Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Feb 13, 2013 4:40 pm

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Feb 13, 2013 10:49 pm

Ако чуя още веднъж "ФОСТАТАААААААА" докато вървя по коридорите ще викам.
Сафрона с неговото "Инсталирай си един шамар и емигрирай" е по-добре.

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Thu Feb 14, 2013 5:08 pm

От части това е забавно. Виждаме разликата между говоримия и книжовния език и все пак това ужасно изкривяване на езика ми бърка в дебрите на мозъка...

Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu Feb 14, 2013 9:47 pm

Нищо забавно не виждам в масовото изпростяване.
Началото май беше положено в халтурата на Славчо много отдавна, след 10-тина години дава плодове ...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Feb 14, 2013 10:32 pm

Докато варненци протестират срещу тока, от ВиК ни вдигнаха водата на 2,39 лв. кубика. :mrgreen: Вече ми е смешно, честно.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Feb 14, 2013 10:38 pm

Нашата мисля отдавна е толкова, просто не ми се говори....

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Feb 14, 2013 11:03 pm

Днес си говорихме с един приятел, който му пратили 200 лева сметка за ток, за заведение, което вече не работи. И за да подаде жалба трябвало да плати първо сметката. Той я платил, но от жалбата файда се оказало, че няма. Ся пари няма да му върнат. Добре че е спокоен човечец. :lol:

Аз да чукна на дърво проблеми със сметки до сега не съм имал. Не се топлим на ток и може би за цялата къща плащаме около 150 лева.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Thu Feb 14, 2013 11:04 pm

До тази година не знаех какво е Луковмарш, но след като разбрах съжалих, че въобще им разгледах сайта на тия изроди организаторите. А постовете и коментарите към събитието във Фейсбук са брутални.

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Sun Feb 17, 2013 4:13 am

Litz wrote:До тази година не знаех какво е Луковмарш, но след като разбрах съжалих, че въобще им разгледах сайта на тия изроди организаторите. А постовете и коментарите към събитието във Фейсбук са брутални.
Брутални е точната дума, но пък си е и явление във всяко общество, германците имат най-правилен подход. (е, и най-голям опит ахаха)
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Sun Feb 17, 2013 11:41 am

Не ги защитавам, но организацията на Луковия марш наистина е добра - чел съм какви са им правилата по време на марша и те са действително стриктни и изискващи дисциплина (това нещо незаконно ли е?). Забранена е всякаква консумация на алкохол, цигари (и други работи), като дори се моли участниците да изключват телефоните си. Изрично се казва, че не е някаква демонстрация на расизъм или фашизъм, а просто отбелязване на смъртта на национален герой (и като прочетох за подвизите на Христо Луков през Първата Световна война, той наистина може да се счета за такъв). Просто казвам, че не трябва да ги заклеймяваме просто ей така, най-малкото, че не са създавали безредици и не са предизвиквали етнически сблъсъци.
'Poetry first, sausage - later!'

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Feb 17, 2013 11:50 am

Защо точно Луков от немалкото изключително достойни и родолюбиви български военни герои? Може би организаторите сега наистина се стараят да изглежда всичко просто патриотично и националистко, но не може да се отрече, че символ на марша остава противоречива личност с нацистки разбирания поне в част от живота си.
This is it. Ground zero.

Mr. Nobody
Misting

Post by Mr. Nobody » Sun Feb 17, 2013 12:03 pm

С това съм съгласен, а и гостите за марша са предимно от Германия и Хърватска (за който не е запознат с нейното участие във войната - най-верният съюзник на Хитлер са били именно хърватите), което е достатъчно показателно само по себе си. Въпреки това маршът може да се възприеме може би по-скоро като анти-комунистически, имайки предвид, че именно комунистите са извършили атентата срещу Луков. Отново - признаци на нетърпимост не съм видял.
'Poetry first, sausage - later!'

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Feb 17, 2013 7:34 pm

Много хубав коментар на Ади във Фейса за протестите:
Всъщност по същество тези протести са протести срещу макроикономическата политика на тези, а и не само тези управляващи - хората са навън не защото разбират какво точно в монополното положение на енергийния пазар не функционира правилно, иначе нямаше да искат национализация на ЕРП. Хората са навън, защото не могат да си платят сметките, а това е функция на липсата на реална политика на растежа, без каквато няма как да има реално потребление и що-годе читав стандарт на живот за онова нещо, което в нормалните страни се нарича "средна класа" и следва да представлява масата българи, но почти отсъства.
Т'ва е.

Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Feb 18, 2013 8:58 pm

От в. "Сега":

http://www.segabg.com/article.php?id=637250

Философ поема финансите

Новият финансов министър в правителството на Бойко Борисов е с дипломи по философия, журналистика и стопанско управление.

Кариерата на Томислав Дончев тръгна шеметно нагоре, след като премиерът Бойко Борисов го хареса като кмет на Габрово и през 2010 г. му предложи министерски пост. Магистърската степен по стопанско управление на Дончев е от Великотърновския университет. Дончев е завършил курс по бизнес менторинг в Академията по бизнес менторинг в Оксфорд. Специализирал е още политически науки в Международното лятно училище по политически науки в Полша. Работните места на Дончев също са интересни - освен кмет е бил секретар и директор в "Отворено общество", шеф на Високотехнологичен бизнес инкубатор-Габрово, редактор в радио "Габрово" и учител по социална психология, логика, етика, философия на правото в хуманитарната гимназия във Велико Търново.

Image Image Image

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Feb 18, 2013 9:19 pm

Ма един колега следвал с него и вика, че бил готин. Кво кат не разбира от финанси? То пък да не е речено, че човек по всичко трябва да е специалист?

Уук.