Гледано напоследък...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Jul 09, 2005 11:11 am

е малко... безсмислен
Голяма работа, компенсира си донякъде с визията (макар че точно на Дем да му пробутваме само визия)...

Аз гледах AppleSeed наскоро и беше красив, мнооого красив, но не твърде дълбок. Все пак беше интересен.

Сериалите ги уважавам повече.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Jul 09, 2005 11:11 am

И аз, там им е силата на японците.
And you can't dance with a devil on your back...

-=Azirafel=-
Smallfolk

Post by -=Azirafel=- » Sat Jul 09, 2005 12:02 pm

"...обществото днес се намира в съвършено несиметрична равнобитка"

Симеон Сакс-Кобурготски

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sun Jul 10, 2005 3:11 pm

Ами ти вярно, доста пестеливо представяш филмите, които си гледал напоследък. :) Малко повече информация няма да е излишна, да знаеш. А иначе, за този, погледнах линка към imdb и само като прочетох плота знам, че няма да го гледам ... скоро. Преди няколко дни гледах за първи път Requiem for a Dream и съм психически смазана от него. Никога повече няма да гледам филм на Аронофски, дори в него да играят любимите ми артисти.

Останалите филми, за които ще спомена.
1. Cursed - Кристина Ричи, Джошуа Джаксън, Джеси Айсенберг
Аз защо съм останала с впечатлението, че Уес Крейвън прави добри филми на ужасите? Впрочем, вече започнах да свиквам, че добър психотрилър или филм на ужасите, скоро няма да бъде направен, или поне няма да бъде направен от Холивуд. В този се разкзва за върколаци, но е трагично зле. Едва в момента, в който един от баш върколаците показа среден пръст на шашнатите си зрители, изпаднахме в буен смях и започнахме да гледаме филма като комедия. В това е спасението, ако сте в киносалон и все пак не искате да си тръгвате.
2. Seed of Chucky - Дженифър Тили, Редман, Били Бойд (гласът на Глен/Гленда)
Този е от поредицата Child's Play. Който я следи, знае за какво говоря. За останалите - ами филм на ужасите май трябва да бъде, но от бруталните. Кукли - сериини убиици са съживени в Холивуд от своя "син/дъщеря" и почват веселбата - кървища, отрязани глави, изтърбушени черва и т.н. Ако сте фен на Child's Play, задължителен, иначе - не го препоръчвам.

Все си мислех, че Dark Water ще спаси жанра тази година. Вече започвам да имам все по-мрачни очаквания и за този филм. Първите отзиви, които прочетох са много негативни. Някои го сравняват с The Ring Two. Ако е така ... :(
pulled out

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jul 10, 2005 3:39 pm

Винаги съм се чудил защо ако си психически смазан от някой филм, повече не искаш да гледаш такива. Нали идеята им е да са психически смазващи, останалите са боза?
This is it. Ground zero.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Sun Jul 10, 2005 3:45 pm

за да не изперкаш :Р
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 10, 2005 4:46 pm

Moridin wrote:Винаги съм се чудил защо ако си психически смазан от някой филм, повече не искаш да гледаш такива. Нали идеята им е да са психически смазващи, останалите са боза?
Едва ли винаги си се чудил, щото тая реакция е остро неразпространена. Мен колкото по-силно ми е въздействал един филм (смазал?), толкова повече подобни искам да видя. Мазохизъм, може би, но смисленото кино почива на него в крайна сметка :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jul 10, 2005 4:50 pm

Доста е разпространена, всъщност, which is why, както казах, винаги съм се чудил, а да повтаряш казаното с други думи, нямаше нужда :P
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jul 10, 2005 5:41 pm

Именно затова е хубаво, че казах точно обратното, нали?

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jul 10, 2005 6:03 pm

Нали идеята им е да са психически смазващи, останалите са боза?
Мен колкото по-силно ми е въздействал един филм (смазал?), толкова повече подобни искам да видя. Мазохизъм, може би, но смисленото кино почива на него в крайна сметка
10те разлики? :Р Ае стига спам
This is it. Ground zero.

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Sun Jul 10, 2005 6:35 pm

Mor, аз не, че винаги разбирам Roland правилно, но този път той, май, иска да каже, че моята реакция е остро неразпространена, т.е. че хората по-често искат да гледат "смазващи" филми.
Да, сигурно е, че стойностното кино трябва да се гледа. Обаче в случая най-близо до истината е отговора на Дризд. Щото филми като Реквиема или Реката на тайните ми нарушават душевния баланс, влияят ми зле на психиката, съсипват ми позитивното отношение към света и околните за седмици напред. Това достатъчно ли е като мотив? Когато мине време, обикновено ги обявявам за велики, но дотогова не искам да гледам нищо друго от техния ранг.
Дали успях да ти обясня добре? Разбираш ли ме? Сега имам желание да гледам Freaky Friday или SW: A New Hope. :)
pulled out

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sun Jul 10, 2005 6:49 pm

Мен колкото по-силно ми е въздействал един филм (смазал?), толкова повече подобни искам да видя.
И аз така, макар и да си оставям между подобни филми поне две седмици за 'улягане на видяното'.
Сега имам желание да гледам Freaky Friday или SW: A New Hope.

Заради Текнолайза сега ще гледам една-две комедии, докато събера сили :roll:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Jul 10, 2005 7:06 pm

Mor, аз не, че винаги разбирам Roland правилно, но този път той, май, иска да каже, че моята реакция е остро неразпространена, т.е. че хората по-често искат да гледат "смазващи" филми.
Ъм, това го разбрах и коментирах, само дето просто според мен не е вярно. Доста по-често съм слушал мнения като твоето :)
This is it. Ground zero.

Lubimetz13
Mistborn

Post by Lubimetz13 » Sun Jul 10, 2005 8:36 pm

Тук Моридин взима моя вот. Просто на повечето хора, сред които и аз, не им се гледа Тарковски след два филма на Бергман, ако ме разбирате... по-скоро им се ходи на някоя безмозъчна американска комедия, на ресторант с цялото семейство или, в най-лошия случай, на някоя много висока скала. Тарковски - не. Ако някои от вас са изключение и предпочитат да се самоизмъчват с тежък киношедьовър след тежък киношедьовър, напук на психическото си здраве, това не прави преобладаващата част на обществото замесена от същото тесто... Подобен мазохизъм е отличителна черта на някои хора с по-големи от обичайното претенции към филмите, но тъй като изтънченият и интелигентен вкус не е разпространен сред нас, мнозинството игнорантни пейзани, процентното съотношение между откачалки с високи изисквания и простаци с инстинкт за самосъхранение се накланя в наша полза.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Sun Jul 10, 2005 10:55 pm

Подкрепям Моридин, това е суперразпространено дори и сред много интелигентни хора...колкото и странно да ми това лично на мен, особено имайки предвид какво съм изгледал в последната година и нещо да речем...:) Явно съм от токачалките с високи изисквания. :)
Но дори и на мен от време на време ми идва нанагорно, най-често по средата на Шепот и викове, може би единственият филм, за който все не събирам сили да го изгледам отново изцяло на едно гледане.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!