A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Apr 01, 2013 9:53 pm

Донякъде е така, да (донякъде, защото в сериала екшънът смуче и откъм качество, и откъм количество), макар че музиката пък можеше да е далеч по-кадърно вкарана, сега помня само темичката на интрото (много добра, ама само тя е). Във Властелина например музиката страхотно добре усилваше възприемането на мащабни пейзажи или епични сцени. Тук такова нещо не ми е направило впечатление. (Да, знам - бюджет на сериал, не на блокбъстър и т.н., ама толкова пък да нямат кинти за свестна музика...)

А щом споменаваш Силвъра и кинематографията, ето какво мисли той за 3.01 (от форплея):
Иначе, по-скоро мех първи епизод. Очаквах лошото да дойде основно от режисурата на трублъдаджията Даниел Минахан, но то се оказа, че по-скоро няма интересен материал. Прилича на филър епизод от среда на сезон, но ще видим утре рейтингите...

Липсата на Тим Ван Патън (който е зает с Boardwalk) и Алън Тейлър (който се забатачи с Тор 2) определено ще си каже думата. Не стига това, ами половината епизоди са режисирани от новобранци за сериала, вкл. и от жена.
Btw, рейтингите се появиха - рекордни за сериала, но само малко по-високи от финала на предния сезон.
Той Тим Ван Патън беше режисирал само първите два епизода на първи сезон (явно Бордуока го ангажира изцяло, там е и продуцент), но за Алън Тейлър е кофти, че сега и той е зает другаде (негови са 1.09, 1.10, 2.01, 2.02, 2.08 и 2.10). И двамата са си сериозна липса, факт.
Last edited by passer-by on Tue Apr 02, 2013 12:17 am, edited 2 times in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Killua
Ascendent

Post by Killua » Tue Apr 02, 2013 12:03 am

passer-by wrote:3.01

Ами... скучен ми беше.

Просто хаотично нахвърлени сцени с отделни актьорски изпълнения тип "актьорът А декламира репликите на персонажа Х, а актьорът Б - на персонажа У." Ама не усетих хъс и енергия като в първите два сезона, просто движение по инерция и запълване на квадратчетата в план-схемата. Уморено някак, на автопилот.
Дам, туй е и моето мнение като цяло. Твърде много хайп и ми дойде леко разочароващо началото. Не, че нямаше силни сцени, но някак като цялост не ме грабна.

Марджери е разкошна. Дайте още!

Сцената между Тивин и Тирион беше доста яка.

Зарадвах се на госта на Денерис, макар че тук нямаше скрити самоличности.

Руз Болтън ми се стори твърде млад и благ за ролята, нещо не ми бе по сърце. Трябваше актьорът на Манс да е на негово място. :mrgreen:

Дано нататък се раздвижи повече и ме захапе..

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 02, 2013 12:07 am

Мен ми е доста точен Майкъл Макълхатън (Руз Болтън) - чудесно докарва студеното безизразно пресметливо копеле, от което не знаеш какво да очакваш.
Може би се влияя от книгите като знам какви ги върши там, но актьорът ми се струва подходящ - определено повече от Киърон Хайндс (който си е съвсем добре като Манс за мен).

Ще ми е интересно да видя и Айвън Рион като Копелето на Болтън, евала за избора му, беше си доволно крийпи като Саймън в Мисфитс.

Абе актьорският състав май остава единственото, което ме радва от-до. Което не е никак малко, разбира се. :)
(С уговорката, че ми липсва Конан Стивънс (Планината), не мога да свикна с нюГрегър - бивш баскетболист, егати :( ).

Мели, нататък определено би трябвало да се раздвижи, дори в трейлърите на сезона се вижда. :wink:
The Best of Mozart

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Apr 02, 2013 10:13 am

passer-by
но тук е прието да обсъждаме неща, които сме гледали
Интересното е обаче, че някои хора продължават периодично да се оплакват от същите неща, които забелязах в първи епизод...но почнаха да го правят, чак като им попремина хайпа...
Нов коментатор-гадател на неизгледани/непрочетени неща не щем.
Щете, не щете - ей ме на тук. :P

Trip
Не съм убеден, че притежаваш преценката
Аз може и да не притежавам качества, ама и вие си затваряте очите пред някои неща и виждате в GOT това, което ви се иска, а не това което се вижда на екрана.
Последното е лесно да се хване и от човек, дето е с ненадеждна преценка.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 02, 2013 10:16 am

alshu wrote:Гледал съм само първи епизод на този сериал, но ще се отдам на философски размишления и за следващите 20, пък и ще предложа анализ на зрителските реакции към тях
Image
The Best of Mozart

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 02, 2013 10:23 am

Аз може и да не притежавам качества, ама и вие си затваряте очите пред някои неща и виждате в GOT това, което ви се иска, а не това което се вижда на екрана.
Последното е лесно да се хване и от човек, дето е с ненадеждна преценка
Нямаш преценката и това кажеш. Хванал си по диагонал някоя реплика от темата, вероятно не си я изтълкувал добре и си решил, че знаеш какво НИ (на кои?) е отношението. И така :) А и първото, което казах, си стои - добрите стари общи "някои неща", хех.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Apr 02, 2013 12:01 pm

alshu wrote:Аз може и да не притежавам качества, ама и вие си затваряте очите пред някои неща и виждате в GOT това, което ви се иска, а не това което се вижда на екрана.
На туй, alshu, му се вика личен кефометър, субективно мнение, лична гледна точка. На твоето пък му се вика дървена философия...

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 02, 2013 12:08 pm

за епизода:

Ами, така си представям един отварящ епизод, горе-долу. Някви хора... започват да правят неща. Очертават се agend-и, въвеждат се сюжетни линии, foreshadow-ват се събития. Всеки човек, дето гледа тоя сериал, с или без книгите, му е ясно, че колкото трябва да следи случващото се, толкова трябва да си спомня и вече случилото се, за каквото е направен тоя епизод според мен - вкл. така изтормозилата доста хора "сцена" с двете курви - която продължи има-няма 20 секунди и представляваше 3 реплики на Рос и добро актьорско отреагиране на Шае + интересния за мен въпрос какво ще го правят тоя образ сценаристите по-нататък. Определено е по-готина, отколкото в книгата.

Edit: Не стихва изумлението ми от това колко обсебени по наративната машинария на GoT са западните рецензенти. Не спират да изтъкват колко са сюжетните линии, колко много били героите и тем подобни - включително и хора, дето са чели книгите. Само на мен ли не ми е никакъв проблем да следя какво става и да не го отчитам като ОСНОВНАТА характеристика на сериала?
Last edited by Trip on Tue Apr 02, 2013 12:27 pm, edited 1 time in total.

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Tue Apr 02, 2013 12:22 pm

Доста добро начало на сезона според мен.
Spoiler: show
Доста забавна среща на Джон с великана и доста добре изиграна (погледа казваше всичко)
А сцената между Церсей, Дофри, Лорас и Марджери беше най добрата част от епизода.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Tue Apr 02, 2013 2:32 pm

Trip wrote: Edit: Не стихва изумлението ми от това колко обсебени по наративната машинария на GoT са западните рецензенти. Не спират да изтъкват колко са сюжетните линии, колко много били героите и тем подобни - включително и хора, дето са чели книгите. Само на мен ли не ми е никакъв проблем да следя какво става и да не го отчитам като ОСНОВНАТА характеристика на сериала?
Ами... това са хората които се объркаха от многото сюжетни линии в Cloud Atlas, какво очакваш... За хората чели книгите няма извинение, обаче.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Apr 02, 2013 3:55 pm

And you can't dance with a devil on your back...

Delegat
Aes Sedai

Post by Delegat » Tue Apr 02, 2013 4:13 pm

Хубави ревюта, само дето Алдим малко е попрекалил с еуфорията :lol:

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Tue Apr 02, 2013 6:28 pm

Еми няма как - последните два месеца гледах досегашните епизоди два пъти, трейлърите - по десет и премиерната дата със сигурност щеше да ми бъде отбелязана с дебел червен маркер в календара, ако имах календар... и червен маркер. :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 02, 2013 9:27 pm

Сашо, ако тоя ти е за 8,5, за някои от следващите епизоди ще трябва да вкараш числа над 10 пак по десетобалната система. :P

Иначе да, ако човек е чел книгите и се обърква от ставащото в сериала, не знам как ги е чел. Но по-скоро ми се струва, че въпросните рецензенти просто предупреждават незапознатите с поредицата, че в този сериал има повечко персонажи и сюжетни линии. :)
Last edited by passer-by on Tue Apr 02, 2013 10:29 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 02, 2013 10:19 pm

Еми аз не се обърквам от ставащото в сериала, а съм чела само първа книга. Между другото тея дни съм луднала по едно аниме (Legend of the Galactic Heroes), което според разни сайтове има 660 персонажа, с достатъчно значително екранно присъствие, че да им бъдат измислени имена. ГоТ е софткор в сравнение с това. Нашего брата, масовият американец, обаче явно няма атеншън спан за пет стотинки.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.