Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши
Moderator: Moridin
Е пуснал съм по-горе самото интервю даге, кво четете дира ;р
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
И защо да не е уместно? Любен Дилов-син да не беше с нещо по-лош от него? Или Симеон преди да стане г-н 800 дни? Разликата между тях е само, че едните вече са минали през властта. А това "Ел Президенте" е не по-малко умилително от галеното "Бате Бойко".Xellos wrote:Точно Ел Президенте да го сравняваш с тия отрепки не е съвсем уместно, а това че идея си няма чий го дири там е друг въпрос. Иначе гласове си има, просто няма кво да ги прави.
И каквото Марфа, Жоро и Амелия казаха.
Що се отнася до Жан Виденов - лесно е след 15 години всички други да са ти виновни, само не и ти. Аз съм неприятно изненадана от това как забравят хората. Да, вероятно икономическият апокалипсис тогава не го предизвика еднолично Жан Виденов, но да твърди, че едва ли не всичко около него са били омазани до ушите в алчност и глупост и само той - в бяло, е наглост и подигравка с хората, които загубиха всичките си спестявания и гладуваха.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
И кво правиме са?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Не знам. Чакаме да видим какво ще кажат в предизборната кампания и се надяваме да го изтълкуваме правилно. Но по-скоро бих гласувала за някой, който не е бил най-добрият управник, но поне донякъде има идея какво е това парламент и правителство или за гражданска организация, която има някаква визия, отколкото за поредния драпащ на лична харизма катерач по политическата стълбица.
I don't wanna die
Абе не разбирам много, ама банките не бяха ли голяма част чужди, независимо с чии сметки работят. Те са си машина за пари, че да им се дават права като държавен механизъм ако правилно съм прочел?
http://dnes.dir.bg/news/banki-konstitut ... 58027?nt=9
КС отбелязва още, че документите, с които държавните учреждения, общините и банките доказват своите вземания, са обективни, достоверни и надеждни - заради строгата регламентация и контрол, на които тези институции подлежат.
http://dnes.dir.bg/news/banki-konstitut ... 58027?nt=9
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
http://www.dnes.bg/sofia/2012/10/09/kon ... ich.170119
Вежди Рашидов, може би и преди съм го казвала, за мен е най- неподходящият за мястото си министър в правителството. Сигурно не е нито най-вредният, нито вероятно е най-некомпетентният, но определено му отива да е министър на културата колкото на Николета Лозанова да оглавява катедра по атомна физика.
http://www.castingarea.com/fa/bg/bulgaria-links2.htm
Статията си заслужава и заради епичното, заглавие, плод на нечия гениална журналистическа мисъл:
Вежди Рашидов, може би и преди съм го казвала, за мен е най- неподходящият за мястото си министър в правителството. Сигурно не е нито най-вредният, нито вероятно е най-некомпетентният, но определено му отива да е министър на културата колкото на Николета Лозанова да оглавява катедра по атомна физика.
Всичко се чука в леярните, явно."Карате ме да коментирам глупости. Дайте да говорим за по-важните неща. Какво означава изчукват коли? Това си е леярна. В леярната се чука метал, чукат се камъни. "
Наше момче, значи...Той заяви, че и негови скулптури са правени в същата леярна, а самият леяр също бил скулптор, по думите на Рашидов „наш колега, Марин, който завърши академията“.
Единствената, наистина, като изключим останалите двайсетина.„Той си е от „Требич” момчето. И си купи там едно ТКЗ-сарско място, два-три декара. И това е единствената професионална леярна. Какъв е проблемът?“, възмути се Рашидов.
http://www.castingarea.com/fa/bg/bulgaria-links2.htm
Статията си заслужава и заради епичното, заглавие, плод на нечия гениална журналистическа мисъл:
Конят на Цар Освободител се изчуквал професионално в Требич
I don't wanna die
- Moridin
- Global Moderator
Да, това беше тотално втф
Междувременно ДОЖИВЯХМЕ БРАТЯ ДАВАЙТЕ ДА СЕ ЛОВИМ НА ХОРОТО!!!! ВИДЕ МУ СЕ КРАЯТ!!!
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-p ... rce_full=1
Междувременно ДОЖИВЯХМЕ БРАТЯ ДАВАЙТЕ ДА СЕ ЛОВИМ НА ХОРОТО!!!! ВИДЕ МУ СЕ КРАЯТ!!!
http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-p ... rce_full=1
This is it. Ground zero.
- RRSunknown
- Elder God
- Moridin
- Global Moderator
very trueRRSunknown wrote:Бе то и от Путин бяха недоволни ама като може да си уреждаш изборите няма значение кой доволен и кой не.
Марфе, гласувай за зелените

This is it. Ground zero.
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Възможно е да не знае. Шефът на социалистите това.
Иначе, аз такава политическа безизходица досега не съм виждала в тая държавица, честно. Не знам как са се чувствали родителите ни през комунизма, ама сега на връх всичката ни демокрация да НЯМА за кого да гласуваш... То си е същия шитец. То като се замисля, ние никога не сме имали истински партии с няква идея за движение нанякъде. Светът разполага с десни и леви партии - нашите са размити по всички посоки. Основно гледат да се облажат и от време на време правят некадърно това дето светът (ЕС, Русия, Америка) ги накара, за да отчетат няква уж обществено полезна дейност. Не е реално просто.
Иначе, аз такава политическа безизходица досега не съм виждала в тая държавица, честно. Не знам как са се чувствали родителите ни през комунизма, ама сега на връх всичката ни демокрация да НЯМА за кого да гласуваш... То си е същия шитец. То като се замисля, ние никога не сме имали истински партии с няква идея за движение нанякъде. Светът разполага с десни и леви партии - нашите са размити по всички посоки. Основно гледат да се облажат и от време на време правят некадърно това дето светът (ЕС, Русия, Америка) ги накара, за да отчетат няква уж обществено полезна дейност. Не е реално просто.
- Moridin
- Global Moderator
И аз не го харесвам много, но е активен, а и премиер няма да стане така и така. Зелените са прекалено крайни за моите разбирания (говоря за хората, ангажирани с партията), но пак казвам за опозиция са идеални - принципни са.Morwen wrote:На зелените лидерът им (може би все пак на младежката организация) мислеше, че има Деветашка планина, а не пещера... Съжалявам, знам че е дреболия, ама ми е все едно шефът на социалистите да не знае какво е станало на девети септември.
Амелия - тру. Наш ред е

This is it. Ground zero.