Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jun 03, 2013 9:46 am

Видях и два епизода на Hyouka и засега е обещаващо.
Споко, и него ще го дропнеш. 8-)
Според мен за теб няма нищо в него.
Нататък има ли още...
Ааа...значи "да падне качеството", означава темата да не ти е интересна... :lol:
Не, няма нататък още гаври с корпорации...но цялото си е гротесково с най-различни теми (които мисля, че не те забавляват). Дропвай спокойно.
Но викам да признаеш, че просто не те кефи, а не че внезапно се развалило или нещо такова. :lol:

Tsuritama - шарена простотийка за извънземни, приятелство и риболова
Блях...особено извънземните...дропнах го след 2-3 епизода.
За "весело" трябваше да мине това, че главният герой го brainwash-ваха през 5 минути...хахаха, много смешно :? .

Dusk Maiden of Amnesia - много му се бях нахайпил, заради шарените картинки, странните сгради със засукана архитектура и паранормалното разследването дето му удряха от време на време...само дето ечито в началото, е само предвестник на простотията, която предстои, а финалът е пълна глупост (hi school drama)...
Останах тотално разочарован, защото се надявах на нещо в стил Ghost Hunt, а пък получих грънци. Жалко за красивите картинки.
Monogatari-то е едва ли не произведение на изкуството в сравнение с това.

Иначе покрай ongoing-ите си изгледах Yamato 2199 OVA 15-18. Имаше и някой друг тъпизъм (примерно бунтът, който ако беше успешен трябваше да ги върне на Земята...без провизии за обратен път...), но общо взето една от най-яките space opera ever.
(Ама нещо ми подсказва, че на Амелия няма да и хареса.)
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

“Just try that mixture once, Captain Duncan.”

He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:

“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jun 03, 2013 12:49 pm

alshu wrote:
Видях и два епизода на Hyouka и засега е обещаващо.
Споко, и него ще го дропнеш. 8-)
Според мен за теб няма нищо в него.
Ти луд ли си??? Сериалът е велик! Хотаро е велик! Това как Читанда му се качва на главата и го върти на пръста си е велико! Това как правят интересна мистерия от някви всекидневни неща е велико! Романтичните истории бяха велики и имаше велик Св. Валентински епизод. Баси, дори страничните персонажи ме изкефиха. Чудесни арт и озвучаване. Изобщо, за мен тва е анимето на 2012-а. Ей сега го довърших - опатках го за един ден. От всичко само Бункасайския арк ми скучнееше, щото имаше твърде малко от гениалния Хотаро и твърде много драма от по-посредствените екземпляри около него, които страдаха от посредствеността си. Отивам да му завъртя една деветка на МАЛ.
Нататък има ли още...
Ааа...значи "да падне качеството", означава темата да не ти е интересна... :lol:
Не, няма нататък още гаври с корпорации...но цялото си е гротесково с най-различни теми (които мисля, че не те забавляват). Дропвай спокойно.
Но викам да признаеш, че просто не те кефи, а не че внезапно се развалило или нещо такова. :lol:
На мен темата за гавра с доджин и манга индустриите ми е интересна, но беше направена пo скучен и невдъхновен начин и с много тъпи бъзици. Ще го помъча още, ама не ми върви никак лесно.

Tsuritama - шарена простотийка за извънземни, приятелство и риболова
Блях...особено извънземните...дропнах го след 2-3 епизода.
За "весело" трябваше да мине това, че главният герой го brainwash-ваха през 5 минути...хахаха, много смешно :? .
Брейнуоша спря нейде в трети епизод. :lol:
Monogatari-то е едва ли не произведение на изкуството в сравнение с това.
То си е, кво. Аз по-артси ечи не съм виждала през живота си. Ма Амнезията няма нищо от тая гениалност.

Яматото приключи ли? Да го подхващам ли? Откъде да го почна?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Mon Jun 03, 2013 2:13 pm

Това как Читанда му се качва на главата и го върти на пръста си е велико! Това как правят интересна мистерия от някви всекидневни неща е велико!
Досега си се изказвала само отрицателно за някакви такива "лигави" неща.
Извод: или нещо си била в добро настроение или някой друг пише с тоя акаунт :lol:...направо съм шокиран ако наистина си ти. :shock: .
От всички неща които харесвам, това е най-малко вероятното за което съм си мислел, че може да те забавлява.
Вече наистина се отказвам да предвиждам всякакви твои аниме реакции.
От друга страна да правят загадки от ежедневни неща си е уникален подход.
(Е, имаше и едно истинско двойно убийство ама за него само спекулираха.)

Ще го помъча още
Поне от моя гледна точка "Човечеството" не се променя по какъвто и да е било начин нататък...

Брейнуоша спря нейде в трети епизод.
На бас, че се е сменил с нещо, които пак да е гадно по подобен начин.

Яматото приключи ли?
Не.
На кино последният batch от серии трябва да излезе някъде Септември...после месец-два до видеото...може би за Коледа...
Преводът няма да се бави, защото BD-тата си излизат с английски субтитри.

Преди време в MAL гледах някакви анонси за Крънчи Ролс ама може би са се отказали след първите две серии.

Ако изхождам от пред-Hyouka реакциите ти не би трябвало да ти хареса :lol: :lol: :lol:

Ето една кратка статийка...която не казва нищо защото авторът не е гледал новите серии, но съдържа трейлър за следващия volume.

http://io9.com/things-are-looking-bad-f ... -510709945
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Mon Jun 03, 2013 8:12 pm

Ахаха, Амели, тоя път тотално си съвпадат мненията ни - аз обожавам и Hyouka, и Tsuritama :) Ех, да имаше по още един сезон....

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jun 03, 2013 9:25 pm

alshu wrote:
Това как Читанда му се качва на главата и го върти на пръста си е велико! Това как правят интересна мистерия от някви всекидневни неща е велико!
Досега си се изказвала само отрицателно за някакви такива "лигави" неща.
Извод: или нещо си била в добро настроение или някой друг пише с тоя акаунт :lol:...направо съм шокиран ако наистина си ти. :shock: .
От всички неща които харесвам, това е най-малко вероятното за което съм си мислел, че може да те забавлява.
Вече наистина се отказвам да предвиждам всякакви твои аниме реакции.
От друга страна да правят загадки от ежедневни неща си е уникален подход.
(Е, имаше и едно истинско двойно убийство ама за него само спекулираха.)
Еми ненам. Аз като цяло мразя клишета, някои повече от другите. Примерно гимназиалните фенсървис и мое клишета не мога да ги понасям, докато тея в биткаджийските шонени може и да ми харесат. Хьока беше необичайно и като идея, и като персонажи. Вземи например Читанда. Начи, през цялото време се движи по ръба на мое клишето за супер кавай-генки-клъмси-наивно-нежната героиня, обаче така и не успява да се сурне в бездната на бездарието. Щото ги има безценните моменти, в които си завира лицето на милиметри от това на Хотаро с психопатския блеснал поглед. И Хотаро горкичкият бива обезоръжен за секунди. Е, как да му кажеш не на това?:
Image

Да ти кажа, минавах заедно с него целия този процес: мрачни опасения, когато дискусията се извърта в нещо, дето ще й стане интересно на Читанда; тих ужас секунди преди оная да му изстреля "Watashi wa kininarimasu!" от упор; примирение със съдбата и опит да се реши проблемът колкото се може по-бързо, за да може животът да се върне в добре утъпканото си русло. Вероятно Читанда ми харесва, защото я виждаме през очите на Хотаро, който е мега як сам по себе си и си дава сметка за всичките й недостатъци, за разлика от стандартното мое-шоджо, където главният е влюбен до смърт в главната, въпреки че въпросната е най-безличната твар в историята на мирозданието. Другите двама също са готини неклиширани персонажи. И там в романтичната нишка ги няма стандартните тръшкания, заеквания, изчервявания. неловкости и прочее глупости. Опитали са се даже да им турят няква по-задълбочена психология, макар че тя на моменти ме дразнеше, щото ми отвличаше вниманието от двамата главни. Като цяло обаче съм доста доволна от керъктър девелопмента в тоя сериал.

Оригинална е и концепцията с мистериите. Вместо да ходят и да търсят призраци в училище, правеха някви напълно безсмислени наглед неща като това да преценят кво точно е имала предвид сценаристката на някъв ученически филм там. Дори епизодите без кой знае ква мистерия в тях (като този, в който Хотаро и Читанда се бяха заключили в някъв склад или последния с процесията с куклите) бяха яки.

И т.н. Хьока е безкрайно мой тип аниме всъщност. :lol:

На другия полюс имаме Мейдънската Амнезия, в която главната чупи сластни пози с кливидж в тях, лази по главния, настоява той да й пипа циците, а когато той отиде да й разгледа костите се държи сякаш ще й прави гинекологичен преглед. Ей тва е типична фенсървис мое лигавщина, дето не мога да понасям.
Или пък имаме Суки-тте ии на йо, в което главната е скучна темерутка, която не демонстрира квито и да е личностни качества, но се утрепват да ни обясняват колко е прекрасна и загрижена за околните, а главният я обича да умопомрачение, просто щото така си трябва, за да стане шоджото. И оная пелтечи и се изервява на всеки 2 секунди.

Ненам дали така стана по-ясно кво мразя и кво не. :lol:

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Jun 04, 2013 10:14 am

На мен Hyouka не ми дойде чак толкова неочаквано, защото освен неговите си оригинални неща от книгата, имаше 2-3 познати елемента от Haruhi, K-On и Detective Conan.

Та колкото и да го хвалиш, все пак си мисля, че и нещо си била в добро настроение, за да те впечатли. Обикновено си малко по-критична и трънлива. :lol:

Масовата реакция на аниме феновете беше "Пфууу колко е противна Читанда!"...а за мен това и е едно от интересните качества - да гледаш как останалите герои и реагират с ужас и неловки физиономии. :lol:
Малко като досадното крякане на Харухи.
Особено готин беше моментът, когато "Императрицата" и даде съвети, как да прилага "женски хватки" и Читанда тръгна да ги прилага буквално. :lol:
(За мен един от моментите, заради които си заслужава Бункасай арката.)

Епизодът дето бяха заключени ми е от най-малко любимите неща (обаче плажният бонус епизод е най-зле) - да си траят замръзвайки, само и само да не си помислят хората, че са вършили нещо нередно. Ето това е аналогът тук на "заекването" и "изчервяването".

Последният арк ми хареса - някак ми напомни за манифестациите на които трябваше да ходим като ученици - същото чакане, неудобни костюми (момчетата държахме знамена, а не чадъри) и неуредици.
с психопатския блеснал поглед
Имаше поне един момент в който двете с Ибара му приложиха double stare. :twisted:

Другите двама също са готини неклиширани персонажи.
На мен ми бяха клиширани (особено Ибара, която е като взета от K-On), но пък са наистина готини.
Връзките и отношенията между основната четворка са едни от приятните неща. Приличат си на обикновени гимназисти, които членуват в един клуб (или както му викахме навремето - кръжок, а Бункайсай-ът ни се наричаше "Празник на ТНТМ" :lol:).

Това май ми беше главната атракция - за разлика от стандартните ученически простотии, които ми звучат някак извънземно, Hyouka и да кажем Danshi Koukousei no Nichijou ми събуждат носталгични спомени от основното училище и гимназията. Явно авторите им са сложили капка истина и лични преживявания в тях.
Ей тва е типична фенсървис мое лигавщина
Това лично на мен и на теория и на практика не ми пречи :twisted: , но проблемът в призрачната Maiden-ка е, че няма нищо друго, а самият фенсървис е адски еднообразен и досаден.
Нататък пък се опитва да те вкарат в дълбока дра...това де трагедия, ама като не ми пукаше са героите...

Има и друг тип моевщина, който подозирам също ще ти бъдат страшно противен - тя не изпада в сексуален фенсъвис, но прекалява кавайщината и лигнята.
K-On е една обширна демонстрация по темата.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jun 04, 2013 10:48 am

Не съм гледала К-ОН. Ибара наистина имаше и разни типични цундере моменти, ама като цяло - доста търпима девойка, особено като знам колко по-зле може да бъде.
Паралелите с Харухи ги забелязах (постоянен саркастичен вътрешен монолог на главния и играене по свирката на главната), ама според мен не са търсен ефект или блатантен опит за подражание. Читанда е различна от Харухи и никога не ме е дразнила, колкото и да е странно това. Тва дето го описа за нея от Бункасая беше готино, да. В нея наистина се усещаше няква уникалност - може да е щото е няква богаташка щерка, дето си живее в някъв неин свят, различен от тоя на простолюдието. Докато Харухи беше досадна мое мръхла-врескало, която се опитваха да ни изкарат специална, без в характера й да има нещо дето да ни го покаже. Кьон и Хотаро си приличат, обаче, ама понеже са яки, това не ми пречи.

В Бункасай арката мен ме изкефи дребния бартерен алъш-вериш дето се завъртя около Хотаро, докато той продаваше антологията. :lol:

А в бараката ме изкефи цялата простащина на начинанието и колко безсмислени количества зор си даде безкрайно мързеливият Хотаро, за нещо толкова малоумно. В тоя момент ако някой изобщо е имал съмнения, че Читанда му е стъпила на вратленцето и го е изкарала трайно от зоната на комфорта, вече би трябвало да е спрял да ги има. :lol:

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Tue Jun 04, 2013 5:51 pm

В Бункайсай-а имаше и един идиотски визуален гег дето много ме кефи:

Image

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Jun 04, 2013 7:52 pm

Да, много сладурско! Аз като цяло му се кефех на вялото ръкопляскане всеки път. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jun 05, 2013 10:59 am

Довърших Humanity Has Declined, което имаше няколко яки епизода след ужасяващо скучните 3-6-ти. Примерно, изкефи ме арката с темпоралните заигравки на феите и това как си правиха цивилизация на някъв остров. Втората част на арка с даскалото на главната беше болноват и як и той. Главната ме кефеше - няква малко като Кьон от Харухи беше с нейните вътрешни монолози. Артът много ми хареса с тея бонбонени цветове навсякъде. Ама феите така и не ги разбрах, честно.

И кво се оказва? Миналата година имало ли е някъв свестен сай-фай изобщо? Щото това не бих го класифицирала баш кат сай-фай, въпреки че точно като такъв беше наградено от аниме-реактор.

Иначе сега загледах Куроко но баске - яде се страшно бързо. Нищо особено, ама ме забавлява. И като пейсинг е добре. Не протакат прекалено мачовете и не ни занимават с незначителни мачове и тренировки.

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jun 05, 2013 1:46 pm

арката с темпоралните заигравки на феите и това как си правиха цивилизация на някъв остров
Съвсем между другото...първото ми напомня силно на една от историите в "Звездни дневници" (и въобще цялото заглавие е в атмосферата на сюрреалистичната фантастика на Станислав Лем - "Приказки на роботите", "Звездни дневници", "Спомените на Йон Тихи" и "Конгрес по футурология"), второто пък силно ми напомня на един епизод от Outer Limits (който обаче свърши бая гадно за главния герой).

А изгледа ли special-ите? (те са 6 и са по минутка дълги)
Миналата година имало ли е някъв свестен сай-фай изобщо?
Ми виж Psycho-Pass, което според мен е добър кандидат ама още не съм се стегнал да го гледам.

Някои раздуват тъпите Bodacious Space Pirates. Тези шматки са ужасни. Аз си падам по шматки ама пък тези не ги трая.

Други раздуват Space Brothers, което е slice of life и не го дава толкова фантастично, а уж главните герои кандидатстват в реална космическа програма.
Това аниме все още излиза (досега поне 60-тина серии).
Аз го дропнах защото ми беше прекалено развлачено. Може би да става за гледане на по-големи порции

Accel World и Sword Art Online няма и да ги коментирам колко са ми кухи.

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Wed Jun 05, 2013 2:00 pm

Psycho-Pass си е антиутопия най-вече. Space Brothers го загледа моя мъж, забавно и интересно е.
Аз се каня да гледам днес Kotonoha no Niwa, което е просто безумно красиво!

alshu
Elder God

Post by alshu » Wed Jun 05, 2013 2:23 pm

Спомних си и за Muv-Luv Alternative: Total Eclipse...което въпреки, че е mecha пак не го понасям...
То също отнесе любов от феновете.

Има и такива ужасни неща, като Rinne no Lagrange: Flower Declaration of Your Heart, Senki Zesshou Symphogear и Kyoukaisen-jou no Horizon.

Robotics;Notes е развлачено и бая безсмислено (примерно монополите които падаха от небето :shock:), а и няма почти нищо общо със Steins;Gate (е, една героиня...ама тя и ролята и е никаква).

Та от тези, в крайна сметка евентуално Psycho-Pass и Space Brothers.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jun 05, 2013 8:43 pm

Не съм гледала спешълите на Хюманитито, че ги няма на Крънчирол и трябва да ги свалям отделно. Ако не забравя, ще ги изгледам.

Спейс брадърс съм си го набелязала отдавна, щото артът ми вдъхва доверие. Ама го чакам да свърши. Пък то взе, че навъртя 60 епизода междувременно. Това вече не ми вдъхва доверие.

Ще взема да го погледна това Псайко Пас.

Oui. Je suis garbage.

alshu
Elder God

Post by alshu » Thu Jun 06, 2013 4:14 pm

Да обобщя on-going-ите ми от сезон пролет.

Hataraku Maou-sama! - готина комедийка с фентъзи елементи. Не е нищо особено, ама картинките и анимациите на White Fox прават нещата много сладурски. Сеютата също са много забавни.

Toaru Kagaku no Railgun S - не точно продължението на което са надявах, ама става.

Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru - приятна училищна комедийка. Главния герой е голям терк с мизантропските си монолози, а и всеки от останалите герои е шантав на някаква тема. Картинките и играта на сеютата се приятни.

Ginga Kikoutai Majestic Prince - абсолютно шарена и фрашкана с кич mecha. Кефи ме защото е забавен бъркоч пък и някои от боевете са динамични и красиви (от хореографска гледна точка).

Namiuchigiwa no Muromi-san - нискобюджетна гег комедия. Действа ми разтоварващо.

Suisei no Gargantia - почна амбициозно, но после направи безброй завои в разнообразни посоки и жанрове. Май нищо особено няма да излезе от него, но пък за компенсация има убийствени беграунди (кораби, помещения, наводнени древни лаборатории) и механизми (кранове, mech-ове, машинни отделения). Все пак Production I.G.

Yondemasu yo, Azazel-san. Z - бележи връх на креативната простотията и кенефния хумор в сравнение с предния епизод. Много ме радва.
Дали ще е шок за Claymore47_Fen, че Production I.G. прави и такива заглавия?

Devil Survivor 2 - това ми е малко безлично, а и героите са тъпи клишета. В момента дори съм му бил паузата, ама има интересен дизайн (герои, чудовища, превозни средства и сгради) и ще го догледам.