A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 01, 2013 7:18 am

3.01

Ами... скучен ми беше.

Просто хаотично нахвърлени сцени с отделни актьорски изпълнения тип "актьорът А декламира репликите на персонажа Х, а актьорът Б - на персонажа У." Ама не усетих хъс и енергия като в първите два сезона, просто движение по инерция и запълване на квадратчетата в план-схемата. Уморено някак, на автопилот.

Даже диалогът между Тирион и Тивин не ме впечатли, а поне на него се надявах. Не знам защо, и двамата актьори ме радват, добри реплики им пишат, ама сцената не ме грабна. И при тях, и при Джон, и при Денерис имаше потенциал за нещо кефещо... ама се спихваше работата.

И нямаше Аря.

Също така в сериала не дават смислена причина Сам Тарли да е жив след срещата с ордата в края на миналия сезон, при положение, че някои бродници минаха на няколко метра от него, а конникът със сигурност го беше видял. Просто го показват да се шматка сам-самичък из виелицата и толкова.

Хайде, Киърон Хайндс ме израдва с първото си включване като Манс Райдър. И дотам.
Моментът с дракона, който си приготви закуската беше як, ама вече го видях от предварителния клип преди няколко дни. Да, адски свежо е направено, ама повече ме изкефи като отделен клип.

Всъщност най-забавна ми беше репликата на Тивин към Тирион "И след като не мога да докажа, че не си ми син..." предвид подмятанията в книгите.

Малко след 30-ата минута само чаках да свърши най-сетне.

Добре че съм чел книгите, защото ако разчитах само на сериала да ме грабне историята..........................................
НВО добре направи, че пусна трейлър на целия сезон, та да видим, че ще има раздвижване по-нататък.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Apr 01, 2013 7:54 am

На мен ми хареса и искам още!!! Добър първи епизод - не мога да очаквам същото темпо като в края на втори сезон. Сега имаме малко развръзка да се развърже, докато почне новата завръзка да се завръзва и мисля, че въпросната беше добре осъществена.

Тайвин Ланистър ме разсърди - ако беше толкова интелигентен, колкото го изкарват, нямаше да се държи по тоя начин с единственото си дете дето има нещо в кратуната. Гъз. Ще ми се някой път Тирион да му го върне тъпкано. Баси неприятното семейство!

Бтв, Джофри кво го сполетя в лицето на Марджъри... Тая може да го направи на квото си поиска. :lol:
Last edited by Amelia on Mon Apr 01, 2013 7:55 am, edited 1 time in total.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 01, 2013 7:55 am

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
The Best of Mozart

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Apr 01, 2013 8:01 am

Супер силен епизод. Нормално е да е разпокъсан, това е отварящият епизод на сериал с множество разпръснати сюжетни линии и трябва да ги завърти всичките. Но пейсингът е шеметен, линиите са супер, наляли са пари за ефекти, въобще, много доволен.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Apr 01, 2013 8:38 am

Добре бе, сериозно, Ицо го е пуснал това съобщение в 6:18 тази сутрин и после е драснал леката половин страничка по повода, разбирам маниите принципно, но чак толкова :roll:

Другите поне не сте в тази часова зона :lol:
Тайвин Ланистър ме разсърди - ако беше толкова интелигентен, колкото го изкарват, нямаше да се държи по тоя начин с единственото си дете дето има нещо в кратуната. Гъз. Ще ми се някой път Тирион да му го върне тъпкано. Баси неприятното семейство!
You have no idea :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 01, 2013 8:48 am

07:18 всъщност, добрият стар форумен софтуер е още на зимно време. :mrgreen:

Пък и пиша бързо и мисля още по-. Така че постът не ми отне кой знае колко време.

А и днес съм почивен ден, та не ми беше проблем да погледна началото на новия сезон. Ами предпочитам книгите, да го кажа учтиво.

Ти пък точно за мании да говориш... Да не би да си нямал безсънни нощи покрай новоизлязла игра, а? Да не говорим за полунощните кинопремиери, та я не се прави. :P
The Best of Mozart

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Apr 01, 2013 8:51 am

Имал съм естествено, но чак в 6 часа да гледам нещо...Ама всеки с маниите си, да. Не че и аз няма да го гледам днес вечерта, просто не ми е чак толкова спешен.

А и полунощните кинопремиери не са чак толкова късно нещо като се замислиш, при нормално дълъг филм 2:30 си в леглото:)
Пък и пиша бързо и мисля още по-.
Скромният от Гоце Делчев :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 01, 2013 8:53 am

Така е - едно от хилядите ми качества е скромността. :mrgreen:

Пък и тоя епизод няма какво толкова да му мислиш всъщност. :lol:
The Best of Mozart

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Mon Apr 01, 2013 8:59 am

А аз си викам да не съм изостанал нещо... Ще си го гледам на големия телевизор вечерта по HBO. :)
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Apr 01, 2013 10:15 am

На мен ми хареса общо взето... В началото малко бавно почна, но набра скорост по-натам.
Но обожавам Натали Дормър в ролята на Марджери :D Страхотна е, просто страхотна. Въобще много се радвам, че й дават добър материал. Много хубаво е написана и още по-хубаво е изиграна :D
But goddamn,
you got me in love again

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Apr 01, 2013 10:24 am

passer-by
Ами мнението на алшу за сериала става немеродавно за мен при това положение.
Така е, но design flaw-овете демонстрирани още в първи епизод са си меродавни през целия сериал, независимо дали ти пука за мнението на алшу или не...
Last edited by alshu on Mon Apr 01, 2013 3:15 pm, edited 1 time in total.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Apr 01, 2013 10:32 am

Чудесен първи епизод. Сцените са много добре изиграни и режисирани, навързани са отлично и въобще вършат си работата, размахвайки мръвката, която ни очаква по-нататък, под носа ни.

Edit: MOAR! http://www.youtube.com/watch?v=UFApyzhznH0

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Apr 01, 2013 8:14 pm

alshu wrote:passer-by
Ами мнението на алшу за сериала става немеродавно за мен при това положение.
Така е, но design flaw-овете демонстрирани още в първи епизод са си меродавни през целия сериал, независимо дали ти пука за мнението на алшу или не...
Не съм убеден, че притежаваш преценката да кажеш дали това въобще са design flaw-ове :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 01, 2013 9:03 pm

... или да казва как СА нещата и по-нататък, понеже видял пилотния епизод. Не знам как я кара алшу в Анимето, но тук е прието да обсъждаме неща, които сме гледали. Нов коментатор-гадател на неизгледани/непрочетени неща не щем. :lol:

Като се позамислих (защото се учудих колко безразличен ми беше 3.01), проблемът ми със сериала е, че вече знам как се развива историята и ми става все по-безинтересно да гледам нейна орязана версия.
Това за орязването не е критика, Бениоф и Уайс правят добра адаптация с първокласен актьорски състав, но в крайна сметка сериалът си остава едно чудесно демо.

Ще поглеждам нататък да видя как се справят новите актьорски попълнения, ама не ме блазни вече. Гледам го на практика единствено заради актьорите, които са си все така добри, ама това вече ми е все по-недостатъчна причина.

Да, 3.02 вече изглежда по-обещаващо, има Аря и първа поява на лейди Олена Тирел, Кралицата на Тръните. Бойното бабе поначало ме кефи, а Даяна Риг май е поредният отличен избор за ролята. :)
Last edited by passer-by on Mon Apr 01, 2013 9:49 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Apr 01, 2013 9:49 pm

Е, Силвърът (и не само) беше споменал и силата на сериала в чисто кинематографичен план, това също би могъл да е плюс, който книгите няма как да имат... Само отбелязвам