Храненето
Moderator: Moridin
Подкрепям! Винаги ме е изумявало това готвене все едно ей сега ще ти се изсипят около 100 човека за обед... Моята свекърва винаги като ходим на гости прави по хиляда неща, които после ядем по 3 дни, защото аз вече на място я стягам. В нас се готви съвсем нормално количество храна, максимум да остане за втори път и то не за всички, а ние сме 4-ма все пак. Готвим това, което знаем, че ще се яде, абсолютно съм далеч от идеята да готвя и после да хвърлям. Изключително гадни спомени имам като малка с манджи, които ненавиждах, но се готвеха, за да имало разнообразие. Децата ми се хранят нормално, здрави са, не са дебели, позволявам им и боклуци от време на време, но в рамките на нормалното. Между другото и аз като малка ядях всичко каквото ми сготвят, ама като пораснах и особено като започнах да готвя и аз, и вече мърморя като стой и гледай
Особено за мазното и т.н.

Всичко е до навици за мен. Изгради ли се трайно един навик, всичко става лесно. Дори тялото ти не изпитва особена нужда да яде гадориите. И така става лесно да се обясни на подрастващите колко лошо може да им повлияе неправилното хранене, на имидж, самочувствие и така нататък. Истински хубаво е, ако към това се добави и качествено физическо възпитание. Всичките деца, които от малки бяха научени да спортуват и да правят упражнения, станаха, дет се вика "здрави батки".
Да си лишиш децата напълно от сладолед и сладки неща ми се вижда малко абсурдно. Дори човек да е на диета, пак е нормално да си позволява cheat meal 1-2 пъти седмично. Когато нещо ти е забранено още по-силно го желаеш, а когато имаш нещо което очакваш е по-лесно да се мотивираш и да си дисциплиниран.Moridin wrote:Не им позволявай боклуци, но намери начин да ги откажеш мъдро от тях. Най-добре с личен пример. Ако ти ги харесваш, друга работа, тогава е по-трудно.
It's a trap! се сещам винаги като майката почне изречението - ще готвя едикво си ще минеш ли
Еми майките и бабите ни Хранят (ТМ), за съжаление това е вече позачезващо изкуство. Щото готвенето си е ултимативния израз на любов към един мъж, все пак поговорката любовта на мъжа минава през стомаха има доза истина ;р. Кайнд ъф ривъс дииптроут. Поне аз като готвя за други хора се получава драстично по качествено
.
Аз примерно мога да готвя какво ли не полупрофесионално и все пак майката готви по-вкусно по някакъв неведом начин, така че не виждам слаба позиция в изказването на Амикае колко всъщност е Яко тва, проблема е само в количествата които се провайдват. Виж баба ми едно яйце не можеше да свари като хората. За това сигурно съм бил се недохранен като малък явно :/. Но пък наследствените проблеми със стомаха тука са доволно епични и мога да гледам няколко кадъра напред с възраста как ще трябва да изключа лека полека сума вкусни неща, така че в момента ми е през гъза колко и какво е вредно се едно ще живея 100 години и организма ми няма да се скапва прогресивно квото и да ям в разумни граници. Иначе много слаб аргумент ми е колко боже й е трудно на заобиколената с бяла техника жена в днешно време и за вица с бобъра и мусаката...
стига го дъвка Амелио, поне в кухнята нямаш много тежест ;рр
Няяя безалкохолните и чипса и боклуците са уви голям проблем, който само родителите могат някак да ограничат. Трябва да слагат стикери като на цигарите върху пакетите с чипс.

Аз примерно мога да готвя какво ли не полупрофесионално и все пак майката готви по-вкусно по някакъв неведом начин, така че не виждам слаба позиция в изказването на Амикае колко всъщност е Яко тва, проблема е само в количествата които се провайдват. Виж баба ми едно яйце не можеше да свари като хората. За това сигурно съм бил се недохранен като малък явно :/. Но пък наследствените проблеми със стомаха тука са доволно епични и мога да гледам няколко кадъра напред с възраста как ще трябва да изключа лека полека сума вкусни неща, така че в момента ми е през гъза колко и какво е вредно се едно ще живея 100 години и организма ми няма да се скапва прогресивно квото и да ям в разумни граници. Иначе много слаб аргумент ми е колко боже й е трудно на заобиколената с бяла техника жена в днешно време и за вица с бобъра и мусаката...
стига го дъвка Амелио, поне в кухнята нямаш много тежест ;рр
Няяя безалкохолните и чипса и боклуците са уви голям проблем, който само родителите могат някак да ограничат. Трябва да слагат стикери като на цигарите върху пакетите с чипс.

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Ти си химичка то си е почти същото, освен тва то трябва и да си ги заслужи тия Яденета все пак. Съмнявам се да има по-обгрижван мъж от Алдим пък точно аре са ;р
Ама все пак темата е Храненето, а не "Храненето" като словесен абюз пък, щото Амикае да е станал 100 метафорични кила напоследък както сте го подкарали. чилл.
Ама все пак темата е Храненето, а не "Храненето" като словесен абюз пък, щото Амикае да е станал 100 метафорични кила напоследък както сте го подкарали. чилл.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Единственото безалкохолно, което се консумира в нас е вода
И от дъжд на вятър натурален сок
Чипс купувам със същата честота горе-долу
Това за готвенето за някого е факт
Моят мъж не е истина как от слабовато момченце го превърнахме в сериозен едър човек за има-няма и година
Това само с редовно и качествено хранене бтв, не сме го тъпкали като прасе 

Това за готвенето за някого е факт

Хаха, и аз съм забелязал тая тенеденция към семейното булгар шкембенце при заетите мъже особено към 30така, дали заради доброто готвене и режим или щото вече са си хванали яка жена и може да се слаква с оръжията за физическото привличане
.

- RRSunknown
- Elder God
Има нещо вярно 

- The Dragon
- Elder God
Ако се комбинират само с друга животинска храна и/или сурови зеленчуци, няма проблем, а принципно са доста полезни, освен за хора с лактозна нетолерантност. 
Аз съм фен на кравето сирене на "Сердика", обикновено в комбинация с варени яйца.

Аз съм фен на кравето сирене на "Сердика", обикновено в комбинация с варени яйца.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля