Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Snusmumrik
Merchant

Post by Snusmumrik » Sat Aug 11, 2012 5:35 pm

Mr. Nobody wrote: Иначе и на мен Данис Танович ми харесва една идея повече от Драгоевич.
На мен също, "Ничия земя" е голяма работа.

Иначе и аз много го харесах Парада, де.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Aug 16, 2012 6:28 pm

Сега се върнах от прожекцията на "Зов за завръщане". Хареса ми повече от оригинала.
Малко е странно, че филмите на Лен Уайзман, в които жена му трепе хора, облечена в прилепнал по тялото костюм, нарастват количествено твърде застрашително - до момента са седемдесет и пет процента от режисьорската му филмография и горе-долу сто процента от филмографията му като сценарист...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri Aug 17, 2012 3:24 am

Използвах последните дни, за да изръшна всичките анимации, които имах свалени, че от много време седяха и ме дразнеха. Ще бъда възможно най-кратък.

Flushed Away - грозна анимация и арт. Доста добри лафове, както и доста недобри. Приятна изненада, макар да очаквах малко по-зрял хумор.
6/10

The Pirates: Band of Misfits - още по-грозна анимация и невероятно злеташки арт. Няколко добри лафа и две кофи откровено слаби. Капитан Пират и той никак не помогна на филма да стане интересен. Това е най-слабия филм в този пост. Най-запомнящото се нещо в него е песента на Flight of the Conchords - I'M NOT CRYING, която колкото и да е гениална, беше използвана в една доста слаба и клиширана сцена и то без да се връзва особено. Not Approved.
5/10

Wall-E - Очаквах много повече, след толкова хайп, награди и всенародна любов. Получих обаче детско филмче с набутана поука. Нито историята имаше някакъв смисъл, нито научната фантастика беше научна фантастика. За много по-ценен намирам филма Idiocracy например. Поне анимацията беше красива(на Земята, корабът беше пластмасов).
6/10

Monster House - Изненадата на вечерта. Реалистично детско поведение, интересна хорър история, сериозен подход, почти пълна липса на, тук ще си измисля термин, детски фънсървиз. Стабилен филм с ок анимация и една много здрава къща.
8/10

Shrek Forever After - по-добър от третия, по-слаб от първите два. По-скоро ми хареса, но имаше прекалено много провлачени сцени с оригни и тем подобен хумор, за да го призная за заслужаващ си за гледане.
7/10

Puss in Boots - Рязка смяна на жанра - от комедия са минали на приключенски филм, който обаче заслужава интересен сюжет, който тук не е получил. Безинтересни герои(а яйцето е направо антиинтересен), слаби бойни хореографии(летящите котки :lol: ), диалози, толкова прости и безидейни, че дори филмът да беше ням, разлика нямаше да има. Хуморът почти никъде не беше уцелен и най-доброто, което мога да кажа за него е безсилен. Но какво да се прави - кешкрава. Котаракът е пич хипнотизатор и всички ще му се подчиняваме(най-забавния момент беше, когато филмът се подигра със себе си със сцената в затвора). Интересен, но бързо забравим.
7/10

Hoodwinked Too: Hood vs Evil - Доста противоречив. Грозен, колкото и първия, но докато първият Hoodwinked беше най-оригиналното нещо, появявало се след Шрек, втория е пълен провал. Отново имаме fairytell infused хумор, референции към куп филми, но също така имаме muffins, употребено вместо Oh Sh*t около 20 пъти. Имаме все така безинтересната банда на добрите - Червената(толкова безлична, че даже не може да ме подразни), Вълкът(озвучен без капка емоция), Баба(която са се мъчили да я правят култова като в първия, но единия костюм на булката от Кил Бил пролет не прави) и нашата любима досадна chipmunk мегабърза катерица, която искаш да удушиш. За сметка на това лошите доставят. Заекът получава почти никакво екранно време, но участва в сцена, крадена директно от Мълчанието на агнетата и е страхотет. Няма такъв психар. А близнаците може да са малко кухи, но пък за сметка на това 1: Говорят с най-немският немски вакцент, който можете да си представите, 2: Са много зли. Смеят се зловещо, подсмихват се кроящо. А са зли, защото са зли. Най-интересното във филма са тек таме проблясващите парчинца оригинална пародийност, както и самоиронията, с която е направен.
Boingo the Bunny: Why are you reading that book? Nobody reads books anymore! Movies are always better, especially sequels. :lol:
5/10
There are no rules! I'm gonna get you!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 17, 2012 4:59 am

Martix wrote:Wall-E - Очаквах много повече, след толкова хайп, награди и всенародна любов. Получих обаче детско филмче с набутана поука. Нито историята имаше някакъв смисъл, нито научната фантастика беше научна фантастика. За много по-ценен намирам филма Idiocracy например. Поне анимацията беше красива(на Земята, корабът беше пластмасов).
6/10
Ти какво по-точно очакваше от този филм та те разочарова повече от Шрек 19 и Рандъм Спин-оф на Шрек?
And you can't dance with a devil on your back...

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri Aug 17, 2012 2:52 pm

Очаквах сериозно отношение. Може грешно да съм разбрал рекламната му кампания, но изглеждаше като не поредното детско фирмче на Пиксар. А то се оказа точно такова.
Освен това беше пълен с дупки в сценария и последователността.
Spoiler: show
Роботите се влюбиха за 2 минути точно, като никъде не се обяснява от какъв зор са им инсталирали модул за чувства и съпреживяване.
Корабът Аксиом летеше извън Галактиката, копеле, но на никой не му е хрумнало да се засели друга планета.
Хората бяха затъпяли и затлъстяли толкова, че шенсовете им да се приспособят пак към живот на планета са нищожни.
В самия филм президентът на BnL каза, че можело да има лека мускулна атрофия заради 5 годишния престой в космоса. Не обръщаме внимание на това, че престоят е бил 700 години. В кораба имаше гравитация. Единственото, което би предизвикало атрофия, са подвижните кресла.
А пък и популацията, която накрая се спаси, е прекалено малка, за да се възроди от нея вида. В това последното не съм сигурен, но по показания размер на Аксиом не ми се вярва да събере повече от да кажем 100 000 души. Атрофирали и затъпели, без основни познания и свикнали всичко да им се дава наготово.
и т.н

Ся знам, какво ще кажеш. Това е детски филм, тези неща не са важни. Да, но аз на такива неща много се дразня. А и показват внимание. Не може технологията да е напреднала толкова, че да се целим във фотореалистична графика, а същевременно да си опростяваме сценариите до степен храна за новородено.

edit: И за да вържем нещата с Шрек. Шрек е пародия - очаквам референции и обръщане на клишетата от приказките. Това и поучавам в голяма степен. Пус е приключенски. Очаквам яздене на коне на фона на залеза, битки с чудовища, експлорейшън. Що годе ги имаше тези неща. Уолл-И е:
Очаквах - умен социален коментар с елементи на романтика - получих само романтиката.
по жанр - приключенска фантастика - липсваха приключения, фантастиката беше само фасада.

И btw не съм казал, че ме е разочаровал повече от Шрековете. Това си е твоя интерпретация. Най-много ме разочарова от този лист Пиратите, и то защото няколко юзъра го бяха нахвалили тук във форума. Wall-e не е лошо филмче, но си остава забавление за деца.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Aug 17, 2012 5:16 pm

Martix
няколко юзъра
:lol:

Простотията на Шрек пред който и де е филм на Aardman (пълно или късометражен)...това не го разбирам. :shock:

"Пирати! Приключение с учени." не им е от най-смислените или най-свързаните заглавия, но поне мачка маргиналността на Шрек с изчанченото си чувство за хумор.
И артът му не е "злеташки", а просто странен и абсурдистки. Умишлено е гонен такъв стил.

За Wall-E не знам. Освен убийствените анимационни технологии и манията по всякакви видове малки, големи и още по-големи роботчета, не ме впечатли с нищо друго (сигурно съм тъп и не съм го разбрал).
Апропо, оригиналната идея е била хората вече да са измрели, а историята да е с извънземни...при това доста гадни типове.
В DVD-то имаше 1-2 яки тестови анимации пълни с черен хумор. :twisted: (Т.е. социален коментар на корем.)
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri Aug 17, 2012 6:07 pm

няколко юзъра
:lol:
Може да се бъркам и да си бил само ти, сори за неточността.
Простотията на Шрек пред който и де е филм на Aardman (пълно или късометражен)...това не го разбирам. :shock:
И в двата техни, които гледах, пиратите и flushed away имаше не по-малко простотия, отколкото в шрек. Вярно, че хуморът им малко по-бие на британски, но в никакъв случай не стига ниво ситком и отново, както и шрек, разчита само на референциите без много много мисъл в самата подигравка.
"Пирати! Приключение с учени." не им е от най-смислените или най-свързаните заглавия, но поне мачка маргиналността на Шрек с изчанченото си чувство за хумор.
Това пък къде го видя. Изчанчено не е задължително комплимент. Знам, че чувството за хумор е лично изживяване, но голяма част от шегите бяха откровено предназначени за деца, а други бяха доста слаби. Шрек беше, и все още е, най-смешната анимационна комедия и не виждам някой друг, който дори да е близо. Hoodwinked беше интересен опит, но прекалено малобюджетен и с не чак гениален writing.
И артът му не е "злеташки", а просто странен и абсурдистки. Умишлено е гонен такъв стил.
Може би злеташки не е най-точното определение. Например водата в пиратите беше добре направена и показва, че не е от безсилие. Но грозна пасва перфектно. Не съм длъжен да им харесвам стила, само защото е edgy гротеска.
За Wall-E не знам. Освен убийствените анимационни технологии и манията по всякакви видове малки, големи и още по-големи роботчета, не ме впечатли с нищо друго (сигурно съм тъп и не съм го разбрал).
Не си тъп, филмът е.
Апропо, оригиналната идея е била хората вече да са измрели, а историята да е с извънземни...при това доста гадни типове.
В DVD-то имаше 1-2 яки тестови анимации пълни с черен хумор. :twisted: (Т.е. социален коментар на корем.)
Това вече е оригинално. Жалко, че не са го направили така. Щеше да е много по-интересен.

пп. Сравнявам с първите 2 шрека. Този казах, че е слаб. Оценявам го по-високо от Аардманските само заради по-красивата графика.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri Aug 17, 2012 6:37 pm

Martix
Може да се бъркам и да си бил само ти
Не бе, трима бяхме...смея се за наша сметка.
И в двата техни, които гледах
Едва ли мога да те накарам насила да ги харесваш. :lol: Идеята беше - ето има и такива странни типове.
Иначе препоръчвам да хвърлиш един поглед и на други техни неща. Аз най-много им харесвам short-овете за Wallace и Gromit. Доста "британски" са.
Мисля, един-два от тях няма да ти отнемат време.
Примерно A Matter of Loaf and Death.
Или съвсем кратките Cracking Contraptions.

Хуморът им е предимно визуален. Лафовете са за допълнение.

шегите бяха откровено предназначени за деца, а други бяха доста слаби
Да бе, научните шегички или леко мрачния моряшко-пиратски хумор (примерно корабът с чумавите или всичките тези намеци за смърт и изтезания зад кадър, гаврата с кралицата и пр. и пр.)...нещо не са ми много детски...или път точно те ти се виждат слаби.
Шрек беше, и все още е, най-смешната анимационна комедия
OK, на мен не ми е смешна.
Но грозна пасва перфектно. Не съм длъжен да им харесвам стила, само защото е edgy гротеска.

Точно "гротеска" означава, че не е търсена красота.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 17, 2012 7:11 pm

Ми не знам, за мен тоя филм си беше откровение. Атмосферата му е великолепна, историята е простичка, но емоционално заредена, а всичките ти критики са дребнаво научно-технологично търсене на кусури, което пропуска точката от километър.
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Aug 17, 2012 8:26 pm

Wall-E е филм за всякакви възрасти - можеш да видиш най-различни неща в него. Всъщност, заради това ми напомня за филмите на Гибли най-много от всичките западни анимации.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Martix
Archmage

Post by Martix » Fri Aug 17, 2012 9:21 pm

@alshu
Не казвам, че пиратите са пълното дъно. Има и доста добри моменти. Затова и не го оценявам с 3ка напрмимер, а с 5-ца.
Точно "гротеска" означава, че не е търсена красота.
Не е търсена от авторите. Търсена е обаче от мен. Грозно ми е и туйто.
Peace

@Roland
Чак от километър? Хайде да е 100 метра. :)
Атмосферата му е великолепна
на Земята да. На кораба не ме хареса изобщо.

@Amelia
филм за всякакви възрасти
Никой не спори по въпроса. Такъв е.
можеш да видиш най-различни неща в него
Така формулирано важи и за всеки друг филм. Но разбрах какво имаш предвид. Съгласен съм, само не ми се нрави това, което аз виждам.

Филмите на Гибли се прекомерно надценени според мен, но дай да не започваме темата, особено в този форум. И без това съм прекалено бос в сферата, за да се пъна на хора изгледали 100 пъти повече аниме от мен. Запазвам си правото да си променя мнението до 10-тина години.

@Wall-E death squad.
И отново, филма ми хареса. Само че не ми хареса толкова, колкото очаквах. За мен това е най-добрият филм на Пиксар, дори да съм го оценил по-ниско от някои други(за това не си спомням, но и няма значение.) Останалите им филми са в по-голямата си част клиширани и стандартни. Тук са опитали нещо по-различно. Оценявам това. Не оценявам обаче детски филмчета. И то от чисто егоистични причини.
Тук не включвам късометражните им филми. Те са гениални. 8-)
Peace

gal.eon
Adept

Post by gal.eon » Sun Aug 26, 2012 10:19 am

La Planète Sauvage - френска/чехословашка анимация от 1973 г. с интересен графичен стил и сюрреалистичен сетинг.
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!

Ell
Farmer

Post by Ell » Tue Aug 28, 2012 1:34 pm

Perfect sense
Много хубав. Макар да засяга преексплоатираната в последно време тематика за големия вирус, който удря планетата, филмът притежава голяма доза оригиналност, защото не се концентрира върху самия вирус, а върху влиянието, което има той над хората и над живота им. Много реалистично направен и много реалистично изигран, с лекота, правдоподобно, за което мисля, че Ева Грийн и Юън Макрегър заслужават поздравления. Много важен плюс по моему бе липсата на завишен драматизъм.
YOU'RE GONNA CARRY THAT WEIGHT.
* * *
Ell Vas

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Mon Sep 03, 2012 3:16 pm

Гледах Snowhite and the Huntsman. Искам си двата часа от живота обратно, при това с лихвите!
Ако бях дал пари за това на кино, сигурно шях да се ритна по кокалчетата от яд...
Elves dig rocket launchers.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Sep 03, 2012 5:44 pm

I feel you bro... (brohug)
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata