Равни права и функции на половете [SPLIT]
За тва дето детето ти осмисля живота - тва е биологичен императив, нищо общо няма с промиване на мозъка. Аз знам, че сестра ми докато беше бебе още, тва беше някакво такова интензивно щастие, което никога и по никакъв повод не съм изпитвал, а си представям на майка ми и баща ми какво им е било. Има няколко милиона пласта психология и инстинкти в цялата работа и това, че И обществото иска от тебе да споуннеш челяд, е най-малката част от картинката.
Не искам да влизам в спора, щото виждам и двете страни, просто мисля, че конкретно по тоя параграф Амелия не е права и няма опит да говори, та рекох да контрирам.
Не искам да влизам в спора, щото виждам и двете страни, просто мисля, че конкретно по тоя параграф Амелия не е права и няма опит да говори, та рекох да контрирам.
And you can't dance with a devil on your back...
Биологичен императив е и да си разпилееш семето в колкото се може повече женски, ама ей го на - живеем в нуклеарни семейства от много отдавна. А за някои родители родителстването си е чиста проба мъчение. Така че инстинктите са си инстинкти, разумът си е разум. И всеки си изживява нещата по някъв негов си начин.
OК, Симеон + Жоро vs Амелия е доста абсурдно. Първо вие мъже да обяснявате за биологичен императив да си майка и колко го разбирате, е почти като Амелия да обяснява на Симеон, какво е да си гей мъж.
А и колко е смешно да ми се обяснява, как трябва да се съобразявам с биологичен императив, след като човекът се гордее, че именно висшата нервна дейност и издигането над биологичното начало го правят най-висшия биологичен вид. То и убийството на себеподобни при самозащита/защита на семейството/глад/навлизане в територията е биологичен императив, ама на, нещо не е, като всички тук да ми обясняват, как трябва да се трепем. Не може да се мери с двоен аршин. Ако сме висши и интелектуални - сме такива, ако сме животни, водени от биологията си, тогава Симеон първи остава без професия, защото изкуството в социалната му проява не е познато сред животните.
Една жена може и да не е функция на гонадите си и способността си да се плоди. Не е като интелектът ѝ да е там, за да могат да работят гонадите. Това е не комплимент, както явно Жоро го вижда. За мен (подозирам в този аспект и за Амелия) си е обида.
И още нещо, ако ще свеждаме всичко до значението на репродукцията, то дай да стигнем едва ли не до базата. Щом жената зачене, трепем мъжа и я храним с него (така ще се подобри положението със световния глад и ще е по-сигурно, че бременните жени ще имат храна за известно време, за да са по-здрави инкубатори). Изобщо абсурдът е абсурден!
А и колко е смешно да ми се обяснява, как трябва да се съобразявам с биологичен императив, след като човекът се гордее, че именно висшата нервна дейност и издигането над биологичното начало го правят най-висшия биологичен вид. То и убийството на себеподобни при самозащита/защита на семейството/глад/навлизане в територията е биологичен императив, ама на, нещо не е, като всички тук да ми обясняват, как трябва да се трепем. Не може да се мери с двоен аршин. Ако сме висши и интелектуални - сме такива, ако сме животни, водени от биологията си, тогава Симеон първи остава без професия, защото изкуството в социалната му проява не е познато сред животните.
Една жена може и да не е функция на гонадите си и способността си да се плоди. Не е като интелектът ѝ да е там, за да могат да работят гонадите. Това е не комплимент, както явно Жоро го вижда. За мен (подозирам в този аспект и за Амелия) си е обида.
И още нещо, ако ще свеждаме всичко до значението на репродукцията, то дай да стигнем едва ли не до базата. Щом жената зачене, трепем мъжа и я храним с него (така ще се подобри положението със световния глад и ще е по-сигурно, че бременните жени ще имат храна за известно време, за да са по-здрави инкубатори). Изобщо абсурдът е абсурден!
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Не знам защо тва пак стана на VS. Аз ЕДИНСТВЕНО твърдя, че когато една жена забременее планирано, за нея това не е някаква тежка тегоба, защото кръвта и червата се компенсират от това, което ще произведе след девет месеца. Също както след това нещото компенсира часовете будуване нощем, 24-часовата грижа и т.н. Щото ако не ни беше биологично закодирано да ги обожаваме тия малки гадини, нямаше сега да ни има. И това определено не е биологичен императив, който имаме интерес да "преодоляваме" с висша мозъчна дейност.
Естествено маса жени просто не искат деца. Тяхна работа, за тях остава да скърцат със зъби, че несправедливостта е несправдлива. Както казах, определено виждам защо това е също нечестно спрямо тях.
Естествено маса жени просто не искат деца. Тяхна работа, за тях остава да скърцат със зъби, че несправедливостта е несправдлива. Както казах, определено виждам защо това е също нечестно спрямо тях.
Обожанието е проява на висша нервна дейност, която е доста далече от биологичните императиви бтв.
Т.е. не сме кодирани да ги обожаваме. Кодирани сме да ни се ебе и като родим да се опитаме да извлачим чаветата на гръб докато станат готови да ходят да ебат и да влачат на гръб на свой ред. Това го правят животните (някои от тях). Те тва е биологията. Обожанието си е рАзумно изпълнение и май-май го има в тая форма сравнително отскоро, така като си помисля кво сме правили с децата си някога.

Т.е. не сме кодирани да ги обожаваме. Кодирани сме да ни се ебе и като родим да се опитаме да извлачим чаветата на гръб докато станат готови да ходят да ебат и да влачат на гръб на свой ред. Това го правят животните (някои от тях). Те тва е биологията. Обожанието си е рАзумно изпълнение и май-май го има в тая форма сравнително отскоро, така като си помисля кво сме правили с децата си някога.

Бе не знам майките точно кво са ги правили децата, истории за всякакви невероятни майчини саможертви има от зората на времето. А животните стават годни за изоставяне некви дни след раждането си, та ебаси сравнението...
Ма не, то всичко е от разум де. Ебаси феминизма е тва съждение

- The Dragon
- Elder God
http://www.twotuttles.com/scarlet.htmlRoland wrote:Бе не знам майките точно кво са ги правили децата, истории за всякакви невероятни майчини саможертви има от зората на времето. А животните стават годни за изоставяне некви дни след раждането си, та ебаси сравнението...
Такива саможертви викаш?
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Ти сериозно ли?Amelia wrote:Въобще, майчинството е някаква очарователна магия само за хора, които или не са го преживявали, или не са мислили кой знае колко по въпроса. И категоричните изказвания с "точка" се правят много лесно от високата камбанария на привилегированите, ама на тея дето им се налага да се разправят с екстрите, които привилегированите привилегировано пропускат, добре ще им дойде малко по-малко категоричност и малко повече опции.
Аз майчинство по обясними причини не съм преживявал и се надявам никога да не преживея (като ходя на почивка в Турция много внимавам за анадолските русалки

Всичките тези гадости с 9 месеца сериозни промени в тялото, после болезнено раждане и последващо млекоцентралене, бърсане на акита, преобличане и какво ли още не са така. В последните няколко и аз взимам активно участие, стига да не съм на работа, разбира се.
Обаче всичко това е totally worth it! Никога не ни се е случвало нещо по-хубаво, някога от малката Боряна. Никога не сме били толкова щастливи (е, може би като сме били деца сме били

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Начи, факт е, че позицията "дай да си гледам икономическия интерес" последния век води до страхотно социално напрежение, и в частен, и в общ план. Това е факт. В смисъл, факт е.
До същото води и биологичният императив на майчинството vs. битието на съвременната жена. Жените, повече от мъжете, биват разкъсвани в социален план в съвременната епоха и ще е така, докато не почне и не мине Третата Световна. Макар че едва ли, щото в Третата Световна ще участват и жените.
"Реалността" в 21-ви век (и не само, естествено) е социално обусловена. Не биологически обусловена. Биологията вече не я отразява адекватно. Проблемът с икономиката в момента е, че също не отразява реалността адекватно. (Не мисля, че някой ще го отрече.)
Та точно поради това позицията "Еми то на шефът не му излизат сметките, ФАКТ" за мен е а) цинична, щото айде да не са толкова епични загубите му дееба от двете му бременни подчинени във фирмата от 50 души и б) ретроградна, заради изброените по-горе неща.
Нещо много повече - опасността не е в това, че селтаци ще дискриминират бременните. Истинската, реална опасност е прякото следствие от мисленето "бременната не ми връзва бюджета", а именно - да не те вземат, щото си млада и/или си се оженила преди няколко месеца, щото ПОДОЗИРАТ, че ще забременееш. Което са 75% от работодателите в UK понастоящем, според едно проучване. Което вече е не просто тъпо, а изродско.
На никоя дискриминация проблемът й всъщност не е в изолираните случаи, стига да не се стига до криминални изцепки. Проблемът е в стереотипите, които я крепят като система. "Млада, наскоро женена? Мне, няма да я зема, ей го де е пичът до нея, сивито му добро, пък и ще можем да запиваме. You're hired!"
До същото води и биологичният императив на майчинството vs. битието на съвременната жена. Жените, повече от мъжете, биват разкъсвани в социален план в съвременната епоха и ще е така, докато не почне и не мине Третата Световна. Макар че едва ли, щото в Третата Световна ще участват и жените.
"Реалността" в 21-ви век (и не само, естествено) е социално обусловена. Не биологически обусловена. Биологията вече не я отразява адекватно. Проблемът с икономиката в момента е, че също не отразява реалността адекватно. (Не мисля, че някой ще го отрече.)
Та точно поради това позицията "Еми то на шефът не му излизат сметките, ФАКТ" за мен е а) цинична, щото айде да не са толкова епични загубите му дееба от двете му бременни подчинени във фирмата от 50 души и б) ретроградна, заради изброените по-горе неща.
Нещо много повече - опасността не е в това, че селтаци ще дискриминират бременните. Истинската, реална опасност е прякото следствие от мисленето "бременната не ми връзва бюджета", а именно - да не те вземат, щото си млада и/или си се оженила преди няколко месеца, щото ПОДОЗИРАТ, че ще забременееш. Което са 75% от работодателите в UK понастоящем, според едно проучване. Което вече е не просто тъпо, а изродско.
На никоя дискриминация проблемът й всъщност не е в изолираните случаи, стига да не се стига до криминални изцепки. Проблемът е в стереотипите, които я крепят като система. "Млада, наскоро женена? Мне, няма да я зема, ей го де е пичът до нея, сивито му добро, пък и ще можем да запиваме. You're hired!"
Last edited by Trip on Fri Aug 24, 2012 11:34 am, edited 1 time in total.
Понеже в последните постове темата премина към промените в социалното общество и как се е променило то днес, се присетих за оная стара книга, дето я беше писал преди трийсетина години Алвин Тофлър - "Третата вълна".
Там пича разправяше че в обозримото бъдеще (както го беше писал си го представих в рамките на следващия половин-един век) в обществената представа за понятията "семейство" и "брак" като основна градивна единица на обществото ще настъпят много сериозни промени. Че поради промяната в динамиката на живот, високата мобилност на населението и постоянните промени, бракът ще се превърне в нещо нетрайно и преходно, и 2-3 развода в биографията ще се считат за нещо нормално. Също така г-н Тофлър предвиждаше и че жените все по-често ще отлагат създаването на деца за по-късни години, включително и чрез замразяване на оплодени яйцеклетки, така че да си запазят възможността за майчинство дори и след пенсионна възраст.
На фона на сегашните тенденции писанията му ми звучат все по-достоверно, макар че навремето питаех силно съмнение към идеята, че "бракът" в един момент ще започне да включва повече от двама партньори и многоженството може да се окаже удачно решение на сегашните проблеми на брачната институция
Там пича разправяше че в обозримото бъдеще (както го беше писал си го представих в рамките на следващия половин-един век) в обществената представа за понятията "семейство" и "брак" като основна градивна единица на обществото ще настъпят много сериозни промени. Че поради промяната в динамиката на живот, високата мобилност на населението и постоянните промени, бракът ще се превърне в нещо нетрайно и преходно, и 2-3 развода в биографията ще се считат за нещо нормално. Също така г-н Тофлър предвиждаше и че жените все по-често ще отлагат създаването на деца за по-късни години, включително и чрез замразяване на оплодени яйцеклетки, така че да си запазят възможността за майчинство дори и след пенсионна възраст.
На фона на сегашните тенденции писанията му ми звучат все по-достоверно, макар че навремето питаех силно съмнение към идеята, че "бракът" в един момент ще започне да включва повече от двама партньори и многоженството може да се окаже удачно решение на сегашните проблеми на брачната институция

- The Dragon
- Elder God
Също така води до абсолютно всяко повишаване на стандарта ти на живот. Повярвай ми - много социално напрежение съм готов да понеса заради климатиците навсякъде.Trip wrote:Начи, факт е, че позицията "дай да си гледам икономическия интерес" последния век води до страхотно социално напрежение, и в частен, и в общ план. Това е факт. В смисъл, факт е.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
Е, добре, че не го понасяш ти засега, а други, тъй че си win-win.
И да, убеден съм, че климатиците нямаше да се случат, ако хората не си гледаха САМО икономическия интерес... И в случай, че съм се изразил неясно, говоря за социопатични отклонения в настоящия икономически модел, които ебават майката на отделния човек, независимо колко е високо в йерархията, в името на, дето го каза Хриси, зомфг печалбата. Ей туй зомфг отпред мен ме дразни много понастоящем, не частта с печалбата.
И да, убеден съм, че климатиците нямаше да се случат, ако хората не си гледаха САМО икономическия интерес... И в случай, че съм се изразил неясно, говоря за социопатични отклонения в настоящия икономически модел, които ебават майката на отделния човек, независимо колко е високо в йерархията, в името на, дето го каза Хриси, зомфг печалбата. Ей туй зомфг отпред мен ме дразни много понастоящем, не частта с печалбата.
- Ordo Malleus
- Mistborn
Е, да, добре че не е той. Или аз. Все на други им се случва. Ние в саксия сме расли, работа не сме пипали, плямпаме си от вилите на Малибу. Чшш, конкурентно общество сме. Не можем да се погрижим за всяка мърда с проблеми. И моето семейство е било в тежко финансово състояние, и моята майка е боледувала гадно в продължение на години, и аз съм преживявал смърт на близки, и мен жени са ме дъмпили ей-така. Ей това му е на тоя свят проблемът - всеки си има болка и умира да ти я разкаже.Trip wrote:Е, добре, че не го понасяш ти засега, а други, тъй че си win-win.
Минимум в Европа и САЩ нещата за работника са се подобрили неимоверно. И щото това "подобрение" е свързано с разход, Епъл, Ейч Пи, Дел, Моторола и още хиляди си поръчват чиповете от Фокскон, дето "условията на труд" включват мрежи на тавана и високите етажи на предприятията, че да се спрат самоубийствата на смазани от работа китайчета. Хо.Хо.Хо. Супер смешно, нали? И няква кифла с MBA да се оплаква, че вземала 90% от заплатата на мъжете, щото е жена и можела да ражда. Сърцето ми се къса, да знаете.
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.