A Game of Thrones (HBO) [SPOILERS FOR THE SHOW]

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
coldie
Forsaken

Post by coldie » Tue Apr 09, 2013 7:39 pm

Хан Дрого си бръсне лявата вежда като Ванила Айс, рофл.

Trip
Moderator

Post by Trip » Tue Apr 09, 2013 8:18 pm

Или просто е истински неподправен белег (такъв е), доста по-близо до акъла от сравнения със забравен от всекиго рапър от началото на 90-те.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 09, 2013 9:41 pm

ОК, ще коментирам в движение и на части като Емо, защото 3.02 почна много добре.

Линията на Бран стои по-интересно в сериала - процентно й се обръща повече внимание и се маха пълнежа от книгите, чудесно.

Холивудската двойка Роб-Талиса ме дразни все по-интензивно още от малоумно поднесената им (в сериала) сватба, хубаво, че се мяркат само за малко.

(В книгите съобщението не беше ли, че Бран и Рикон са гушнали букета? Тук Роб само вика "Ми не ги намериха".)

Джаймето и Бриенката са идеални като писани реплики и актьорска игра в тандем. Той хем я ебава, хем чат-пат ни сервира по някой точен лаф тип "Голям праз, че лейди Кейтлин е почтена жена, не видя нищо добро от това" или "Не виня нито него, нито теб. Не избираме кого да обичаме". Много се казва с малко думи, сериалът си го умее.
Last edited by passer-by on Tue Apr 09, 2013 9:47 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Apr 09, 2013 9:46 pm

Хареса ми серията. Обаче догодина Бран ще е станал поне метър и осемдесе и може да го рекастнат за Планината, а Аря вече има цици. Коментираната сцена с Кейтлин беше действително излишна, но да ме е подразнила - не ме е. Мога да разбера гледната й точка - тя е силно вярваща жена, която е напълно убедена, че бедите, които им се стоварват, е заради престъпената й клетва към боговете. Не ми е ясно обаче кому беше нужно това. Но не е драма. Не разбирам накъде вървят с Шае обаче. И не схващам що са смесили Торос с Лем - Лимоновия плащ. Не ми е ясно и защо спестиха откритието на Сам за драконовото стъкло, освен ако не планират това да стане по-късно, но пак - защо?

Но предпочитам да не се чудя, а да видя накъде ще избие всичко. Дано изненадите да са приятни.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 09, 2013 9:48 pm

Ъ? Той драконовото стъкло не го ли откри още в края на миналия сезон, малко преди да прозвучи три пъти рогът или съм се объркал от книгите?
The Best of Mozart

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Apr 09, 2013 9:49 pm

:shock: Не помня такова нещо! Наистина ли така е станало? Тогава там нямам какво да коментирам. :neutral:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Apr 09, 2013 9:53 pm

На мен сцената на Кейтлин си ми беше консистентна с персонажа й. Но не ми хареса като изпълнение нещо - твърде декламативна беше, а и интеракцията между Кейтлин и Докор Куин-Лечителката ми беше леко ВТФ. Някво като нескопосан инфодъмп в аниме ми стоеше цялото това нещо.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

dido_demirov
Merchant

Post by dido_demirov » Tue Apr 09, 2013 10:00 pm

Marfa wrote: И не схващам що са смесили Торос с Лем - Лимоновия плащ.
Може би няма да видим Лем в сериала ( което е малко жалко) а Торос е доста важен за в бъдеще персонаж.

Random
Ascendent

Post by Random » Tue Apr 09, 2013 10:03 pm

Amelia wrote:На мен сцената на Кейтлин си ми беше консистентна с персонажа й. Но не ми хареса като изпълнение нещо - твърде декламативна беше, а и интеракцията между Кейтлин и Докор Куин-Лечителката ми беше леко ВТФ. Някво като нескопосан инфодъмп в аниме ми стоеше цялото това нещо.
И мойто впечатление беше горе-долу така. Пасва добре на героинята и я развива по важен начин, но хем беше някак изневиделица, хем стоеше като изолирано мостче към някакво бъдещо развитие. Сигурно е точно такова де - ако не е, би било доста идиотско.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 09, 2013 10:26 pm

Give it to Margaery for her wedding gown. Should be more than enough fabric. :rollrofl: :bow:

Джофрито скоро не са го шамаросвали, личи си. :mrgreen:

"Умните жени правят каквото им се казва." И Церсей моментално си спомни как са я омъжили за Робърт против волята й, бас държа. Добре играят и с неизказаните неща, освен с точните реплики.

Добре боравят и с икономичното развиване на персонажите, доколкото им позволяват ограниченията на медиума. Като в разговора Санса-Шае - бърз брифинг за мъжете и в заключение: "I'll make him stop."

Loras is young and very good at knocking men off horses with a stick. That does not make him wise.
Плюс нахлебването на останалата част от мъжката рода.
The cheese will be served when I want it served, and I want it served now.
Бойното бабе е изтъкано от победа, евала и за избора на Даяна Риг за ролята.

- He's a monster.
- Ah. (Споглеждане Лейди Олена-Марджъри) That's a pity.
Идеално го изигра с това изражение. :bow:

И думите на Карстарк към Роб.

Баси колко неща искам да кажа и не мога! Сериалът е адски благодатен към прочелите книгите, само това ще спомена.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Apr 09, 2013 10:48 pm

Не! Просто не!

Сцената с Кейтлин започна отлично като майка, която има угризения на съвестта, че е пожелала смъртта на едно бебе, дори мога евентуално да приема, че е искала да се опита да обича Джон.
Но дори за миг да иска да го узакони и да му даде името Старк - не! Няма начин.

Дем добре го каза по-назад след поста си с цитата от това изказване - абсурдно е благородна дама във феодално общество да иска да узакони копелето на мъжа си наравно със собствените си деца. А и както се отбеляза - досега да го беше направила ако наистина искаше. (Ама тя не могла да се насили да го направи, въпреки че се опитала, леле колко тъжно, направо роня сълзи! :roll: ) Но самата идея въобще да го иска е пълен абсурд.
Няма никакво значение в какво състояние на духа е била, когато й е хрумнало, любовта й към кръвните й деца й е заложена твърде дълбоко, за да я омаловажи така, просто защото е гузна, че искала смъртта на бебето копеле.

Да заобичаш едно дете без майка е едно, да го узакониш наравно с твоите - съвсем друго.

Тук се издъниха. А добре бяха започнали.

Очевидно искат зрителите да й симпатизират повече, има защо, но не по този начин. Не и с тия нейни думи.

А като спомена адашката интеракцията между двете: баш пък на Талиса, дето я знае от вчера, да доверява такива съкровени неща - айде не, а?
А и помним какво беше отношението й към решението на сина й да се ожени за полева медсестра (вместо само да си я пецка, както е прието за благородниците в това общество), и то след като се беше съгласил с договорката да си вземе жена от дома Фрей - освен всичко друго наруши дадената дума към съюзник глава на благороднически дом.

Втора малоумна холивудщина след сериалната версия за сватбата на Роб. Нямаше нужда.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 10, 2013 12:22 am

I told them we were all going to die if we don't get south. Because that's the truth.

Силна реч на Манс Райдър. Пак малко думи, но се каза много за Другите и това, което ги е обединило под водачеството му.

А и има логика Манс да харесва Джон - и двамата са били Заклети братя на Нощния страж.

Сцената със Сам беше много добра в стил "No man left behind" - което впрочем е мотото на US Army rangers. Пак рейнджъри. :wink:

Оша и Лято рамо до рамо наистина беше стилна композиция.

Страхотна първа среща Лято-Джойен. :D

Готин метакоментар на Генади (помня, помня :mrgreen: ) към Аря как е можела да сложи край на войната. Някои фенове сто на сто са коментирали същото.

И готина сцена с Аря въобще. За нейните части важи същото като за Брановите - по-приятни, тъй като са по-концентрирани, без книжния пълнеж.

Сериалната версия на Робин Худовите бунтовници радва (Ангай си е баш като оттам). След двойника на Жан Рено (Давос) имаме вече и такъв на Джеф Бриджис (Торос Мирски). :D

Само композицията не беше точна тук - бунтовниците трябваше да обкръжат трите хлапета, не да се скупчат всички пред тях.

- Half the country's starving, and look at this one.
- Maybe he's the reason half the country's starving.

Сериалът добре борави и с хумористичните вметки. :lol:

Любовта на Тирион към Шае добре я развиват. :wink:

- She's a whore!
- Yes, well, you shouldn't be judgmental about these things.
:lol: :thumbsup:

Is there an idiot in any village who trusts Littlefinger?
Амииии... в първи сезон... :lol:
The Best of Mozart

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 10, 2013 12:41 am

Е какво феновете, тя самата Аря в книгата се усеща колко е зле с желанията си
This is it. Ground zero.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 10, 2013 12:44 am

Да де, ама точно тази формулировка имах предвид. Три имена - и здравей, хепиенд. Няма начин някои фенове да не са си го пожелали - например някои от тия, които още мислят, че поредицата е стандартното средновековно фентъзи. :wink:

I beg your pardon. The subtleties of politics are often lost on me.

Аха, баш Марджърито не я чатка политиката! :lol:

He suggested something that sounded very painful and couldn't possibly result in children.
:rollrofl: :bow:

Колко добре си върти Джофрито на малкия пръст, това отлично са го предали. И сцената с арбалета наистина разкри чудесно на какво се празни дегенератчето, хем и Марджъри да получи потвърждение на казаното от Санса малко по-рано. :thumbsup:

Линията на Теон я изтеглят по-рано, добър избор.
Жоро, баш чистачът е. :wink:

Мен и двете Тръстики ме кефят, не виждам защо някои хора не харесват Мийра.
Добро вкарване на инфото за свръхестествените способности.

Яка сцена с Хрътката - кратка и ударна. Ефикасно използване на времето, като в доста други случаи.

Дуелът между Джаймето и Бриенката. :facepalm: :facepalm: :facepalm:
По-добре да ни го бяха спестили.
Джайм все пак е един от най-добрите бойци в Седемте кралства. Плюс това е бил рицар от Кралската гвардия - по негово време белият плащ все още се е давал само на най-заслужилите.
А Бриенката си го оунна като новобранец.
Жалка работа. По-добре съвсем да разкарат двубоите, ако ще са все такива бутафорни.

Иначе малко странен избор да ги заловят хора на Болтън, че и да се представят като официално изпълняващи заповед на Краля на Севера.

Може би идеята е да наблегнат на дома Болтън като... да, де. :wink:

Чудесен епизод се оказа 3.02. Да не бяха дуелът и особено малоумието с Кейтлин за узаконяването на Джон, щеше да е без грешка.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Apr 10, 2013 1:56 am

Това чак сега го погледнах, победа от-до! :lol: :bow:

Несравнимо по-забавно от гледането на самия епизод.

Коментарът на Саладор за Мелисандра и асасините води в оспорваната надпревара. :mrgreen:

Пак оттам:

http://www.happyplace.com/22734/all-the ... 90-seconds

:mrgreen:
The Best of Mozart