Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Fri May 24, 2013 10:48 am

Аз имам чувството, че нямаш грам търпимост към шоджо вече :) Аз си го изгледах с кеф това, мангата си я следя също, но аз си следя така 4-5 шоджо манги само, трябва разнообразие от шонена и яоито :)
Аз гледам Hyouka сега, останаха ми 3 епизода и го приключвам :) Интересно ми е, сладки са ми героите и така :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri May 24, 2013 12:41 pm

Нямам. :cry:

А това, което всъщност не мога да понасям са шожо героините най-вече. Хвани примерно тая от Суки-то - начи тя е някъв безличен вял темерут, чието единствено достойнство до пети епизод е това, че от време на време се озъбва на някое от безличните були-та в училище. Драмата й е ЗОМФГ. Драмите на всички дотук са ЗОМФГ. Има една със стрии - нейната драма е особено ЗОМФГ. Главният пък е някакъв безличен шарматен популярен красив богат съвършен жребец (със ЗОМФГ добродетелност - примерно ебе, за да помогне), който въпреки неспирния поток от безлични красавици към него, се влюбва до смърт в темерутката, така и не е ясно що. Следват множество лигавщини с котки в тях. Единственото що-годе хубаво нещо на това аниме е, че гимназистите в него са открили секса, но не виждам никакви индикации такъв да вземе да се случи като значителен сюжетен двигател.

Кайбутсуто имаше яка мацка и нелош главен герой, ама пък тотално не мръдна наникъде.

А така ми се гледа готин романтичен сериал...

От отчаяние посегнах на някво Mysterious Girlfriend X, което до момента (видяла съм само първи епизод) е болновато. Всичко се върти около слюнката на главната. Изглежда донякъде обещаващо.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat May 25, 2013 4:13 am

I don't understand...

На 4ти епизод от Гърлфренд Х-а съм и не мога да разбера нищо. Защо е това аниме? За какво се бори? Накъде отива? Кому е нужно? ВТФ?!
Едва изтрайвам епизодите, май ще го дропя и ще ходя да гледам Суки-то, щото то поне ми е ясно.

едит: Прочетох синопсис на оставащите 9 епизода. Дроп.

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Sat May 25, 2013 8:44 pm

Това със слюнката и ножиците ли :lol: :lol: :lol: . Чудо е как си изкарала повече серии от мен. Аз го дропнах на първа...хем ужким съм част от таргета.
I don't understand...

Ми отаку фетиши...кво да им разбираш...не е като разбирането им да ти донесе ултимативното знание...
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat May 25, 2013 9:04 pm

Не може да е толкова просто обяснението! Говорим за слюнка и ножици, които дори взети поотделно връзват малко смисъл в светлината на фетишизма, ама заедно вече хептен никакъв смисъл не връзват. Трябва да има нещо, което аз не схващам... Някви дълбоки алегории и символи. Затова и го борих 4 епа, белким прозра, ама на, не мога... :cry: :cry: :cry:

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun May 26, 2013 9:21 am

Изгледах Suki-tte ii na yo-то и то беше все така предсказуемо, скучно и лигаво колкото в началото, обаче аз имах въпюща нужда от някаква такава посредственост за реанимация след онази абоминация Mysterious Girlfriend Х. Сега ще подхвана Humanity has declined (Jinrui wa Suitai Shimashita). Бтв само на мен ли ми се струва, че заглавията на аниметата напоследък стават все по-сложни, а съдържанието им - все по-просто?

edit: LOLL! Това се оказа яко бе! Поне първият епизод е много готин!

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon May 27, 2013 9:29 am

То всеки арк е различен...не съм сигурен, че ще ти харесат всичките ама се надявам поне да ти е любопитно.
След основинете 12 серии има и поредица от 6 кратки special-и, които разказват още едно мини аркче.

Да напиша нещо и за моето "гледано напоследък" - заради последните им серии, вдигнах с един пункт оценката ми в MAL на Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru и Ginga Kikoutai Majestic Prince.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon May 27, 2013 9:49 am

Аз не очаквах още през този сезон да има аниме, което да ме държи на нокти както беше с Psycho Pass, честна дума! Всеки следващ епизод на Shingeki no Kyojin е по-брутален от предишния, направо се усещам на моменти, че си стискам облегалките на стола и седя зяпнала срещу монитора....
Иначе изгледах Hyouka и ще ми липсва, честно казано :( Сега си карам с излизащите в момента, имам да си наваксвам с Ginga Kikoutai Majestic Prince и Valvrave :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 29, 2013 10:55 am

Искам само да вметна, че гледам Humanity Has Declined доста бавно, щото го гледам с Александър и той не може по много. Досега сме на 3ти епизод. А аз си гледам самосиндикално Kimi to Boku и по няква причина, която не мога да обясня, то ме кефи. Ефектът е малко като на Нацуме Юджинчо - не би трябвало да ми харесва, ама ми харесва. Ми ще си го изгледам пък.

Oui. Je suis garbage.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed May 29, 2013 1:15 pm

Кими то Боку е разкошно! Изгледах си с кеф и двата сезона, ако имаше още, щеше да е суперско! Трябва да взема и мангата да прочета, уникални сладури са всички :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu May 30, 2013 11:22 pm

Изгледах първи сезон на Кими то Боку. Близнаците са много друсани и ме кефят в комплект. Останалите персонажи също са симпатични. Обаче нещо дълбоко не им е наред с хормоните на тея деца - нали се предполага да са на по 17 години? Що се държат като 8-годишни девойки тогава???

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Fri May 31, 2013 9:28 am

Покрай ongoing-ите и rewatch-а, който му правя на Blake's 7, изгледах OVA-тата на Yondemasu yo, Azazel-san.

Това принципно трябва да се извърши преди ТВ-то защото хем са интродукция, хем са реклама за бъдещите аркове.
Ако е възможно те дори са още по-вулгарни и по-просташки от ТВ-то. :lol:
Някак повече на втория сезон (който излиза в момента), докато първия беше малко по-приглушен.
Много ме изкефи тази идиотия, особено 3-тото OVA - историята с Луцифер, където последният се прояви като абсолютен пич, докато Азазел и Велзевул както обикновено се изложиха като кифладжии...че дори Акутабе не успя да направи нищо.

Най-гнусното и същевременно яко нещо - ringtone-ът на GSM-на на Велзевул :twisted: .

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 01, 2013 12:54 am

Довърших и втори сезон на Кими то Боку. Още от същото. В общи линии Данши Кокосей но Ничиджо, ама правено от жена с таргет жени. Затва и момчетата в него се държаха като японски ученички един с друг и въпреки възрастта си не мислеха за секс (освен евентуално един с друг). А женските персонажи бяха непоносими всичките. Тъжно е, че жените сами си ги произвеждат такива. Имат бая лебец да ручат жените в тая страна докато стигнат мъжете, уви.

The quality of "Humanity Has Declined" declined rapidly after the first two episodes. Епизоди 3-5 ги изгледах едва-едва, с много зор. Безподобно скучни бяха. Май ще го дропя.

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Sat Jun 01, 2013 10:37 pm

Знаех си че ще стигнеш до такъв извод 8-)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jun 02, 2013 5:48 am

Нататък има ли още злобновати гаври с администрацията, корпорациите и абсолютната неспособност на човечеството да се самонахрани? Щото точно това ме изкефи в първите два епизода, ама после изби в скучна трактовка на доджин и манга индустриите....

Изгледах Tsuritama - шарена простотийка за извънземни, приятелство и риболов, която ми остави едно такова приятно приповдигнато и оптимистично настроение. Иначе не е нищо особено. Но пък имаше готини фонове и гласът на Томоказу Сугита.

Опитвам се да гледам Dusk Maiden of Amnesia, обаче то вонка на евтино ечи и моевщина и май няма да го понеса. Друго на което вонка е Моногатари сирис - ечи елементите са яко крадени от там. След близките кадри на очи, блестящи устни, сластно извити вратове и сластни пози, очаквам всеки миг да почнат да прехвърчат и екранчета с текст.

Видях и два епизода на Hyouka и засега е обещаващо.

Oui. Je suis garbage.