Честито на всички, които празнуват!
Moderator: Moridin
@Тъндър
хехе и как разбра че НДСВ-то първо ги е обещало тези работи като,
тя се пръкна преди 4-5 години, а социалистическите програми по принцип са си такива?
Аз написах кои са жадни за власт, БСП-то не фигурира в този списък, макар че мога да го допълня с Любен Дилов син(бтв баща му пише хубава детска фантастика)
Ако искаш още 4 години да стоим на едно място моля гласувай си за НДСВ, все пак не случайно символа ни за пътя към Европа е охлюв.
Саурон айде давай убеди ме че Станишев е по-зле за премиер, айде искам да се аргументираш по някакъв начин.
тя се пръкна преди 4-5 години, а социалистическите програми по принцип са си такива?
Аз написах кои са жадни за власт, БСП-то не фигурира в този списък, макар че мога да го допълня с Любен Дилов син(бтв баща му пише хубава детска фантастика)
Ако искаш още 4 години да стоим на едно място моля гласувай си за НДСВ, все пак не случайно символа ни за пътя към Европа е охлюв.
Саурон айде давай убеди ме че Станишев е по-зле за премиер, айде искам да се аргументираш по някакъв начин.
Не сме Декарти, Нютони не сме,
за нас науката е тъмен лес
от чудеса.
А сме нормални астрономи - да!
Ловим звезди по тъмни небеса...
от чудеса.
Lubimetz13, сега ще ти кажа какво ми причини. Миналата година моето семейство преживя най-отвратителните 6 месеца ever, главно заради правителството на негово величество, за което аз най-чинно и почтено си гласувах (т.е. сама си го наврях този ръбат, корав и голям, така че не ме обвинявайте че имам фобия от изборите сега). Ето сравнително подробен разчет на това, което ни беше налазило:
Първо, баща ми беше пенсиониран по един особено грозен начин. Изхвърлиха на улицата всичките хора с по-дълъг стаж от службата му, като някакви кучета. Наистина в МВРто ги пенсионират по-рано, но човекът няма още 50 години и ужасно си обичаше работата. Няма да обяснявам как го преживя (и ние покрай него). Начинът, по който им бяха сервирани нещата не искам да го коментирам, защото ме обземат едни такива въжделения за геноцид. Само ще кажа, че един от колегите му едва оживя след сърдечен удар, прекаран заради цялата тази свинщина.
Нищо. Важното е, че бат Бойко е куул.
В същото време, майка ми, която има малко магазинче, мина през седемте кръга на Ада по няколко пъти, за да поднови изтичащата си търговска регистрация по правилата. Там беше такава умопокъртителна Одисея, че очите ми се насълзяват от зор само като се опитам да мисля за това. Имаше моменти, в които ситуацията беше абсолютно отчайваща и магазинът аха-аха да го затворим. Това с един съвсем пресен пенсионер в къщи и двама студенти, учещи редовно. Само си го представи - махва малката сакскобургготска фея с малката си вълшебна пръчица и едно семейство остава изведнъж без никакви доходи в къщи.
В този момент баба ми умираше от рак на дебелото черво - е, поне за това Симеончо не беше виновен - така че ще му го простя някак.
Разбира се, това не е всичкоооо - иде ред и на моето влачене по доктори и болници, защото прекаленият стрес може би се счита за здравословен само в България. В момента си сръбвам по 4 хапчета всекидневно и няма изгледи в близките месеци да спра да го правя.
Или во кратце - да ни е живо и здраво величеството, Господ здраве да му дава и дълъг живот!
Хе-хе!
Първо, баща ми беше пенсиониран по един особено грозен начин. Изхвърлиха на улицата всичките хора с по-дълъг стаж от службата му, като някакви кучета. Наистина в МВРто ги пенсионират по-рано, но човекът няма още 50 години и ужасно си обичаше работата. Няма да обяснявам как го преживя (и ние покрай него). Начинът, по който им бяха сервирани нещата не искам да го коментирам, защото ме обземат едни такива въжделения за геноцид. Само ще кажа, че един от колегите му едва оживя след сърдечен удар, прекаран заради цялата тази свинщина.
Нищо. Важното е, че бат Бойко е куул.
В същото време, майка ми, която има малко магазинче, мина през седемте кръга на Ада по няколко пъти, за да поднови изтичащата си търговска регистрация по правилата. Там беше такава умопокъртителна Одисея, че очите ми се насълзяват от зор само като се опитам да мисля за това. Имаше моменти, в които ситуацията беше абсолютно отчайваща и магазинът аха-аха да го затворим. Това с един съвсем пресен пенсионер в къщи и двама студенти, учещи редовно. Само си го представи - махва малката сакскобургготска фея с малката си вълшебна пръчица и едно семейство остава изведнъж без никакви доходи в къщи.
В този момент баба ми умираше от рак на дебелото черво - е, поне за това Симеончо не беше виновен - така че ще му го простя някак.
Разбира се, това не е всичкоооо - иде ред и на моето влачене по доктори и болници, защото прекаленият стрес може би се счита за здравословен само в България. В момента си сръбвам по 4 хапчета всекидневно и няма изгледи в близките месеци да спра да го правя.
Или во кратце - да ни е живо и здраво величеството, Господ здраве да му дава и дълъг живот!
Хе-хе!
Last edited by Amelia on Fri Jun 17, 2005 5:17 pm, edited 1 time in total.
- simple_stupid
- Sorcerer
Абе хора, остайте политиката за друго място. Глейте клипове и дЕбати и ръкоБлудствайте, оставете политическото словоБлудство за определените за целта места.
Пазете чисто.
Качеството и нивото на политическото представителство у нас е такова, че наистина всяко едно позитивно политеческо представяне се превръща във виц и буди жал и съжаление за споделящите глупостите.
Свободата може да бъде контролирана чрез предопределяне на възможностите за избор.
Извинявайте, ама егати избора, между един сенителен дядо, дето се мисли за цар, и един "младеж" на 40, който
1. е наполовина съветски гражданин
2. не е ходил в казарма
3. не е успял до 40 да се ожени
4. не е успял до 40 да направи едно дете
5. не е успял до 40 да си намери работа
6. и единственото, което е показал, че ако се качи на мотоциклет, не пада, което е доста различно от това да е доказал, че можеш да поддържа мотоциклет.
И какво ми предлагат, нашите червени братя, да отида и да гласувам за да му връча трудовата книжка на първа месторабота като министър-председател. За да се научи да работи. Това може да е избор само на някой дето е спал с майка си. Благодаря! Братята със сърпа и чука са доказвали не веднъж, че нямат задръжки.
Някой сеща ли се някое фентази, където да се провеждат избори?
Аз се сещам само за едно, май беше петата на Гудкайнд, и си бяха точно избори, с цялата им свинщина и манипулация. Навсякъде другаде все империи и тъмни козни. Забележете и че и там, където са описвани "свободни градове", никой не ви описва избори, щото модела е от ренесансова Италия, някакви добри хора, разбирай олигархия от стара аристокрация, търговци и магьосници, който се борят да си разпределят нещо си...
Никой не си губи времето с избори. Не е интересно.
Пазете чисто.
Качеството и нивото на политическото представителство у нас е такова, че наистина всяко едно позитивно политеческо представяне се превръща във виц и буди жал и съжаление за споделящите глупостите.
Свободата може да бъде контролирана чрез предопределяне на възможностите за избор.
Извинявайте, ама егати избора, между един сенителен дядо, дето се мисли за цар, и един "младеж" на 40, който
1. е наполовина съветски гражданин
2. не е ходил в казарма
3. не е успял до 40 да се ожени
4. не е успял до 40 да направи едно дете
5. не е успял до 40 да си намери работа
6. и единственото, което е показал, че ако се качи на мотоциклет, не пада, което е доста различно от това да е доказал, че можеш да поддържа мотоциклет.
И какво ми предлагат, нашите червени братя, да отида и да гласувам за да му връча трудовата книжка на първа месторабота като министър-председател. За да се научи да работи. Това може да е избор само на някой дето е спал с майка си. Благодаря! Братята със сърпа и чука са доказвали не веднъж, че нямат задръжки.
Някой сеща ли се някое фентази, където да се провеждат избори?
Аз се сещам само за едно, май беше петата на Гудкайнд, и си бяха точно избори, с цялата им свинщина и манипулация. Навсякъде другаде все империи и тъмни козни. Забележете и че и там, където са описвани "свободни градове", никой не ви описва избори, щото модела е от ренесансова Италия, някакви добри хора, разбирай олигархия от стара аристокрация, търговци и магьосници, който се борят да си разпределят нещо си...
Никой не си губи времето с избори. Не е интересно.
- Lubimetz13
- Mistborn
Амелия, това е наистина лоша съдба и не се опитвам да омаловажавам проблемите ти, но не си ли се замисляла как точно Симеон Сакс-Кобург-Гота, както си му е истинското име, ти е отровил живота? Това са проблеми, които не могат да бъдат свързани само и единствено с министър-председателя. Хората трябва да разберат най-накрая кой за какво е отговорен в тая държава - за много от най-тежките проблеми, от които се оплакват всички, вина носят общините и кметовете персонално. Ако искате вярвайте, но никой премиер не може сам да бъде осъден за бюрокрацията и неефективността на общината. Неслучайно изборите за тези неща са отделни. Колкото до преждевременното съкращаване в МВР, това наистина е нещо мърляво, за което правителството носи голяма вина. За такива изцепки, както и за глупости като здравната реформа и неефективните промени в съдебните и данъчните системи, имаш пълното право да се сърдиш.
Last edited by Lubimetz13 on Fri Jun 17, 2005 12:21 pm, edited 1 time in total.
аиде по-полека а?да не се обиждаме.
Станишев е на 35 год доколкото знам,ама ти добре ги закръгляш.
Бил е с двойногражданство и какво от това?Сега е само с българско. проблем? аз съм с двойно убиите ме с камъни.
И на мене не ми се ходи в казарма.
Приятелката му е журнастка и и се работи още вероятно за тва не ще бебе.
Какво значи не си е намерил работа да не искаш да ми кажеш че е стоял със скръстени ръце.Мой човек провери пак.
Бил е с двойногражданство и какво от това?Сега е само с българско. проблем? аз съм с двойно убиите ме с камъни.
Какво значи не си е намерил работа да не искаш да ми кажеш че е стоял със скръстени ръце.Мой човек провери пак.
Не сме Декарти, Нютони не сме,
от чудеса.
от чудеса.
- simple_stupid
- Sorcerer
Surfer wrote:аиде по-полека а?да не се обиждаме.
Сори на всеки, който се обидил, не съм целял, тъй си говоря.
СтаниШеф е подкарал 40-тата година.
спавка http://bg.wikipedia.org/wiki/Сергей_Станишев
да обърна внимание на датата 5 май, през 1818 в Трир на тази дата е роден друг пролетарски колос - Карл Маркс. К'во да ги праиш ... звезди.
Именно благодарение на двойното гражданство готвеният за премиер СтаниШеф не ходил в казармата, коята всичките му набори без физични и психични отклонения са отбили. Това че се е скатал може да не се оценява като лошо, но ако му е станало навик. Щото прощавайте за клишета, как беше "Дълг", ама този "младеж" май за нищо го няма.
Кой с кого, какво, как и защо изобщо не ме интересува, отбелязвам само неща, от които само едно, би попречило на представител от друга политическа сила да си отвори устата. Но червения гьон сурат е запазена марка, така че нямам никакви илюзии от ефекта на фактите.
При справката за "Професионална и политическа дейност" пак не разбрах какво е работил. Какво да проверявам още.
Тези разговори са безсмислени, но ако се настоява, хубаво е да си припомним и на колко години беше Виденов, какво беше работил преди това, как работИ и как си отидЕ.
НДСВ обеща от пиле мляко. Е, не обещаха да ни оправят за 800 дни (това са думи, извадени от ЕДНА реч на премиера, които обаче се раздухаха), но и за 4 години не ни оправиха (поне не буквалноSurfer wrote:@Тъндър

БСП от 8 години не са управлявали - обясни ми защо смяташ, че не са жадни за власт, след като са били опозиция толкова време?

и нямам никакво намерение да гласувам за НДСВ, всъщност все още не съм решил за кого ще гласувам

1) НДСВ - 4 години Симеон стигат, много благодаря
2) БСП - Станишев премиер е по-добре от Симеон премиер, но нещо не ме кефят предизборните им обещания, виждат ми се малко нереалистични.
3) СДС/ДСБ - понеже не се разбраха кой да кара влака взеха, че се разцепиха, с една дума - тъпаци
4) отцепили се и събрали се оттук-оттам партии и коалиции - отново стигаме до карането на влака и едната дума
5) ДПС - ако махнат Доган, може и да излезе нещо от тях
6) ЕвроРома - моят личен фаворит засега, поне парламентарният контрол ще е забавен

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
- The Dragon
- Elder God
- Moridin
- Global Moderator
Любимец, аз лично имам по-скоро положително мнение за НДСВ. Противно на повечето ми познати, не смятам нито един от ходовете им за мащабна издънка (или просто политическия живот вече няма такова значение за мен -> което пак е плюс, защото свидетелства за нормално общество, в което центъра на живота е самия живот, а не надеждата нещо да падне от парламента и да ни опраи). Мисля, че примерно Велчев е един доста успешен министър и не разбирам защо сделката с Краун Ейджънтс се смята за скандал - вярно, нарушен е закон, което е принципно погрешно, но много по-малки скандали се вдигаха за нарушени закони, които водят до ЯВНА вреда за държавата (за разлика от гореупоменатата сделка с Краун Ейджънтс, която, поне квито изводи може да си извади човек от статистиката, си е успешна. сега вярно, че може и статистиката да е купена, ама то така на какво да вярваш изобщо?).
Моето семейство също съществува значително (усетимо) по-добре, отколкото при предишните две управления. Дали това е заслуга на НДСВ, или просто наште бачкат повече, не знам (сметките наистина са по-скъпи и то доста), но поне що се отнася до моя живот НДСВ не са намазали генерално нещата.
Едно изключение - здравната реформа. @($&*#($&#+( talk about ПЪЛЕН ПРОВАЛ.
При все това аз лично намирам поведението на премиера и на повечето министри за чиста проба НЕАДЕКВАТНО. Управленческите им заложби са спорни и в мойто мнение клонят към позитивни, но социалната им психилогия и поведението пред медиите е АБСУРДНО. За това Симеон е най-фрапантният пример, но примерно свежата наглост на Церовски при някои изцепки е още по-изнервяща, а за Абрашев, етц, няма кво да говорим. Според мен НДСВ трябва да издигне кандидати, които наистина знаят как се държи един политик по света (не че останалите партии тук са пример). За съжаление, те нямат популярни лица, твърде са нови, а местните им величия са новобогаташи и са непопулярни. Така че в листите им пак се мъдрят старите кретени. Еми няма да я бъде така.
Тъндър, Доган според мен е един от най-успешните политици в страната, без да тая и грам симпатия към него, но аз все още не виждам никаква кауза зад ДПС. Партия-балансьор? Кой гласува за такива? Get real.
Моето семейство също съществува значително (усетимо) по-добре, отколкото при предишните две управления. Дали това е заслуга на НДСВ, или просто наште бачкат повече, не знам (сметките наистина са по-скъпи и то доста), но поне що се отнася до моя живот НДСВ не са намазали генерално нещата.
Едно изключение - здравната реформа. @($&*#($&#+( talk about ПЪЛЕН ПРОВАЛ.
При все това аз лично намирам поведението на премиера и на повечето министри за чиста проба НЕАДЕКВАТНО. Управленческите им заложби са спорни и в мойто мнение клонят към позитивни, но социалната им психилогия и поведението пред медиите е АБСУРДНО. За това Симеон е най-фрапантният пример, но примерно свежата наглост на Церовски при някои изцепки е още по-изнервяща, а за Абрашев, етц, няма кво да говорим. Според мен НДСВ трябва да издигне кандидати, които наистина знаят как се държи един политик по света (не че останалите партии тук са пример). За съжаление, те нямат популярни лица, твърде са нови, а местните им величия са новобогаташи и са непопулярни. Така че в листите им пак се мъдрят старите кретени. Еми няма да я бъде така.
Тъндър, Доган според мен е един от най-успешните политици в страната, без да тая и грам симпатия към него, но аз все още не виждам никаква кауза зад ДПС. Партия-балансьор? Кой гласува за такива? Get real.
This is it. Ground zero.
- Lubimetz13
- Mistborn
Виж ся, Моридин, подкрепям те по всяка точка. Нали? Много добре знам, че тия хора говорят, сякаш вчера за първи път са чули думите, които изговарят, и не знаят какво означават, но, да си призная, мен ме е страх от БСП. Предпочитам халосани с тухла министри, които не могат да говорят, пред такива, които говорят прекалено много. Това си е мое мнение, разбира се. Някои хора може и да се връзват на залъгалките, че като дойдела "партията" на власт, заплатите щели да останат същите, а цените щели да паднат "като при Живков", но аз просто ги приемам като предупреждение, че ще стане точно обратното... та за това подкрепям НДСВ, защото са единствената партия, която има шанс да се конкурира на оная соц клика.
Хех, по тази логика ти пък няма за какво да си му благодарен на човека, щото явно и на теб с нищо не ти е помогнал лично.Lubimetz13 wrote:Амелия, това е наистина лоша съдба и не се опитвам да омаловажавам проблемите ти, но не си ли се замисляла как точно Симеон Сакс-Кобург-Гота, както си му е истинското име, ти е отровил живота? Това са проблеми, които не могат да бъдат свързани само и единствено с министър-председателя. Хората трябва да разберат най-накрая кой за какво е отговорен в тая държава - за много от най-тежките проблеми, от които се оплакват всички, вина носят общините и кметовете персонално. Ако искате вярвайте, но никой премиер не може сам да бъде осъден за бюрокрацията и неефективността на общината. Неслучайно изборите за тези неща са отделни. Колкото до преждевременното съкращаване в МВР, това наистина е нещо мърляво, за което правителството носи голяма вина. За такива изцепки, както и за глупости като здравната реформа и неефективните промени в съдебните и данъчните системи, имаш пълното право да се сърдиш.
едит:Взимам си бележка за правописа на името. Чак сега видях, че е с цели две грешки (едната от тях - само печатна, да се оправдая

- Lubimetz13
- Mistborn
Не бе, недей да си взимаш бележка - той по паспорт е Сакскобургготски, а нещото с многото тирета си му е името за пред краля на Монако, ако ме разбираш. Сакс-Кобург-Гота е благороднически род, но не е задължително да го наричаш така. Напоследък дори чуждестранната преса май му вика "Сакскобургготски", тъй че не се притеснявай.
Ох, няма значение, в края на краищата...
Ох, няма значение, в края на краищата...
Любимецо, ясно е, че на твърде малко хора Симеон е отишъл и лично им е изял десертите, нали. Дори министрите му едва ли са харчили топлата вода на някой, та да му вдигнат сметките. Със сигурност Церовски не си е копал сам дупките по пътищата. Е, и?
Факт е, че не може да се обвинява МВР за всяка дребна кражба станала в трамвая, примерно. Обаче, когато тези кражби лавинообразно се увеличат, то има нещо сбъркано в цялостната стратегия за борба с престъпността. Аналогично това може да се отнесе и за икономиката.
Лично моят стандарт на живот е паднал няколко пъти. Ок, може би без някои странични фактори щеше да е паднал само с нормални проценти, но пак щеше да е с отрицателен ръст. На някои се повишил, на други не... Съотношението май е 50:50. Все едно, не бих казала че виждам каквото и да е незабавно и несимволично или поне повсевместно повишение като общо. И това правителство дойде на власт с една голяма лъжа. Да, не се провалиха с гръм и трясък определено, но ако това ще е критерия...
Факт е, че не може да се обвинява МВР за всяка дребна кражба станала в трамвая, примерно. Обаче, когато тези кражби лавинообразно се увеличат, то има нещо сбъркано в цялостната стратегия за борба с престъпността. Аналогично това може да се отнесе и за икономиката.
Лично моят стандарт на живот е паднал няколко пъти. Ок, може би без някои странични фактори щеше да е паднал само с нормални проценти, но пак щеше да е с отрицателен ръст. На някои се повишил, на други не... Съотношението май е 50:50. Все едно, не бих казала че виждам каквото и да е незабавно и несимволично или поне повсевместно повишение като общо. И това правителство дойде на власт с една голяма лъжа. Да, не се провалиха с гръм и трясък определено, но ако това ще е критерия...
Мор, зависи как дефинираш "политик". Ако е като играч на политически игри, да, прав си. Но ако имаш предвид представител на определена политическа идеология, хич не се връзва. Иначе съм съгласна.Тъндър, Доган според мен е един от най-успешните политици в страната, без да тая и грам симпатия към него, но аз все още не виждам никаква кауза зад ДПС. Партия-балансьор? Кой гласува за такива? Get real.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either