Amazon Kindle

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Lord
E'lir

Post by Lord » Thu Sep 13, 2012 11:32 am

Новият базов Kindle не е с по-добър екран, само Paperwhite-a е.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Sep 13, 2012 2:19 pm

Все ми е тая, дори да има по-добър екран едва ли ще забележа каквато и да е било разлика. То или си вземаш базовия, обикновен модел или си вземаш най-гъзарския. Авера ми каза, че ще се опита да го донесе, а ако не успееш го взимам от Едепот и това е.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Lord
E'lir

Post by Lord » Thu Sep 13, 2012 3:44 pm

Еми нали за новия базов говорим дали е с по-добър екран. Не, не е. Само прелиства по-бързо.
Но не виждам никакъв смисъл да взимаш стария базов, когато е с десет долара по-скъп.

Иначе как ги пишеше ония работи за колекционирането и как никога няма да го разбереш това с четците и т.н. Поддаде обаче - затова добре дошъл официално в семейството на електронното четене :)
Last edited by Lord on Thu Sep 13, 2012 5:21 pm, edited 1 time in total.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Sep 13, 2012 4:37 pm

Аз преди доста месеци поддадох, всъщност. Пак си ги мисля на 100% ония неща за колекционирането и т.н, обаче не виждам смисъл да купувам на безумни цени стари фантастики, класики и т.н, които хем се разпадат в ръцете ми, хем са неудобни, хем са скъпи. Взимам го да чета ей такива неща + когато пътувам, иначе нямам никакво намерение да спра да си купувам книги :)

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Thu Sep 13, 2012 7:27 pm

И аз така. Киндъла е поръчан, но авторите които ценя много ще си ги купувам на хартия. Киндъл ще ползвам за класики от проект Гутенберг, книги които са ми достатъчно интересни за да платя за тях и гилти глежър автори, които ме кефят, но не са нещо особено (Чайковски, Чарли Хюстън, т.н.). Както и за разни тай-ин романи като тези по Хейло и Vampire: The Masquerade.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri Sep 14, 2012 11:21 pm

Приятелят ми от бригадата ми го е купил за 73 долара най-новият. Кеф, без такси, превоз, комисионни и всякакви други 8-)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sat Sep 15, 2012 10:57 am

Хех, в Техномаркет продават Киндъл тъч за 220 лв. :) Офертата хич не е лоша.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Sep 15, 2012 12:02 pm

Чак пък да не е лоша? Тоя Киндъл не струва ли 100ина долара, има няма? Бтв аз от Техномаркет не бих си купил каквото и да е вече, там и в Технополис са сред най-некомпетентните служители в техно магазин евър, а недай си боже да се разправяш с гаранции
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Sep 15, 2012 12:15 pm

Не вижам на сайта им да го предлагат.
tehnopolis сигурно имаш предвид, където най-небрежно продават KINDLE 4 Wi-Fi 6" - 89$ за 229 кинта.

Тъча е още над 200, по принцип си прав за обслужването в такива места, ама съм и сигурен, че в повечето магазини за техника консулатантите имат твоя снимка на дартс борда :P
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Sep 15, 2012 12:24 pm

Xellos wrote:Не вижам на сайта им да го предлагат.
tehnopolis сигурно имаш предвид, където най-небрежно продават KINDLE 4 Wi-Fi 6" - 89$ за 229 кинта.

Тъча е още над 200, по принцип си прав за обслужването в такива места, ама съм и сигурен, че в повечето магазини за техника консулатантите имат твоя снимка на дартс борда :P
89$*1.25*1.5 = 166 кинта минимална цена в БГ на която теоретично може да се продава.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Sun Sep 16, 2012 11:21 am

и в Технополис са сред най-некомпетентните служители в техно магазин евър, а недай си боже да се разправяш с гаранции
Подкрепям. Когато си купих лаптопа от тях и се оказа, че нон стоп му се включва меню и сам пише в полетата за писане (заради хардуерен бутон, който се чустваше натиснат, без да го пипаш) и някъв австралопитек ми обясни, че било заради уиндоус 8, който още не бил оправен. Ся, трябва да си идиот, за да предполагаш, че ще пуснат неизползваема бета, но той явно си беше. За да съм сигурна инсталирах и едно Убунту. Същото душевно-техническо изнасилване от страна на лаптопа. Обаждам се аз пак австралопитекът вика "Ама то Убунту не е ли на основата на Линукс? Че тя Линукс е бъгава система по принцип! Инсталирате си един Уиндоус 7 (за минимум 300 лв) и нямате проблеми!" Е, разкрещях му се и си занесох лаптопа в магазина на другия ден, където след дълъг дуел на "кой ще мигне сега пръв" някакъв с въздишка ми го смени. Но ако бях малко по-малко технически грамотна или зла щях да си имам неработещ лаптоп и заключен към неработещия лаптоп софтуерен продукт, който по някаква причина тук в магазините беше по-скъп, отколкото на сайта на Майкрософт.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Feanor
Scholar

Post by Feanor » Wed Sep 19, 2012 3:51 am

Здравейте,

Знаете ли през какви процедури трябва да мине човек в България, за да получи два-три Киндъла, които искам да пратя от Америка? Също, какъв е най-добрият начин за изпращане?

Благодаря предварително.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Sep 19, 2012 10:09 am

Не знам за частни пратки, но когато пратката е от Амазон има два варианта.
1. Пристига с обикновена поща, при което си я взимаш или от пощенския си клон, или от столичната митница (по-вероятно за техника) и процедурата е относително проста. Принципно би трябвало да е тази
http://info.mitnica.com/index.php?p=coment69
2. Пристига с въздушна поща или по куриер, при което трябва да я вземеш от митница Аерогара София, при което от ушите започва да излиза пушек и се научаваш да ругаеш по нови и креативни начини. Честно казано, не съм убедена дали обаче за скъпа техника няма да те прекарат през тази процедура, независимо с каква поща е дошла пратката. Това са два доста ужасяващи разказа за това как се освобождават пратки. При мен освобождаването отне по-малко време - част от един следобед и една сутрин, но се събраха няколко часа. И за пратка за да речем 20 долара, за която не дължах мито ми се наложи да плащам 15 лева за попълване на документи (които май човек може и сам да си попълни, ама нито го знаех предварително, нито те са юзър френдли) и някакви преводи.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/11/ ... za_2_knigi_-/
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... e_mitnica/

В интерес на истината говоря малко произволно и по стари спомени, може и да се е опростило.

Радвам се да те видя пак.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Sep 19, 2012 7:46 pm

Айде, вече аз държа в ръчичките си последния Киндъл. Изключително красив и удобен, а опаковката му беше потресаващо яка. Вече няма да давам десетки левове на кожодери за опърпани екземпляри на стари фантастики и класики, а ще си ги чета по възможно най-комфортния начин. При това за всичко на всичко 110 лева дирекшън от Америка 8-)

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Sep 19, 2012 7:48 pm

Ма Пейпъруайта ли? :shock: Ако е той, чакам отзиви.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata