Amazon Kindle

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Sep 19, 2012 8:24 pm

Не бе, базовия Киндъл, ама тоя последния.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Sep 19, 2012 11:51 pm

Ммм, на мен ми изглежда неудобен та се преориентирам към Пейпъруайт тъча.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Dante
Mistborn

Post by Dante » Thu Sep 20, 2012 1:53 pm

Toчно обратното мен ако питаш. Пейпъруайта няма хардуерни бутони. По-добър е от базовия киндъл, но не и по-удобен.

Feanor
Scholar

Post by Feanor » Fri Sep 21, 2012 1:15 am

Morwen wrote:Не знам за частни пратки, но когато пратката е от Амазон има два варианта.
1. Пристига с обикновена поща, при което си я взимаш или от пощенския си клон, или от столичната митница (по-вероятно за техника) и процедурата е относително проста. Принципно би трябвало да е тази
http://info.mitnica.com/index.php?p=coment69
2. Пристига с въздушна поща или по куриер, при което трябва да я вземеш от митница Аерогара София, при което от ушите започва да излиза пушек и се научаваш да ругаеш по нови и креативни начини. Честно казано, не съм убедена дали обаче за скъпа техника няма да те прекарат през тази процедура, независимо с каква поща е дошла пратката. Това са два доста ужасяващи разказа за това как се освобождават пратки. При мен освобождаването отне по-малко време - част от един следобед и една сутрин, но се събраха няколко часа. И за пратка за да речем 20 долара, за която не дължах мито ми се наложи да плащам 15 лева за попълване на документи (които май човек може и сам да си попълни, ама нито го знаех предварително, нито те са юзър френдли) и някакви преводи.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/11/ ... za_2_knigi_-/
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/ ... e_mitnica/

В интерес на истината говоря малко произволно и по стари спомени, може и да се е опростило.

Радвам се да те видя пак.
И аз се радвам да те видя, Милена. Добре, че си ти, да отсрамиш форума :lol:

Както и да е, простотии някакви са, като гледам. Явно ще трябва лично да киндълизирам родителското тяло другото лято.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Mon Sep 24, 2012 1:17 am

Сега като сравнявам стария (сивия) Kindle на приятелката ми и моя (черния) мога да кажа, че разлика определено има. Най-малкото черния цвят седи доста по-стилно и елегантно, обаче за някои може да не е така. По-бързото прелистване на страници се забелязва веднага и разликата е сигурно два пъти по-голяма. Това по принцип може да изглежда дребнаво, но когато книгата ти е от 10 000 + страници си има значение. Когато седнах да чета на стария Киндъл направо се дразнех. И другото което е - не знам дали защото нейния е по-използван, заради различни екземпляри, а не заради моделът, но има и разлика в екранът. Малка, но я има. Моят е по-бял, а буквите са по-черни и приятни за четене. Не си втълпявам, сравнявах ги доста време, но както казах - може и да не е като цяло всеобщо правило.

termit
Jaghut Tyrant

Post by termit » Mon Sep 24, 2012 1:43 pm

За екрана най-вероятно си прав. Ако не се лъжа в началото екрана на Киндъл 4 беше по-лошо качество от този на 3-ките. Тогава имаше някакъв вой, след това по-новите модели Киндъл 4 бяха с читав екран.
Elves dig rocket launchers.

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Mon Sep 24, 2012 2:55 pm

Аз самата сериозно се замислям за Киндъл, но ме интересуват някои сравнения м/у Paperwhite и предходната версия.

Новият го дават с 28 часа работен живот, как е това като сравнение със стария?

Новият екран е осветен, ако и да е отгоре, а не отзад самия екран. Интересува ме винаги ли свети, или може да работи и без да е включена светлината? Дразни ли очите?
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Sep 24, 2012 2:59 pm

Доколкото разбирам, новият е с дори по-добра издръжливост на батерията от стария, а подсветката се включва само по желание - вместо нощна лампа например. :)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Sep 24, 2012 3:04 pm

http://www.wired.com/gadgetlab/2012/09/ ... aperwhite/
С малко късмет ще имам един след около месец и ще видиш сама. Киндлето си струва. Неограничена батерия + браузър.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

jkklouna
Commoner

Post by jkklouna » Wed Oct 10, 2012 8:26 pm

Преди време изказах доста остро мнение за четците. :oops: А наскоро си купих нуук simple touch. Исках да си взеха пейпъруайт на киндъл, но щяха да започнат да ги пращат след като си замина от Щатите. Гледам тук сте главно със киндъл, никой ли няма наблюдения върху нуука? Мой приятел си взе нуук с glowlight общо взето осветява екрана през нощтта. Не съм се ровил из 44те страници, но ако не е казвано-книгите, които си купите свалите от някъде, можете да ги стрипнете от ДРМ и да си ги форматирате във удобен за вас вариант с Calibre. Т.е. ако си намерите книгата по-евтино от друг издател... е става ясно: ) Лично, реших, че малките подобрения по устройствата не си струват парите. Казвам лично, защото не очаквам да чета на тъмно място, а и дисплея на пейпъра не е чак толкова по-добър. За момента съм изключително доволен от моя нуук. Някой би ли искал да чете на четеца по дължина? Не съм сигурен дали би било по-удобно или странно. Е-книги на български? : )

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Wed Oct 10, 2012 8:46 pm

Вече съм proud owner of Kindle Touch. не съм чел подробно, само го разцъках и качих няколко книжки, но нямам никакви проблеми с интерфейса, а ландскейпа е супер за четене на пдф. Дали няма да изръшкам Vampire:The Masquerade романите, а? :)
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Thu Oct 11, 2012 3:36 pm

jkklouna wrote:Е-книги на български? : )
На цялата читанка и направиха огледален .mobi-архив, на адрес http://mobireaders.org/ се намира :)

Не че го ползвам, UTF8, под който са форматирани txt-файловете на познатия на всички читанка.инфо върши перфектна работа за киндъла. А книги на български немалко могат да се изкопаят от замунда, арена и сходните тям тракери :D

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Oct 21, 2012 4:57 pm

http://goodereader.com/blog/electronic- ... riparison/

Изключително добро видео, покриващо много аспекти от четенето и - което е най-важно - идеално сравнение на четенето на ПДФ-и. Изглежда, че новият киндъл предлага всичко, което искам от ПДФ-ите, което решава проблема ми. Взимам го :)

Кобо-то също има як подход - началният зуум е тромав, но скролването след това е много по-мазно от киндъла, а и устройството чете комикс файлове по дифолт, което е страхотно.

И все пак Киндъл. Екранът му рулира :)
Сега да измисля кой да ми го донесе макс бързо....
This is it. Ground zero.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Oct 21, 2012 5:13 pm

jkklouna wrote:Преди време изказах доста остро мнение за четците. :oops: А наскоро си купих нуук simple touch. Исках да си взеха пейпъруайт на киндъл, но щяха да започнат да ги пращат след като си замина от Щатите. Гледам тук сте главно със киндъл, никой ли няма наблюдения върху нуука? Мой приятел си взе нуук с glowlight общо взето осветява екрана през нощтта. Не съм се ровил из 44те страници, но ако не е казвано-книгите, които си купите свалите от някъде, можете да ги стрипнете от ДРМ и да си ги форматирате във удобен за вас вариант с Calibre. Т.е. ако си намерите книгата по-евтино от друг издател... е става ясно: ) Лично, реших, че малките подобрения по устройствата не си струват парите. Казвам лично, защото не очаквам да чета на тъмно място, а и дисплея на пейпъра не е чак толкова по-добър. За момента съм изключително доволен от моя нуук. Някой би ли искал да чете на четеца по дължина? Не съм сигурен дали би било по-удобно или странно. Е-книги на български? : )
Нуковете доста надобряха от времената, когато стартираха. Във фирмата правим софтуер за Б&Н и се мотаят всякакви техни устройства - в интерес на истината нито едно не ме предизвиква да го разцъкам по-сериозно но глоу-лайта е много солидна и изчистена алтернатива, която за мен тотално си струва. Екранът му е по-зле от Пейпъруайт и някои софтуерни решения са дразнещи, но пък е 20$ по-евтин без реклами :) Имаш ли някакви конкретни въпроси по работата с него? Бтв сайтът, който съм дал по-горе, е доста добър ресурс. Имах цяла папка линкове за и-рийдъри с добри сайтове, но замина като ми откраднаха пц-то :(
This is it. Ground zero.

Lord
E'lir

Post by Lord » Tue Oct 23, 2012 1:14 pm

Имаш предвид това, нали?