Кой какво чете?

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Tue Jun 21, 2005 11:24 am

Аз пък в подготовка за следващата книга за Хари Потър се хванах да препрочета вече излезлите. Стигнах до 5-та, както винаги в сесия най ми върви четенето на всичко друго, освен учебниците.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Random
Ascendent

Post by Random » Tue Jun 21, 2005 2:32 pm

Аз съм към средата на "Нощен патрул" на Лукяненко и книжката радва, напълно ми покрива очакванията:) Истината обаче е в другата книга, която чета - "The Scar" на China Mieville. След Perdido Street Station все отлагах четенето й, но сега... ех, ако не беше Уимбълдън, нямаше да се отлепям от тухличката :D Трябва да му призная на Миевил - има такъв талант, че чак се ччудя дали не е някакво извънземно, пребиваващо в Лондон:)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Jun 21, 2005 4:47 pm

Урааа, остава ми още един изпит :twisted: и ще си прегърна анимето и непрочетените рафтове с книги 8-).

По тоя повод, имаше едно време дискусия за Пауло Коелю. Някои от вас бяха чели доста от книгите му, знам че мненията не бяха много цветущи, а и аз самата смятам, че той бързо писва. И все пак можете ли да ми напишете горе-долу кои негови книги са ви харесали (дори само мъничко), за да си ги взема на португалски да си ги чета през лятото? Сега си купих 'Вероника решава да умре' на български (не се стърпях, изданието беше много красиво), а преди съм чела само '11 минути' и ... ами като цяло ми хареса.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Tue Jun 21, 2005 7:57 pm

От моя гледна точка това са двете най-добри негови книги. Най-смислени и въобще... "Воинът на светлината" също си заслужава, но... не е точно книга. По-скоро наръчник, който да си отваряш от време на време и да си прочиташ по някоя и друга страница.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

simple_stupid
Sorcerer

Post by simple_stupid » Mon Jun 27, 2005 4:14 pm

Айде Дружина, при такъв народ хващам гората и поемам по "Олимп"-а. Дано е толкова хубава разходката, колкото беше приключението из "Илион"-а.
Както се казва в подобни случаи :wink: пожелавам си личен четателски успех :lol: и се гмуркам.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jun 27, 2005 6:55 pm

Аз днес си купих "Един от нас" на Майкъл Маршал Смит. Не мислех веднага да я почвам, защото още се боря с учебниците, ама прочетох 5-6 страници и мисля, че няма да мога да се спра...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jun 27, 2005 8:10 pm

Олимпа го засилвам довечера. Обаче изглежда дебел и червен, просто неустоимо притегателен ми е :P
And you can't dance with a devil on your back...

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Tue Jun 28, 2005 4:44 pm

Нямам много свободно време нито за филми, нито за книги, но, тъй като имах късмета да се сдобия с книги #1 на ИСФ и Фентъзи Клуб, все пак успях да прочета Човекът във Високия замък на Филип К. Дик и Създателят на Вселени на Филип Хосе Фармър. Първата много не ми хареса, втората - става.
Сега съм си примъкнала кн.2 от Малазан и Радиото на Дарвин. Чудя се с коя да започна.
Може ли някой да ме осветли коя е първа книга от поредицата от която е и Олимп, че да зная какво да търся. Прегледах сайта на Бард, но не можах да се ориентирам, Ендимион пак от същата поредица ли е - видях, че е в 2 части.
pulled out

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Jun 28, 2005 4:46 pm

Първата книга е "Илион", "Ендимион" е част от друга поредица.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jun 28, 2005 7:11 pm

Поредицата за Хиперион (по-добрата, освен ако Олимп не ме изненада жестоко):

Хиперион
Падането на Хиперион
Ендимион
Триумфът на Ендимион (изчерпана и сравнително трудно откриваема)

Олимпийската поредица:

Илион
Олимп

Реално Симънс пише дилогии. Хиперионите и Ендимионите са си съвсем отделни поредици, макар и уж вторите две книги да са продължение на първите и да ги доразвиват (поразвалят, ако мен питаш). Олимпийската поредица си е завършена с тия двете ез фар ез ай ноу.
And you can't dance with a devil on your back...

Voland
E'lir

Post by Voland » Wed Jun 29, 2005 8:27 pm

АЗ пък ще си пазя Олимп за морето( чак след 2 седмици) ама не знам дали ще издържа до тогава, че е вече в библиотеката ми...

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Jul 01, 2005 1:44 pm

Олимп смятам да я подхвана тия дни, но току-що завърших една доста забавна книжка - "Турски гамбит". В общи линии е шпионско/детективски роман, но интересното е, че се развива по време на Руско-Турската Освободителна война, през 1877-1878 г. Авторът - Борис Акунин - в момента е доста популярен в Русия, не на последно място заради екранизацията на въпросната книжка (филма е сниман у нас, покрай Плевен най-вече, ако някой се чуди). Не че книжката е нещо изключително, ама доста приятно разтоварва, препоръчвам я на всеки.
This signature is not yet rated

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Fri Jul 01, 2005 3:07 pm

Не, че нещо, но опит да си кажа, че "Турецкий Гамбит"-филмът е най-малката причина за популярността на Акунин в Русия. Той там си е хитов автор от години (книгите му с твърди корици луксозно издание, което си е бая скъпо по руски стандарти, се продават страшно добре). Логическата връзка е по-скоро обратна. Понеже е известен с криминалните си романи, са решили да филмират един от тях.
Но си признавам, че въпреки всички хвалби по негов адрес от много познати, така и не съм го чела.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Jul 01, 2005 3:37 pm

Чета "Търговецът и папагалът" на Носрат Песешкиан...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Jul 01, 2005 3:39 pm

Аз пък изчетох два от трите тома на Tawny Man трилогията на Робин Хоб, но нещо не ми харесват колкото предишните трилогии, дано последният том да предложи нещо доста по-добро от другите два.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."