A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]
Да се разпиша и аз с едно не особено аргументирано поради мързел - мех. Просто си признавам, че откровено не ми беше интересно. А ако този сериал има само един верен фен, то това съм аз, така че не е поради липса на фенщина.
На Емо мнението беше яко, аз подходих твърде нахайпен и може би затова съвсем не ми влезе.
На Емо мнението беше яко, аз подходих твърде нахайпен и може би затова съвсем не ми влезе.
Абе да ти кажа аз не подходих особено нахайпен, а просто с очаквания на нивото на видяното в първите два сезона (които са ми далеч от Второто Пришествие в ТВ формат).
Спрямо тях 3.01 ми беше заспала работа във всяко отношение. Заснет по инерция някак.
Което донякъде е добре, защото следващите епизоди твърде вероятно ще ни се харесат повече в съпоставка.
Спрямо тях 3.01 ми беше заспала работа във всяко отношение. Заснет по инерция някак.
Което донякъде е добре, защото следващите епизоди твърде вероятно ще ни се харесат повече в съпоставка.

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
На мен ми допадна първият епизод.
Не съм такъв пуритан, както някои твърдят нагоре, просто факта е, че в книгите сексуалните сцени са между другото и не са запомняши се и при положение, че вместват една книга в 12 епизода, да дават на всеки епизод от по 45 мин. по 5 минути безмислени секс сцени е доста тъпо. Което прави 1/8-ма, което в книгата е сигурно една стотна, ако не и по малко. На книга от 800 страници примерно, няма и 8 страници секст, едва ли има и една страница общо. Така че изборът да кцентират досега на секс сцените явно е преднамерено.
Докато в този епизод от този нов сезон нямаше такова нещо, и се надявам да са си взели поука и да не губят ценни минути в несъществени сцени със секс.
Не съм такъв пуритан, както някои твърдят нагоре, просто факта е, че в книгите сексуалните сцени са между другото и не са запомняши се и при положение, че вместват една книга в 12 епизода, да дават на всеки епизод от по 45 мин. по 5 минути безмислени секс сцени е доста тъпо. Което прави 1/8-ма, което в книгата е сигурно една стотна, ако не и по малко. На книга от 800 страници примерно, няма и 8 страници секст, едва ли има и една страница общо. Така че изборът да кцентират досега на секс сцените явно е преднамерено.
Докато в този епизод от този нов сезон нямаше такова нещо, и се надявам да са си взели поука и да не губят ценни минути в несъществени сцени със секс.
- Dr. Horrible
- Forsaken
Между другото на мен този момент много ми хареса. Хубаво беше отработен и наистина добави нещо и към Шае, и към Рос.Trip wrote: Ами, така си представям един отварящ епизод, горе-долу. Някви хора... започват да правят неща. Очертават се agend-и, въвеждат се сюжетни линии, foreshadow-ват се събития. Всеки човек, дето гледа тоя сериал, с или без книгите, му е ясно, че колкото трябва да следи случващото се, толкова трябва да си спомня и вече случилото се, за каквото е направен тоя епизод според мен - вкл. така изтормозилата доста хора "сцена" с двете курви - която продължи има-няма 20 секунди и представляваше 3 реплики на Рос и добро актьорско отреагиране на Шае + интересния за мен въпрос какво ще го правят тоя образ сценаристите по-нататък. Определено е по-готина, отколкото в книгата.
И репликата "Watch out for her with him." е доста силна, най-вече заради двойния смисъл. От една страна е повърхностната интерпретация - "Пази я от него", но другото възможно значение е "Пази се от нея, докато е с него". И във втория смисъл виждам точно някакво foreshadow-ване за това каква може да стане Санса в бъдеще под въздействието на Петир. И това много ме израдва, та за мен сцената си е адски ценна.

But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again
Ех, тоя секс... Поне вече не е "перверзие".
Браво за статистиката, признавам, че не съм се занимавал да броя страници, засичам минути и изчислявам проценти. Ето едно по-конкретно преброяване (данните са само за първи сезон, но който иска, може да ги допълни
):

Една бележка обаче - сериалът, както стана дума 100-200 пъти, е визуален медиум. Секс сцените са един от начините да се задържи вниманието поне на тая част от публиката, на която сериалът й е на кантар и за някои зрители да допринесат да продължат да го следят. Доста ясно, че такива сцени се вкарват преднамерено, баси, не са се шмугнали незабелязани в монтажната.
Да, повърхностно е, да, времето би могло да се използва по-пълноценно, но нека не забравяме, че основната цел остава този сериал да има достатъчно голям брой плащащи си зрители, понеже хич не е от най-евтините.
Та ако ще се прилагат елементарни номера за добра гледаемост, лично аз предпочитам да са с голи женски тела. Те поне са качествени, за разлика от екшъна (ами да, всеки с болката си
).
П.П. Докторе, много добро наблюдение за двойнственото значение на предупреждението.

Браво за статистиката, признавам, че не съм се занимавал да броя страници, засичам минути и изчислявам проценти. Ето едно по-конкретно преброяване (данните са само за първи сезон, но който иска, може да ги допълни

Една бележка обаче - сериалът, както стана дума 100-200 пъти, е визуален медиум. Секс сцените са един от начините да се задържи вниманието поне на тая част от публиката, на която сериалът й е на кантар и за някои зрители да допринесат да продължат да го следят. Доста ясно, че такива сцени се вкарват преднамерено, баси, не са се шмугнали незабелязани в монтажната.
Да, повърхностно е, да, времето би могло да се използва по-пълноценно, но нека не забравяме, че основната цел остава този сериал да има достатъчно голям брой плащащи си зрители, понеже хич не е от най-евтините.
Та ако ще се прилагат елементарни номера за добра гледаемост, лично аз предпочитам да са с голи женски тела. Те поне са качествени, за разлика от екшъна (ами да, всеки с болката си

П.П. Докторе, много добро наблюдение за двойнственото значение на предупреждението.

The Best of Mozart
Особено като обем.
Ама нали правим статистики тук, броене да има...

Ама нали правим статистики тук, броене да има...

The Best of Mozart
Това е гениално.
http://www.escapistmagazine.com/videos/ ... of-Thrones
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
На нивото на The Rains of Castamere, всъщност мен даже ми допада повече, понеже лирическият герой ми е един от тримата предпочитани персонажи в Песента с Аря и Петир. И отлично видео към текста.Claymore47_Fen wrote:Това е гениално.
Всеки фен на Тирион и на играта на Питър Динклидж е редно да го погледне.
Тирион определено е най-пълноценно развитият герой в сериала, а и Мартин беше казал, че този персонаж му е най-близък, доколкото помня.
The Best of Mozart
Чак днес го изгледах. Всъщност, нямам забележки. Надявам се единствено мащабът да се запази нататък, да не повехне без време. И за да помрънкам, че да не съм капо, единствено можеше разговорът с Кразнис и Мисандей да е като в книгата, там беше много готино. А, и още нещо! Не беше достоверно това дето го намериха Кибърн едва ли не на пътя. Като цяло беше грешка изключването на бандата на Хоут от екранизацията, но Кибърн просто да възкръсне от тия там... Хм.
А бе, само аз ли намирам прилика между доктор Куин, дето все не мога да я запомня как се казва, и Шае? Добре, че се намират на различни места, щото инак все щях да ги бъркам.
А бе, само аз ли намирам прилика между доктор Куин, дето все не мога да я запомня как се казва, и Шае? Добре, че се намират на различни места, щото инак все щях да ги бъркам.
Като каза Дъждовете, тази версия кърти. http://www.youtube.com/watch?v=2EhFCdRcL2Y
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
- RRSunknown
- Elder God
Добре, че ме оспойлиха за една от сцените в новия епизод, за да съм подготвен за ударна доза идиотизъм...
WTF?"I'll love him, I'll be a mother to him, I'll beg my husband to give him a true name, to call him Stark and be done with it, to make him one of us."
"it's all because I couldn't love a motherless child."
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Dr. Horrible
- Forsaken
На мен пък въпросната сцена с Кейтлин много ми хареса. Не е от книгата, но пък наистина е качествена, беше хубаво написана и страхотно изиграна.
Все пак Кейтлин въпреки всичко си е дълбоко религиозен човек. Наистина вярва в някаква степен, че в света трябва да има справедливост, че лошите неща трябва да се случват с причина, че не може всичко да е случайно... И когато се изправя пред такава трагедия - да изгуби наведнъж баща си и може би синовете си, тя няма как да не се замисли с какво е съгрешила, за какво я наказват боговете. И реално моментът е много интересен, защото тя не смята, че е съгрешила просто защото не обича Джон Сноу. Тя смята, че е съгрешила защото не обича Джон, а е обещала на боговете да го направи. Тя сама си го каза - слючила е сделка с боговете - "Спасете го, пък аз обещавам да го обичам." И за един дълбоко вярващ човек това си има значение. За един човек, който си мисли, че детето се е разболяло, защото тя е помолила боговете за смъртта му, подобни обещания наистина имат значение. И боговете в крайна сметка са го спасили, но тя пак не е могла да го обича - което е разбираемо - съответно не е изпълнила своята част от сделката. Сигурно във въпросния минал момент си е намерила оправдание за пред себе си - казала си е, че изпада в крайности, че е обещала прекалено много и т.н. Но в ситуация на огромна трагедия няма как да не се върне към миналото си и да не потърси някое свое прегрешение, с което да се опита да си обясни злините, които боговете й пращат.
И оттук се чувства лично отговорна за някакви големи световни събития, пренася върху себе си вината за всичките тегоби на вселената... Това е много човешко чувство и аз си мисля, че един истински вярващ ще е дори още по-склонен към него и ще го изпита в още по-голяма степен...
И въобще хареса ми сцена, добре беше завъртяно цялото нещо.
Разбира се любимите ми моменти и в тази серия бяха всичките с Марджери
Все пак Кейтлин въпреки всичко си е дълбоко религиозен човек. Наистина вярва в някаква степен, че в света трябва да има справедливост, че лошите неща трябва да се случват с причина, че не може всичко да е случайно... И когато се изправя пред такава трагедия - да изгуби наведнъж баща си и може би синовете си, тя няма как да не се замисли с какво е съгрешила, за какво я наказват боговете. И реално моментът е много интересен, защото тя не смята, че е съгрешила просто защото не обича Джон Сноу. Тя смята, че е съгрешила защото не обича Джон, а е обещала на боговете да го направи. Тя сама си го каза - слючила е сделка с боговете - "Спасете го, пък аз обещавам да го обичам." И за един дълбоко вярващ човек това си има значение. За един човек, който си мисли, че детето се е разболяло, защото тя е помолила боговете за смъртта му, подобни обещания наистина имат значение. И боговете в крайна сметка са го спасили, но тя пак не е могла да го обича - което е разбираемо - съответно не е изпълнила своята част от сделката. Сигурно във въпросния минал момент си е намерила оправдание за пред себе си - казала си е, че изпада в крайности, че е обещала прекалено много и т.н. Но в ситуация на огромна трагедия няма как да не се върне към миналото си и да не потърси някое свое прегрешение, с което да се опита да си обясни злините, които боговете й пращат.
И оттук се чувства лично отговорна за някакви големи световни събития, пренася върху себе си вината за всичките тегоби на вселената... Това е много човешко чувство и аз си мисля, че един истински вярващ ще е дори още по-склонен към него и ще го изпита в още по-голяма степен...
И въобще хареса ми сцена, добре беше завъртяно цялото нещо.
Разбира се любимите ми моменти и в тази серия бяха всичките с Марджери

But goddamn,
you got me in love again
you got me in love again