Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши
Moderator: Moridin
- RRSunknown
- Elder God
И резултата е най-слабата олимпиада и футболно класиране от 100 години насам.
Един дядка пък с треперещи ръце прегръщаше и целуваше по бузките героя при неговото посрещане. Героят в случая беше Бойко въпреки, че там беше и един друг герой, току що завърнал се от рекордно участие на олимпииски игри, където въпреки всичко, въпреки посивелите си коси, се класира сред най-добрите осем в света. Но той не беше посрещнат като герой. Изобщо не беше посрещнат дори. Той беше само част от една хвалебствена, благодарствена церемония.
Един дядка пък с треперещи ръце прегръщаше и целуваше по бузките героя при неговото посрещане. Героят в случая беше Бойко въпреки, че там беше и един друг герой, току що завърнал се от рекордно участие на олимпииски игри, където въпреки всичко, въпреки посивелите си коси, се класира сред най-добрите осем в света. Но той не беше посрещнат като герой. Изобщо не беше посрещнат дори. Той беше само част от една хвалебствена, благодарствена церемония.

- The Dragon
- Elder God
- ProxyFantasy
- Paragon
Гледах канал 3 преди няколко дена, когато правиха публични тестове на втората отсечка на метрото... На какво се натъкнах.
Бойко обясни, че Метрото струвало само един милиард и го сравни с АЕЦ Белене... Да сравняваш енергиен проект с траспортен такъв... При положение, че парите на единия идват от Еврофондове, а другия е инвестиция от държавата... Този човек има нужда от...и аз не знам от какво, но просто ме изумява.
После го питаха за пенсиите и той ги отряза. Каза, че е там за метрото, а не за пенсиите. След това (няма и 5 секунди) го попитаха за олимпиядата... И като се разговори...
Чудя се да му се смея ли... Да плача ли... Или да се дразня как не намериха някой една идея по-културен да ни стане примиер... ;/
Бойко обясни, че Метрото струвало само един милиард и го сравни с АЕЦ Белене... Да сравняваш енергиен проект с траспортен такъв... При положение, че парите на единия идват от Еврофондове, а другия е инвестиция от държавата... Този човек има нужда от...и аз не знам от какво, но просто ме изумява.
После го питаха за пенсиите и той ги отряза. Каза, че е там за метрото, а не за пенсиите. След това (няма и 5 секунди) го попитаха за олимпиядата... И като се разговори...
Чудя се да му се смея ли... Да плача ли... Или да се дразня как не намериха някой една идея по-културен да ни стане примиер... ;/
- Interpreter
- Forsaken
Бате, искам календарче:
http://www.webcafe.bg/id_785480105_Bate ... alendarche
http://www.webcafe.bg/id_785480105_Bate ... alendarche
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- RRSunknown
- Elder God
- Interpreter
- Forsaken
Честно казано, с политическата ИМ коректност взе да ми писва вече...
http://dnes.dir.bg/news/uchebnitzi-hris ... a-11789751
Интересно как не са се сетили още, че Паисий Хилендарски е крайно шовинистичен и политически некоректен.
http://dnes.dir.bg/news/uchebnitzi-hris ... a-11789751
Интересно как не са се сетили още, че Паисий Хилендарски е крайно шовинистичен и политически некоректен.
- tigermaster
- Elder God
http://www.webcafe.bg/id_1532649584
Още изцепки на КЗД.
Още изцепки на КЗД.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Валери, изказването ти беше твърде неприятно на много нива.
Да сменим темата и да си дойдем на абсурдите.
Археологии некви.
Да сменим темата и да си дойдем на абсурдите.
Археологии некви.
Ох, не мога. Много е добър днеска докторът!

Петък, 17 август
Виетнамски учени създали лекарство срещу т. нар. синдром на Питър Пан. Тоя синдром се изразява най-общо в отказа от порастване. (Питър Пан: „Не искам да стана мъж. Никой няма да ме хване и да ме направи мъж!”) Доста мъже отказват да пораснат. Да не даваме примери, те са навсякъде около нас, че и над нас има…
Между другото, да не забравя, в контекста на скандалите около КЗД, ми хрумна с какво може да се замени спорният цитат на Ботев. Има един момент в „Питър Пан”, когато Уенди обяснява на мисис Дарлинг за феите: „Когато едно бебе се засмее за първи път, една нова фея се ражда. Те живеят в гнезда по върховете на дърветата. Бледоморавите са момчета, белите са момичета, а сините сами не знаят какво са.”
То е ясно к’во са сините. Смятам, че от КЗД трябва да препоръчат това произведение да бъде застъпено в програмата на най-малките. Така те още от най-ранна възраст ще разберат, че има и трети вид и няма да се чудят после и да питат чичкото защо е леличка…
Да се върнем на синдрома. Описан е за пръв път от американския психолог Дан Кайли. Ето с какво се отличава един носител на синдрома (Цит. по сп. „Тема”):
А) „Емоционален паралич“- емоциите му са затормозени, реакциите са неадекватни…
Б) „Социална безпомощност“- няма истински приятели, защото самият той никого не цени и с лекота ги предава. Сам е като куче, а самотата често води до състояние на паника. Действията му са импулсивни, няма точна представа за добро и лошо.
В) „Щраусова политика“- не забелязва проблемите с надежда, че те сами ще се разрешат; не си признава грешките и не се извинява. Много е изобретателен в прехвърлянето на вината върху другите.
Г) В детството той често иска да го съжаляват, за да получи желаното от него, предимно пари.
Д) „Сексуална зависимост“. Неговата социална безпомощност се прехвърля и върху общуването с другия пол. Страхът от отхвърляне скрива зад маската на жестокостта и безсърдечието на „печен мъж“. В повечето случаи остава девствен и след 20-ата си година, но се срамува и се фука с мними победи. (И, като му падне, компенсира индискриминативно.)
Познахте ли го?
Мога да ви кажа и къде живее. В Небивалата земя. „Втората надясно и после все направо до сутринта.”

- Interpreter
- Forsaken
- Interpreter
- Forsaken
Какво дири новият посланик на САЩ у нас:
http://www.svobodnoslovo.eu/akcenti/46868
http://www.svobodnoslovo.eu/akcenti/46868