Кой какво чете?

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Jul 01, 2005 6:28 pm

Alexis wrote:Не, че нещо, но опит да си кажа, че "Турецкий Гамбит"-филмът е най-малката причина за популярността на Акунин в Русия.
Виноват :) Сигурен съм че е точно така, както и признавам че не съм съвсем в течение с тенденциите в съвременната руска литература. Просто ми направи впечатление че на премиерата на филма беше се събрал целия руски елит :) но явно си има защо.

Иначе, както казах по-горе, книжката не е губене на време, въпреки че трудно бих я причислил към класиката ... За мен поне си беше нещо свежо и мога да потърся още от него - ако не се лъжа, на български е преведена още "Азазел", за други книги от поредицата не знам
This signature is not yet rated

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Jul 01, 2005 6:36 pm

Има доста.
:shark:
Feel the summer!

Mentor Stormcrow
Smallfolk

Post by Mentor Stormcrow » Tue Jul 05, 2005 12:30 am

Ами сега чета "Името на розата" на Умберто Еко. Малко късно... ама все пак...
Събирам кинти за "Балдуино"(мисля че така се казваше) - последната книга на Еко.
Иначе по принцип се кефя (естествено) на Толкин(цялата библиография); на Пол Дохърти - "Средновековни.." и "Кентърбърийски загадки"; трудовете на чичко Фройд; "Изкуството да обичаш"(на Ерих Фром);и автора с когото съм израснал - Александър Дюма - баща...
И много други за който ме мързи да пиша :wink:

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Tue Jul 05, 2005 12:45 am

Казва се "Баудолино" - но не бързай да се хвърляш на нея, доста е сложна. Аз бих препоръчал да пробваш "Махалото на Фуко", при положение че "Името на розата" ти хареса. Ако издържиш и "Махалото ...", давай смело по-нататък.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Tue Jul 05, 2005 1:25 pm

Честно казано, не виждам как ти се вписват като "книги, на които се кефя" цялата библиография на Толкин до "трудовете на чичко Фройд", освен, ако не става дума за известния Зигмунд Фройд и неговите трудове по психоанализа. Че и Александър Дюма е тука. И "Името на Розата". :?
pulled out

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Thu Jul 07, 2005 6:32 pm

Момчето просто има разностранни интереси, което не е задължително лошо (но пък прекалено разностранните влияят зле на психиката).
Както и да е... аз в момента чета "Преместването на Марс" на Грег Беър. Един вид си почивам от книгите, влизащи в категорията "фентъзи" (поне докато излезе четвъртия Малазан). И се опитвам да препрочета цялата специализирана литература за Късната Античност, която имам.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Thu Jul 07, 2005 9:20 pm

Ами аз в момента привършвам "Илион" (да, нарочно го бях забавил, та да мога да го прочета наведнъж с "Олимп"). Освен това за да разнообразя малко жанра, почнах "Goldfinger" на Йън Флеминг. Книгите за Джеймс Бонд са несравнимо по-качествени от филмите и наистина си заслужават четенето. :)

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Fri Jul 08, 2005 10:15 am

Ами не знам за Джеймс Бонд, прочетох няколко неща на Йън Флеминг (май последното беше "On Her Majesty's Secret Service") и мога да кажа, че книгите са също толкова нереални, колкото и филмите. Всъщност единствения филм за Джеймс Бонд, който що годе ми харесва, е "License to Kill", с Тимъти Далтън. Всичко останало ми се струва повече като приказка или комикс. Разбира се, на някои хора им харесва, ама нещо мене не ме вълнува толкова ... Ако питате мен, книгите са си писани с идеята някой ден да бъдат екранизирани

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Jul 08, 2005 11:07 am

Тъкмо дочетох "Един от нас" на Майкъл Маршал Смит. Откровено казано съм разочарован. Не че книгата беше лоша. Но просто след "За подмяна" очаквах нещо различно. Нещо по- мрачно... Иначе поне се четеше лесно, увличаше, а и ме накара да се позамисля. Само дето тази "несериозна" атмосфера хич не ми е по вкуса... Сега продължавам с Фройд...
Какво да се прави, влече ме :)
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Jul 08, 2005 1:02 pm

Ми тъкмо приключих с Последният пазител на Джеф Грубб.

Сега (то и преди това пак това четях, ма да разнообразя малко) чета тестове езикова култура. И тестове по англиийски. За софийския.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Fri Jul 08, 2005 1:56 pm

Аз познавам хора с много и доста разностранни интереси, пък личностни проблеми в тях не съм забелязала да са настъпили. Ма все пак, ще го имам предвид и ще се пазя. :?

Аз чета Дверите на скръбния дом - кн.#2 от Малазанска книга на мъртвите. Надявам се до средата на август, когато казвате, че ще излезе 4-тата книга, да прочета и Спомени от лед.
Също така се мъча да проумея Паралелната вселена на Маркъс Чоун. Мислех, че е популярно четиво, но се оказа доста различна. За Стивън Хокинг не смея и да мисля.
pulled out

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Jul 08, 2005 10:17 pm

Очаквал бил нещо по-мрачно от "За Подмяна"? Че тя да не беше много весела книга, доволно мрачна си е. Но "Един от Нас" наистина си е по-слаба книга от гореспоменатата.

Аз дочетох Tawny Man трилогията и надеждите ми се оправдаха, последната книга е доста над нивото на предишните две и приключенията на Фиц приключват по един доста задоволителен начин.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Fri Jul 08, 2005 11:31 pm

Matrim wrote:Очаквал бил нещо по-мрачно от "За Подмяна"? Че тя да не беше много весела книга, доволно мрачна си е. Но "Един от Нас" наистина си е по-слаба книга от гореспоменатата. .

Е добре де, очаквах да е поне толкова мрачна...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Mentor Stormcrow
Smallfolk

Post by Mentor Stormcrow » Mon Jul 11, 2005 6:44 pm

Хей, Morgana :) Може би едистваният проблем на моята, както я определихте "с доста разностранни интереси" личност, е това че имам прекалено критично мислене, заради което понякога накърнявам хората около мен. Не знам дали това се дължи на "книгите, на които се кефя" или на софистко-скептичната ми гледна точка за света....
А, да! Прочетох "Името на розата" и сега започнах "Наръчник по вълшебства". Не, не е затова, за което си мислите. В книжката става въпрос за основните моменти и постолати в биотехнологиите...
Conversion, software version 7.0,
Looking at life through the eyes of a tire hub,
Eating seeds as a past time activity,
The toxicity of our city, of our city......

When I became the sun,
I shone life into the man's hearts......

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Mon Jul 11, 2005 7:02 pm

Ми намерих Клифърд Саймък - Градината на талъсъмите. Засега не е лоша, ма не съм напреднал много ...