Гейминга - по полов признак - отцепено от Споделете

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Thu Nov 28, 2013 2:52 am

Аз цъкам игри и по-конкретно такива със сингъл кампании, защото не искам нито да виждам, нито да чувам за истински хора. С тях по цял ден се занимавам и са ми предостатъчни. Т.е. за мен игрите са форма на ескапизъм, на потъване в друг свят и най-вече - релакс.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 28, 2013 3:10 am

Амикае, ненам колко е вярно - може просто така да ми се струва. Но в цялата тая работа има една типично женска фенгърлщина, която е по-различна от мъжката фенбойщина.

Са, не казвам, че една жена не може да оцени геймплей, история, визия и т.н. в една игра и да я играе просто щото е яко да играеш. Не е само това, че би искала да чука главния герой нали. Ма това с чукането ми се струва доволно значителен фактор, като гледам по себе си и по истеричните писъци на разни фенки из нета. В крайна сметка главният мъжки герой не е нещо, с което една жена геймърка да може да се отъждестви лесно и да се вживее все едно участва реално в играта. Всъщност не знам доколко и мъжете геймъри се отъждествяват с главните герои - може би просто усещате играта като интерактивен филм? Е, сещате се кво се случва с филми, в които имаме секси герои - вижте манията на женското население по Локи примерно.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Nov 28, 2013 9:06 am

AlDim wrote:Аз цъкам игри и по-конкретно такива със сингъл кампании, защото не искам нито да виждам, нито да чувам за истински хора. С тях по цял ден се занимавам и са ми предостатъчни. Т.е. за мен игрите са форма на ескапизъм, на потъване в друг свят и най-вече - релакс.
+ over 9000 :D
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 28, 2013 10:35 pm

Писъците на фенки в нета подозирам, че са някакво малцинственце което обаче има много силна активност в дадени среди. Нещо подобно на финала на Mass Effect 3 - анкета показа, че едва на 5% от играчи им дреме за финала, но четейки форумите пълни с гневни съобщения човек оставаше с впечатление, че става дума за мнозинство.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Nov 28, 2013 10:48 pm

Мда, невероятно доказателство, че повечето хора тотално заслужават лайната, които им поднасят.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Nov 28, 2013 10:53 pm

Мда, винаги малцинството трябва да е право а всички останали са глупаци. Чудесен анализ.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Nov 28, 2013 11:45 pm

Да, възможно е концентрацията на неприятна фенгърлщина в тези конкретно сайтове да е по-голяма и да става дума за едно твърде гласовито малцинство. То че е малцинство е ясно. Просто изглежда доста по-многобройно отколкото очаквах. Подобни неща забелязвам и в аниме фендъма, музикалния фендъм, литературния фендъм и т.н. Примерно преди време влизах в разни форуми посветени на Рамщайн. Бяха населени предимно от жени, голяма част от тях на моя възраст и по-стари. Наричаха масово Тил Линдеман "my baby" и говореха за "Till's tummy" и т.н. абоминации. Брр. Не съм влизала там от почти година.

Това, което се случва в големите фендъми като Наруто, One Piece, Avatar: The Last Airbender и т.н. няма да ви го разправям, че на моменти успява да травмира ДОРИ мен, а аз често СИ ПАДАМ по тези неща.

Там, където се прави фенарт - картинки, фикове и прочее - има ужасно много жени. Повече от мъжете са, поне в анимето. При игрите очаквах да видя обратната тенденция и донякъде я виждам, но пак, появи ли се някой красавец в някоя игра, жените го надушват и работата отича.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Nov 29, 2013 12:44 am

Ами аз не намирам нищо необичайно - мъжете просто предпочитат да консумират вместо да творят. Порнаците по разни игри са ужасно много теглени но от анонимници.