Гледано напоследък, част V

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Tue Dec 18, 2012 6:02 pm

"Скарамуш":
http://www.imdb.com/title/tt0045125/
Не съм чел книгата, на която е базиран, но... Филмът е могъщ кеф... Страхотни дуели, страхотни герои, събарящ от стола хумор и така нататък.
На Сабатини съм чел само книгите за капитан Блъд и "Морският ястреб", но май няма да е зле да прочета и "Скарамуш" най-после...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Sun Dec 23, 2012 11:12 pm

tigermaster wrote:"Скарамуш":
http://www.imdb.com/title/tt0045125/
Не съм чел книгата, на която е базиран, но... Филмът е могъщ кеф... Страхотни дуели, страхотни герои, събарящ от стола хумор и така нататък.
На Сабатини съм чел само книгите за капитан Блъд и "Морският ястреб", но май няма да е зле да прочета и "Скарамуш" най-после...
Гледал съм го като малък по кабелната, но тогава едвам знаех английски и нищо не разбрах. Тия дни го гледах пак в малък маратон с друг филм - Капитан Блъд. Иначе Скарамуш ме израдва. Вдъхновява
I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there

Killua
Ascendent

Post by Killua » Mon Dec 24, 2012 1:11 pm

Upside down
Яка идея за двата свята с обратна гравитация и т.н., ама ми беше по-скоро скучничък самият филм. Яд ме стана, че са избрали целият фокус да пада върху любовната история.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Tue Dec 25, 2012 2:08 pm

Снощи гледах Looper. Един от най-слабите и тъпи филми, които съм гледал въобще. Толкова фък лоджик моменти, дупки в сценария, парадоксални моменти и липсва на каквито и да е било обяснения...няма. Муден, сив, не впечатляващ нито с визия, нито със сценарии, нито с ефекти, нито с атмосфера. Единственото яко във филма са Гордън Левит и яката идея. Реализацията е потресаващо зле, а цлия филм изглежда като сниман през 80-те и то не в хубавия смисъл...
Ужас, не мога да си обясня по никакъв начин оценките в RT и IMDB...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Lord
E'lir

Post by Lord » Tue Dec 25, 2012 2:41 pm

Чакай сега, Луупър не ти е харесал заради фък лоджик моменти, парадоксални моменти, дупки в сценария и липса на каквито и да било обяснения, но същевременно си се изкефил на Прометей?

-> Всъщност в горното се крие обяснението на това защо оценките не съвпадат с твоите впечатления от филма - т.е. личния ти вкус, който дипломатично казано, е доста различен. :D

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Tue Dec 25, 2012 3:05 pm

Lord wrote:Чакай сега, Луупър не ти е харесал заради фък лоджик моменти, парадоксални моменти, дупки в сценария и липса на каквито и да било обяснения, но същевременно си се изкефил на Прометей?

-> Всъщност в горното се крие обяснението на това защо оценките не съвпадат с твоите впечатления от филма - т.е. личния ти вкус, който дипломатично казано, е доста различен. :D
А не дипломатичното какво е? Имаш правото да нямаш добър вкус :mrgreen:

http://www.imdb.com/title/tt0074958/?ref_=fn_al_tt_1
Network
Брилянтен сценарий
Last edited by Razaelski on Tue Dec 25, 2012 3:06 pm, edited 1 time in total.
I believe there's another world waiting for us Sixsmith. A better world. And I'll be waiting for you there

penzata
Forsaken

Post by penzata » Tue Dec 25, 2012 5:09 pm

Dante wrote:Снощи гледах Looper. Един от най-слабите и тъпи филми, които съм гледал въобще. Толкова фък лоджик моменти, дупки в сценария, парадоксални моменти и липсва на каквито и да е било обяснения...няма. Муден, сив, не впечатляващ нито с визия, нито със сценарии, нито с ефекти, нито с атмосфера.
Филмът е сай фай, не знам кое точно ти е фък лоджик, но при наличието на паралелни реалности и парадоксалните моменти някак си отпадат. Мудността и сивостта е едно от нещата, което ме впечатли като визия, а иначе хубави ефекти са, когато не знаеш, че това изобщо са ефекти, а са направени по такъв начин, че да ти изглеждат реални. Както и да е, "слаб и тъп филм" са силни думи, които някак не се връзват с Looper.
The hardest battles are fought in the mind.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Wed Dec 26, 2012 12:25 am

Lord wrote:Чакай сега, Луупър не ти е харесал заради фък лоджик моменти, парадоксални моменти, дупки в сценария и липса на каквито и да било обяснения, но същевременно си се изкефил на Прометей?

Е, не бих тръгнал да отричам, че Прометей има безумно слаб сценарии. Аз не съм и казал, че е някакъв страшно як, просто ми ми хареса умерено.
А иначе в Looper имаше наистина твърде много неща, които не ми харесаха. Примерно абсолютно нищо не беше обяснено по някакъв начин, хората си прескачаха в миналото и бъдещето просто така, дори не го показаха, двете проявления на една и съща личност пряко си въздействаха, но в същото време каквото и да правиха в миналото нямаше никаква промяна. Не разбрах защо въобще трябва да си сменят луупърите и като ги сменят вместо да пратят на някой друг да убие стареца го пращат на неговата по-млада версия. Технологията в бъдещето е толкова развита, че мафията се страхува да убива, за да не ги открият, но в същото време нямаше никакъв закон, ред и полиция и хората си се избиваха спокойно по улицата. Защо за бога оръжията са хиляди пъти по-тежки, големи от тези в миналото. Всъщност премятането от минало в бъдеще толкова не си личеше, че през половината време се чудех къде са, най-вече, че в бъдещето нямаше почти никаква разлика. Освен това не ми хареса омешването на сумати и жанрове, изключителната мудност и пошлост на декорите или каквото там бяха. Много ме и подразни типично рамбовския момент, където Брус Уилис отиде и изби цялата мафия, излишния персонаж "злодей" с летящия мотор, детеубийството...
Абе не знам масово хората се кефят, но мене просто не ме впечатли този филм.
п.п
Не ми се и няма да навлизам в интернет спорове за този филм, всеки си има право на мнение, но бих се радвал ако ми дадете обяснения на гореспоменатите точки.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Martix
Archmage

Post by Martix » Thu Dec 27, 2012 11:13 pm

Moonrise Kingdom - е страхотен, гледайте го. Истински и емоционален, притежава стилистиката и визията на детско филмче, но не е такова. Специален филм.
Благодарности на силвъра, от чиито блог разбрах за филма. Сега отивам да се образовам, оказва се, че Андерсън е голямо име.

Малко е необективно, а и го гледах току що, но
9/10
There are no rules! I'm gonna get you!

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Fri Dec 28, 2012 11:15 pm

Оу ем джи, къде е темата за "Животът на Пи"? Толкова ме израдва тоя филм.

Книгата, от която е адаптиран, е приключенски роман с екзистенциално-философски подплънка, което съотношение Анг Лий супер успешно запазва и във филма.

Освен това тигърът е просто невероятно як.

TheGrimReaper
Sorcerer

Post by TheGrimReaper » Sat Dec 29, 2012 1:22 pm

Premium Rush - подлъгах се за нещо интересно, обаче наистина се оказа средняшка работа. Жалко за интересно изглеждащия сюжет, пълен с неадекватни герои и бавноразвиващи сцени. Основният плюс на филма бяха велосипедните каскади :) Имаше някакви проблясъци от време на време, но те бяха утрепани от малоумното разказване на историята и плоските диалози...

Жалко...

4/10

Stolen - още един слаб филм, който реших да гледам - Кейдж затъва все по-дълбоко в блатото на бездарността и май вече не знам дали и трактор Беларус би го измъкнал оттам... Филма изобщо няма и да го коментирам, баси тъпотията...

1/10

Lawless - Приличен филм с добре изработени герои - Гай Пиърс беше бахти психопата :) Имаше добри попадения, дори камеото на Гари Олдман си беше на място, Шая игра малко по-разчупено и ако не се мъчеше да докарва селския акцент щеше да му се получи още по-добре. Играта на котка и мишка ме израдва и някои доста кървави сцени (жената спря да яде) - като цяло нелош филм и според мен над средното ниво.

7/10

The Bourne Legacy
- ами определено си беше скучен, разтеглен и порядъчно без екшън като за филм от тази поредица - Джереми Ренър не ми направи особено впечатление, а очаквах нещо по-различно. Финалната сцена с гонката по улиците и покривите ми дойде тегава и излишно предълга, и за капак нямаше ръкопашен бой с лошия, който уж беше някаква машина за убиване... Нещастна работа...

3/10

Alex Cross - приличен филм, без излишни претенции и с приятен туист в края на филма. Лошия беше представен в необходимата светлина като за отрицателен герой, добрия си беше достатъчно добре мотивиран за отмъщение и го постигна :) Не беше никак зле по моите критерии.

7/10

Looper - слабичък и на моменти прекалено протяжен и като цяло останах разочарован. А толкова добре звучеше на ниво сюжет... Поредният слаб филм, мамка му - вече почнах да се дразня, че все на дървета попадам напоследък...

За филма мога да кажа, че беше като ярма за прасета, набъркана каша с всевъзможни продукти все от ниско качество - уж беше екшън, пък искаше и да е драма, със сай-фай елементи, пък и малко трилър набъркаха, абе от всичко по малко, ама този път от толкова много различни компоненти крайния резултат е тотално безличен и безвкусен...

4/10

Taken 2 - още от същото, някак много набързо мина и малко бях дръпнат от ръшнатия финал - ама като за такъв филм толкова ;) Иначе Лиъм Нийсън им показа на тия абланци както си требе - почупи ги, потрепа ги и после хепиенд :) Може би една идея по-слаб от оригинала.

7/10

Brave - нещо ми беше скучен след първите 20 минути, този път Пиксар не са успели да направят нещо ярко запомнящо се, а просто са карали по течението, пък каквото стане - имаше някакви дебилни реплики и физиономии, но дотам - самите герои не ми стояха добре в цялата картинка и по едно време спря да ми пука за развитието на историята...

5/10

How to train your Dragon - много по-добре от горния представител - определено останах доволен от филма, не разглеждам визуалната страна на двете продукции, те си бяха изпипани и прочие, но героите тук, самата история и отделните части работеха в пъти по-добре и даваха една завършеност и плътност, която не видях в Brave. Не съм фенбой на Dreamworks, но тук са се справили значително по-адекватно от колегите им от Пиксар.

9/10

П.П. Ако детето ми е някакъв филмов критерий за интерес - на Brave по едно време престана да му обръща внимание и се заигра с нещо друго, докато другия го изгледа докрай без да стане скучно за момент.

Поздрави

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Dec 30, 2012 12:58 am

Видях Парад най-сетне, в ЕБКЦ. Много силен филм, страшно добре направен. И разбира се ми остави доста гаден вкус в устата, но в конкретния случай това е плюс, а не минус.
And you can't dance with a devil on your back...

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Wed Jan 02, 2013 9:36 pm

Holy Motors 8-) Един малко чалнат но доста артистичен филм.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Jan 02, 2013 9:43 pm

Немах си работа да загледам Хъдсън Хоук, и установих, че това е сигурно най-тъпият филм създаван някога... просто... ужас. :shock:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Thu Jan 03, 2013 1:36 pm

Xellos wrote:Немах си работа да загледам Хъдсън Хоук, и установих, че това е сигурно най-тъпият филм създаван някога... просто... ужас. :shock:
Като едно 90 процента от филмите, в които участва Брус Уилис :roll: