Айде по-лекичко с презумпцииите за тва колко сме модерни европейци и всичко на изток от нас живее в каменния век, а?

*Апропо, ние още нямаме такава.
Moderator: Moridin
Русия в никакъв случай не е изостанала държава. Проблемът е, че медиите ни заливат с пещерна русофобия, срещу която по-младите обикновено нямат имунитет. Една екскурзия до Москва или Петербург обикновено има лечебен ефект, но рядко им се пътува натам.Snusmumrik wrote:Идвам малко късно и офтопик, но държа да отбележа, че "изостаналата държава" Русия имаше интернет култура, когато в България Пешо Ряпата откриваше мобифона с антена.
Айде по-лекичко с презумпцииите за тва колко сме модерни европейци и всичко на изток от нас живее в каменния век, а?
Лично за мен екскурзията до Москва имаше обратен ефект...Zeiss_optik wrote:Русия в никакъв случай не е изостанала държава. Проблемът е, че медиите ни заливат с пещерна русофобия, срещу която по-младите обикновено нямат имунитет. Една екскурзия до Москва или Петербург обикновено има лечебен ефект, но рядко им се пътува натам.Snusmumrik wrote:Идвам малко късно и офтопик, но държа да отбележа, че "изостаналата държава" Русия имаше интернет култура, когато в България Пешо Ряпата откриваше мобифона с антена.
Обстоятелства, туй-онуй?JaimeLannister wrote:
Лично за мен екскурзията до Москва имаше обратен ефект...
Ами и аз при приятели бях. В Москва. За културата, големите улици, Кремъл и т.н. нищо лошо не мога да кажа. Работили са със замах хората.Snusmumrik wrote:Обстоятелства, туй-онуй?JaimeLannister wrote:
Лично за мен екскурзията до Москва имаше обратен ефект...
Просто ми е интересно, затва те питам.Не защитавам никаква позиция. На мен пък ми беше много готино в Русия... Е, аз при приятели ходих, не е като да съм се скитал по улиците, ама все пак впечатлението ми беше като за нещо далеч по-поносимо от рандъм разходка из рандъм голям град в Булгаристан. В смисъл, голяма страна, всякакви хора. Хеле пък в Москва (аз само в Петербург и едно селце в Подмосковието съм ходил).
Нали се сещаш, че току-що ми описа София в едно изречение? Освен момента с калашниците. Който ми идва малко като с пияните мечки, свирещи на балалайки пред Кремъл, щото аз такова нещо не видях. Ченгетата им са тлъсти, лениви свине, също като нашите.JaimeLannister wrote: Но са изключително груби, никъде по- света не съм попадал на толкова груби и неучтиви хора, не говорят езици, полицията им ходи с калашници по улицата, библиотеката им е опикана, крещят и се карат (само жени видях) по улиците за какво ли не и изобщо... една неособено приветлива атмосфера.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests