship Yamato 2199, за да разбереш какво имам в предвид...дори не е mecha...така или иначе скоро няма да го complet-нат...)
Проблемът е, че наистина рядко някой ще го направи...което не е ограничение идващо от тематиката...
ПП
За мен FMP е доста по-темелно заглавие за обща аниме култура от споменатото Lain, защото най-малкото представя повече жанрове.
Claymore47_Fen
Ей! Кво му е лошото на милитарито в космоса ако е добре направено?вместо някви летящи из космоса
(Т.е. хвърли едно око на 4-те серии от Space Battleship Yamato 2199, за да разбереш какво имам в предвид...дори не е mecha...така или иначе скоро няма да го complet-нат...)
Проблемът е, че наистина рядко някой ще го направи...което не е ограничение идващо от тематиката...
ПП
За мен FMP е доста по-темелно заглавие за обща аниме култура от споменатото Lain, защото най-малкото представя повече жанрове.
Claymore47_Fen
Аз си падам и по двете...с тази малка разлика, че предпочитам атмосферата да е комедийна (да кажем FLCL, Death Leaves и т.н.) или да кажем детективско разследване (ScullMan, Un-Go) вместо horror uber-over-mega-dramatical.Човек просто трябва да си пада по бавни, атмосферични майндфъци.

- RRSunknown
- Elder God
С Лейн имам някъкъв фундаментален проблем, беше ми рекламирана като PC нърдско аниме - вместо това получих някакви хапчета, тайни организации ,халюцинации, възможно най-отвратителния ми персонаж който мога да си представя и скърцаща по нервите ми музика и звукови ефекти.
Обзалагам се повечето от хората които са го гледали от обща култура така и не са разбрали за какво става дума или какви са препратките, но да не изглеждат прости го препоръчват и похвалват при всеки удобен случай
Обзалагам се повечето от хората които са го гледали от обща култура така и не са разбрали за какво става дума или какви са препратките, но да не изглеждат прости го препоръчват и похвалват при всеки удобен случай

- Snusmumrik
- Merchant
RRSunknown wrote: беше ми рекламирана като PC нърдско аниме

Което само потвърждава втората част от поста ти, де - и аз имам някакви подобни наблюдения. То е малко като с Евата.
А ако самата атмосфера на Лейн не ти играе на някаква душевна струна, е доста трудно анимето да ти допадне, факт. Иначе ако някой ден се прежалиш да го догледаш - имай предвид, че накрая майндфакът се разсейва изцяло, даже беше леко разочароващо (за мен лично).
Snusmumrik
Официално - това за струната е най-отчайващото нещо, което съм чел в описание за entertainment заглавие.
Хора, ама вЕрно ли така подхождате при гледане на ТВ сериалчета
?!!!
Аз не бих и помислил да си причинявам по такъв начин този вид продукти!
Къде му е забавното?
ако самата атмосфера на Лейн не ти играе на някаква душевна струна, е доста трудно анимето да ти допадне

Официално - това за струната е най-отчайващото нещо, което съм чел в описание за entertainment заглавие.
Хора, ама вЕрно ли така подхождате при гледане на ТВ сериалчета

Къде му е забавното?
- Snusmumrik
- Merchant
Неalshu wrote:
Хора, ама вЕрно ли така подхождате при гледане на ТВ сериалчета?!!!
Къде му е забавното?

Не постулирах някакъв принцип. Говорех конкретно за Лейн, където собствено entertainment-ът и fun-ът са кът. За сметка на някакви други емоции, нали.
Абсолютно съгласна с последното!
На мен Лейн ми е един от любимите сериали. Не мога да кажа, че напълно съм го осъзнала, почуствала или нещо друго. Не мога да кажа и че не беше усилие да го изгледам. Но лично за мен си струваше многократнио заради атмосферата, нетрадиционността (поне до последните епизод-два) и чуството, което създават откъси от анимето.
Може би имах късмет, че го гледах без да имам предварителна представа какво е. Но ако човек тръгне с идеята за нещо забавно и леко, ще се почуства излъган, да.
На мен Лейн ми е един от любимите сериали. Не мога да кажа, че напълно съм го осъзнала, почуствала или нещо друго. Не мога да кажа и че не беше усилие да го изгледам. Но лично за мен си струваше многократнио заради атмосферата, нетрадиционността (поне до последните епизод-два) и чуството, което създават откъси от анимето.
Може би имах късмет, че го гледах без да имам предварителна представа какво е. Но ако човек тръгне с идеята за нещо забавно и леко, ще се почуства излъган, да.
Първо, това аниме не е комерсиално ентертеймънт "сериалче" и това би трябвало да е ясно и от диагонален поглед върху него. Общо взето половината независимо кино се опира на този, в крайна сметка, доста логичен принцип - има смисъл да гледаш не особено забавни неща, ако ти импонират по някакъв друг начин. Не виждам нищо отчайващо, изненадващо или странно в тази логика.alshu wrote:Snusmumrikако самата атмосфера на Лейн не ти играе на някаква душевна струна, е доста трудно анимето да ти допадне![]()
![]()
![]()
![]()
Хора, ама вЕрно ли така подхождате при гледане на ТВ сериалчета?!!!
Къде му е забавното?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
-
- Misting
Ааа, Лейн за мен е пълен боклук
Не ме интересуват никакви душевни струни... Аз нищо не запомних от това аниме. Или заспивах докато го гледах, или ме нервеше и ми идеше да счупя нещо. От време на време вкарваха някакви препратки, колкото да се направят на умни и говореха псевдо-филисофщини, за да имат някакви реплики все пак.
А тая ходеше като някаква дрогирана патица наляво надясно, мушкаше кабели и гледаше ококорено. Само това съм запомнил!
Предполагам, че подобна атмосфера може би щеше да ми хареса, ако беше сериал с актьори, а не рисунки...

А тая ходеше като някаква дрогирана патица наляво надясно, мушкаше кабели и гледаше ококорено. Само това съм запомнил!

Предполагам, че подобна атмосфера може би щеше да ми хареса, ако беше сериал с актьори, а не рисунки...
Last edited by kalendarа_ska4a on Mon Aug 06, 2012 2:58 pm, edited 1 time in total.
Morwen
.
Естествено Snusmumrik нарочно попреигра с тази реплика...затова и аз преиграх с моята реакция към нея
.
Обаче както и да го гледаме Lain е комерсиалка и това се определя от формата на продукта...а не от разпространителя или производителите. От своя страна (TV Tokyo, Geneon и т.н.) те го определят, точно като доста "зависимо заглавие".
Хайде да не се съглася...срещал съм боклуци и в зависими и в независими продукти.

Иначе тематиката може да си е сериозна или несериозна, ангажираща или неангажираща, колкото си иска.
Въпросът ми беше по-скоро в стил Жокера: Why so serious?
Отчайващото е в израза "играе на някаква душевна струна"...следващата логична стъпка е твърдение, че най-добрият метод за възприемане е аналниятНе виждам нищо отчайващо

Естествено Snusmumrik нарочно попреигра с тази реплика...затова и аз преиграх с моята реакция към нея

Обаче както и да го гледаме Lain е комерсиалка и това се определя от формата на продукта...а не от разпространителя или производителите. От своя страна (TV Tokyo, Geneon и т.н.) те го определят, точно като доста "зависимо заглавие".
Което пък иска да каже, че независимото кино е по-доброто кино, така ли?Общо взето половината независимо кино се опира
Хайде да не се съглася...срещал съм боклуци и в зависими и в независими продукти.
Принципно да, но това със струната намекваше за някакво абсолютно и безусловно емоционално потапяне...в ТВ продукт...което за мен е малко драстично и силно притъпява обективната оценка...каквато всички твърдите, че даватеима смисъл да гледаш не особено забавни неща, ако ти импонират по някакъв друг начин

Иначе тематиката може да си е сериозна или несериозна, ангажираща или неангажираща, колкото си иска.
Въпросът ми беше по-скоро в стил Жокера: Why so serious?

Last edited by alshu on Mon Aug 06, 2012 3:29 pm, edited 4 times in total.
Ми аз не обичам толкова весели неща, не че не ме кефят, ама си е друго като има ЗЕ ДРАМА, ЗЕ БЛУТ и ЗЕ МАЙНДРЕЙП!alshu wrote:Amelia(да кажем FLCL, Death Leaves и т.н.) или да кажем детективско разследване (ScullMan, Un-Go) вместо horror uber-over-mega-dramatical.вместо някви летящи из космоса
+what Morwen said. Четох ревюто на Роланд, което е страхотно неописателно и right on the spot за такъв сериал. Просто седнах и без никакви очаквания го изгледах.
сори но за мен това пък е булшит. Аз гледам точно за да почвуствам нещо, дали ще е гняв, тъга, възторг, радост няма значение и не ми е толкова важна обективната оценка. Съдя до някаква степен обективно ако нещо предизвиква някакви емоции в мен, но пък ако не - гледам го по инерция и чакам да стане нещо интересно. Ако не стане - дроп. Не съм критик и най - често имам наистина обективна оценка когато нещо съква МНОГО и всичките му дефекти ми се навират в лицето. И все пак може да ми хареса. Винаги търся и намирам поне нещичко положително и накрая все пак се чувствам спечелил.alshu wrote:MorwenНе виждам нищо отчайващоПринципно да, но това със струната намекваше за някакво абсолютно и безусловно емоционално потапяне...в ТВ продукт...което за мен е малко драстично и силно притъпява обективната оценка...каквато всички твърдите, че правитеима смисъл да гледаш не особено забавни неща, ако ти импонират по някакъв друг начин![]()
![]()
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
- Snusmumrik
- Merchant
При мен пък се получи така, че бях прочел доста неща за него преди да го гледам (похвални и недотам), и уж знаех какво да очаквам, а при самото гледане се оказа съвсем различно от предвижданията ми; това беше нещо, което ме впечатли допълнително - никакви ревюта не могат да ти дадат представа за това, какво точно представлява.Morwen wrote: Може би имах късмет, че го гледах без да имам предварителна представа какво е. Но ако човек тръгне с идеята за нещо забавно и леко, ще се почуства излъган, да.
Едит: Аlshu, тва със струната означаваше, общо взето, "на вкус и цвет все фломастеры разные". Аз бомбастични обороти много обичам, нема ми обръщаш внимание.

Last edited by Snusmumrik on Mon Aug 06, 2012 3:12 pm, edited 1 time in total.