Храненето

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Wed Mar 13, 2013 10:56 pm

Нали знаеш, че повечето възрастни хора са с непоносимост? Не им е само това проблема.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 13, 2013 11:12 pm

Оф тая мания по вредното мляко напоследък стана прекалена и всичките ми познати почнаха.. не знам от коя статия е тръгнало всичко.

Се едно не сме живели 5000 години на мляко таковата..
This is it. Ground zero.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Mar 13, 2013 11:37 pm

Прясно мляко =! останалите млечни продукти.

Възрастните хора по нашите географски ширини имат лека непоносимост към прясното мляко, особено към кравето такова, ама киселото мляко и сирената са си хубава храна в общи линии и е добре да се хапват. Аз по себе си съм забелязала, че от кисело мляко и сирене нищо не ми става и мога да ги ям без ограничение. Прясното мляко и там, квото го съдържа в по-големи количества (като сладолед например) ми създават дребна революция в стомаха и червата, ма не е болка за умиране и това. Напоследък пия от време на време козе мляко - с него е малко по-добре положението, ама и то ме дразни. Как да е, обичам прясно мляко и сладолед, така че смятам да продължа да си ги консумирам като ми скимне, а стомахът и червата ми могат да си го фофтят.

Бтв на тая земя НЯМА храна, която да ни понася в големи количества. НЯМА. НИТО ЕДНА. Така че не е номерът само в това какво се яде, а и по колко. Естествено, че ако прекаляваш с млечните продукти, ще си наебеш нещо, по същия начин, по който ако съвсем ги изхвърлиш от менюто си, ще си наебеш нещо. Просто ако държиш да живееш здравословно, ще потърсиш златната за теб среда и ще си създадеш балансирано меню, в което всичко е включено в умерено количество.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Mar 13, 2013 11:44 pm

What the awesome chick said

Всички теоретични вреди на млякото дето имало непоносими ензими, неусвоим калций и незнайно как действащи на клетките ти кравешки хормони, тотално си зимат след като мине през милите бацили и се окисли/осири.
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Mar 13, 2013 11:46 pm

Е, да, ако някой тръгне да пие сурово мляко, най-добре да е от доверен източник, ама и тогава може да станат фалове.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Thu Mar 14, 2013 12:45 pm

Moridin wrote:Оф тая мания по вредното мляко напоследък стана прекалена и всичките ми познати почнаха.. не знам от коя статия е тръгнало всичко.

Се едно не сме живели 5000 години на мляко таковата..
Все едно не сме живели 150 000 години примерно без.

Млякото е за бебетата.

И това за балансираното меню е така, ама не баш. Примерно всякакви обработени храни и захарни изделия нямат място в нашата диета.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 14, 2013 12:54 pm

150000 години сме живели и без картофи. Те вредни ли са? Сириъзли, малко повече внимание към логиката, проста наука е
This is it. Ground zero.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Thu Mar 14, 2013 12:57 pm

Как направи това заключение?

Кравето мляко е пригодено за телетата и то по-специално за новородените. Не е храна за хора.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Mar 14, 2013 12:59 pm

Кое, че логиката е проста наука ли? И малко не схващам - някой тук те кара да пиеш мляко, пък ти не щеш? Ми недей да пиеш бе, какво толкова.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Thu Mar 14, 2013 1:04 pm

Много агресивно отношение. :lol:

Нямам ли право да коментирам? Ако е така, добре, заминавам си.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Mar 14, 2013 1:07 pm

Когато аз казвам че ако 1000 години сме яли мляко и нищо ни няма и следователно то не може да е много вредно, това е логика. Когато ти казваш че 100000 години не сме яли мляко и значи то е вредно, това е logical fallacy. И няма общо с твърдението 'млякото не е вредно' а с твърдението 'не можем без мляко' - това е което ти оборваш, ама него никой не го твърди.
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Mar 14, 2013 1:10 pm

Агресивно отношение?! :shock:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Thu Mar 14, 2013 1:11 pm

Moridin wrote:Когато аз казвам че ако 1000 години сме яли мляко и нищо ни няма и следователно то не може да е много вредно, това е логика. Когато ти казваш че 100000 години не сме яли мляко и значи то е вредно, това е logical fallacy. И няма общо с твърдението 'млякото не е вредно' а с твърдението 'не можем без мляко' - това е което ти оборваш, ама него никой не го твърди.
Млякото не е вредно, защото не сме го яли за огромен период от развитието ни като биологичен вид. И какво значи "нищо ни няма"? И алкохол се пие отдавна, но това не го прави полезен.

Вредно е по дргуги причини, посочих вече една.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Mar 14, 2013 1:29 pm

Strelok wrote:Вредно е по дргуги причини, посочих вече една.
Не я намирам къде си я казал.

Ми щом не искаш да ядеш домати със сирене недей :)

А всъщност способността да ядем мляко и като възрастни е била толкова важна и полезна, че е една от най-бързо разпространените мутации в историята на човечеството. След малко ще дам източник.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Strelok
Paragon

Post by Strelok » Thu Mar 14, 2013 1:32 pm

Ето тук:
Strelok wrote: Кравето мляко е пригодено за телетата и то по-специално за новородените. Не е храна за хора.
Не съм умрял за сирене честно казано.

Дори да си прав, това е защото не са имали избор какво да ядат.