А яденето на каквото и да е принципно би трябвало да е, така да се каже, supplementary част от храненето, по-скоро за психологически комфорт от време на време. Основната част трябва да спазва някакви малко или много строги принципи.
Едит: Сплитвамм
Moderator: Moridin
То има - залоената анорексичка е често срещано явление в някои фитнеси. Става дума че тегло което не е опасно за здравето ти в дългосрочен план, не е извън нормата, дори и да е извън стандартие на обществото за красиво. Принципно при мъжете - кулуристите са с под 5%, моделите 5-10% и вече нормалните 15-на. при жените е с 5-10% нагоре.Trip wrote:Еми, то нямаше ли някакви норми спрямо подкожните мазнини? 25-30% при мъжете май и малко повече при жените? (Бтв, според този показател е напълно възможно да има и skinny fat people, които изглеждат окей, но отвътре са дроб и сланина.)
Суперхрани е название, което напоследък се ползва като термин за храни, притежаващи особени качества. И, да , шоколадът и кафето широко се смятат за такива от гледна точка на предпазващата им от инфаркти и, мисля инсулти функция. Не използвам понятието произволно. Не знам, доколко е вярно, но е факт, че се считат за полезни, напълно противоположно на идеите от преди няколко години.Е, чак суперхрани не бих ги нарекъл (по-скоро всички сме се пристрастили до такава степен към тях, че някак не върви да имат лоша репутация ) А иначе, ако изяждаш един пакет чипс за 3-4 дни, би било приемливо, предполагам.
По-лесно се изчислява така наречения ИТМ, който е килограмите разделени на ръста на квадрат. За нормален се счита мисля 20-25, 25-30 е начална степен на затлъстяване.Еми, то нямаше ли някакви норми спрямо подкожните мазнини? 25-30% при мъжете май и малко повече при жените? (Бтв, според този показател е напълно възможно да има и skinny fat people, които изглеждат окей, но отвътре са дроб и сланина.)
Абе на мен ми се струва че "дебел" е по-скоро начин на възприемане, иначе докторите ползват деликатния израз "наднормено тегло"The Dragon wrote:Може ли за да имаме общи определения само да дефинираме дебел/а като нещо което ти го казва личния лекар, а не космополитен. Защото за да си кльощав е нездравословно и трудно постижимо.
Toва го разбрах, де, ама кой го казва това? Щото диетологията в страната ни не е много развита, ако се съди по липсата на говорене по тия въпроси извън контекста на Гала - а на лекарите тази сфера им е по-скоро съседна, така че повечето не могат да дават експертни мнения в нея.Суперхрани е название, което напоследък се ползва като термин за храни, притежаващи особени качества. И, да , шоколадът и кафето широко се смятат за такива от гледна точка на предпазващата им от инфаркти и, мисля инсулти функция. Не използвам понятието произволно. Не знам, доколко е вярно, но е факт, че се считат за полезни, напълно противоположно на идеите от преди няколко години.
Еми, найс, но докато при другите типове храна все можеш да отбереш нещо качествено от гадния полуфабрикаат, при шоколада няма как да знаеш дали не се блъскаш с шит, освен ако не си купиш някакъв супер-чист Линдт с огромен процент какао, примерно.Morwen wrote:Емо, не го казват само у нас, наистина не са някакви екзотични теории, но имена не мога да ти цитирам.
Морви, аз само му викам стол на заведението, че е горе-долу толкоз претенциозно на вид, обаче готвят вкусно. То във всяко заведение готвят мазно, обаче по-добре пълнени чушки да ядеш, отколкото паниран кашкавал дето плува в мазно.Morwen wrote:По впечатления от нашия стол, половината от масата на храната в столовете е от мазнина, така че дори хамбургер от Макдоналдс е по-здравословен. А за плодовата салата трябва да внимаваш с какви плодове е и да няма добавки.
И тва е вярно, да. Като цяло универсалната цел е да си поставиш кръвната захар под контрол. А иначе проблемът с не-мисленето за това какви и колко въглехидрати ядеш е този, че изключително огромна част от въглехидратите на пазара са под формата на изкушаваща гняс, докато качествени мазнини не се намират трудно.Другото което трябва да се вземе предвид са така наречените superresponders - т.е. хора които на даден медикамент/ диета/ лечение имат много по силна реакция от очакваното. Така че примерно съм убеден че да речем Аткинс ще е много добра за 3 от 1000-те които я тестват, добра за 97 и за 900 мех ... което горе долу корелира с реалните данни за всяка диета, начин на хранене.
Users browsing this forum: Semrush [Bot] and 6 guests