One Piece - сапунките могат да са добри
- ProxyFantasy
- Paragon
Така като ги подреждаш ми е малко странно, защото това горе долу ми беше реда на първото гледане. На второто и третото гледане определено Skypea ми се качи много нагоре, защото като я гледаш за втори път може да забележиш невероятният plot building в цялата работа, особено като допълнителната информация, която я получават в mermaid island-a, други арки, които ми станаха много по-любими при повторните гледания са Shabondy Архипелага и Marineford, първото заради колоритните герои и много шарени образи, а второто, защото осъзнаваш колко е мизерен Луфи и пак колко дълго успяват да ти задържат вниманието, както и забелязваш някакви по-мизерни образи, които си виждал преди това, че също се мелят там. А и другата разлика, че Enies Loby си ми остава любимата арка. Просто си има всичко. Като говоря с pre-water7 и post-water7 с раздялата на Усоп и така нататък, просто ми късаше сърцето.
Аз съм с пет дена закъснение, ама сега се сетих, че имам да отговарям на тоя пост. Островите, на които бяха пратени Люфи и Нами са си абсолютно логични. Люфи беше пратен на остров, на който се ползва хаошоку хаки, за да се научи да го ползва и той. Нами беше пратена на световно известен остров, пълен с метеоролози (даже се казваше Weatheria, ебаси), за да разучава климата. За останалите - същата работа. Франки в изоставената база на Вегапънк, за да се доусъвършенства като киборг. Усоп на острова с идиотските растения, за да си ъпгрейдне табаско бошитата с нещо по-опасно. Санджи при окама кемпо майсторите с няквите безценни рецепти, за да си доразвие бойното изкуство и готвенето. Робин при революционерите, за да научи разни неща. Чопър при животните, за да си развие лекарските умения. Брук при онези кретени, дето го направиха соул кинг, за да си развива музикалните умения. Зоро е ясен.alshu wrote:
6. Sabaody Archipelago - важна информация и персонажи тук (най-лошата генерация!). Добри битки също, но и до ден днешен не съм съгласен, че разпращането по островите е било съвсем логично, освен в случая със Зоро (и Пелона в Thriller Bark). Останалите клонят от случайност до deus ex machina при Луфи и Нами, защото според мен Кума не е могъл да знае предварително, как би се отразило това.
Кума все пак бая е плавал по тея морета и очевидно има връзки и с революционерите, и с Правителството - т.е. знае достатъчно и за нашите хора, и за света, че да подбере места, които ще направят мугиварите по-силни. Квато му беше и целта. Та аз лично нямам проблем с това разпределение.
Аз лично не разбирам, дори с наличната информация, как Кума би се досетил да кажем, че хакито на Луфи ще се събуди точно при амазонките, или че Нами има желанието да става метеоролог (това, че някои от атаките и бяха баш метеорологични, всъщност е заслуга на Усоп), пък за музикалната кариера на Брук, хич не можеше да знае, че ще тръгне добре от този остров...аз лично нямам проблем с това разпределение
Усоп, Санджи и Чопър също не схващам как може да се предвиди развитието им в перспектива.
Робин направо можеше да си загине, защото не попадна при бунтовниците, а в концлагер.
Франки донякъде е логичен, макар че дотогава не се е занимавал с шпионаж.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
“Just try that mixture once, Captain Duncan.”
He smelt it — tasted it — smiled benignantly — then said:
“It is inferior — for coffee — but it is pretty fair tea.”
E OMG, нашичките са създали толкова неприятности на маринките и са дали толкова доказателства за способностите и специализациите си, че въпросното Правителство би трябвало да има километрични досиета за всеки от тях. Изринаха няколко Шичибукая - това са все хора на Правителството и колеги на Кума. А след изпълненията със CP9 надали е останал някой, който да не знае, че Нами ползва климатични атаки, Санджи се бие с ритници, Робин е наследницата на Охара, Франки е самореконструиралия се Къти Флам и т.н.. Да не говорим, че Кума не разполага само с инфото на Правителството - очевидно има връзки и с бунтовниците, и с пиратите. Със сигурност има някви отношения с Драгън, Иванков и окамите му. Ако пък няма, има с Гарп. Познанството му с Михок, Боа и Рейли е отвъд сякво съмнение. Не бих се учудила дори ако се знаят с Шанкс и Ясоп. Ако си е поставил за цел да опознае и дундурка мугиварите, не виждам кво би го спряло. А за хакито на Люфи е ясно, че без хаки Люфи няма да стигне доникъде в Новия Свят и следователно трябва да го научи от някой майстор. Като Боа Ханкок, чиито хаки способности надали са тайна за хората в обкръжението на Кума. Въобще, изобщо, аз продължавам да нямам проблеми с подбора на локации. Абсолютно в логиката на сериала са.
Добре, хайде да кажем, че нещо бегло свързано с времето те прави метеоролог, и нещо свързано с краката те прави приспособим в травеститския съюз...поне в очите на Кума. Той нали е робот.
И да кажем, че знае за древната библиотека, в локацията където прати Чопър.
Обаче не ми е ясно защо прати Робин право в ръцете на маринците. То ясно, че има шанс до оцелее, но не беше гарантирано, че ще попадне на бунтовниците.
Луфи не помня да научи много за хакито от Боа-та, освен общи неща. Тя по-скоро беше неговият билет за Импел Даун. Билет раздаден му от Ода, не от Кума.
Франки просто можеше да се чупи от острова, а не да разследва по-дълбоко.
Усоп и Брук също са ми неясни (дори с табаскотата).
Как да го кажа.
Не казвам че няма абсолютно никакви логически връзки, но разпращането демонстрира прекалено очевидна намеса на автора. Тя леко изпъква на фона на останалия сюжет.
И да кажем, че знае за древната библиотека, в локацията където прати Чопър.
Обаче не ми е ясно защо прати Робин право в ръцете на маринците. То ясно, че има шанс до оцелее, но не беше гарантирано, че ще попадне на бунтовниците.
Луфи не помня да научи много за хакито от Боа-та, освен общи неща. Тя по-скоро беше неговият билет за Импел Даун. Билет раздаден му от Ода, не от Кума.

Франки просто можеше да се чупи от острова, а не да разследва по-дълбоко.
Усоп и Брук също са ми неясни (дори с табаскотата).
Как да го кажа.
Не казвам че няма абсолютно никакви логически връзки, но разпращането демонстрира прекалено очевидна намеса на автора. Тя леко изпъква на фона на останалия сюжет.
The coffee had been steadily growing more and more execrable for the space of three weeks, till at last it had ceased to be coffee altogether and had assumed the nature of mere discolored water — so this person said. He said it was so weak that it was transparent an inch in depth around the edge of the cup. As he approached the table one morning he saw the transparent edge — by means of his extraordinary vision long before he got to his seat. He went back and complained in a high-handed way to Capt. Duncan. He said the coffee was disgraceful. The Captain showed his. It seemed tolerably good. The incipient mutineer was more outraged than ever, then, at what he denounced as the partiality shown the captain’s table over the other tables in the ship. He flourished back and got his cup and set it down triumphantly, and said:
Охаа, следващия еп се появява
- Spoiler: show
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
http://en.wikipedia.org/wiki/T%C5%8Dru_Furuya Появи се в анимето най-сетне. Не че кой знае колко забележителен глас за сега. Аре Пикааа. 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
One Piece ep. 661-662 - приключи най-накрая битката между Лоу и Донфламинго...трагично за първия
. Хората на голямото мамче също се включиха в играта "Хванете Цезар!". Появи се и един герой, дето трябваше да ни насере от учудване...само дето явяването му е толкова нелогично и неочаквано (лъжа, наспойлиха ме), че дори не реагирах. Да видим как ще го наместят в картинката (не, не изгарям от нетърпение, защото това си е поредната планирана тролщина от страна на автора
аз на тролщини се старая да не реагирам).

- SatanicSlayer
- Merchant
Бреметна сам макло ас:

ПП. Тва ми го пусна Cruelty, която също е макло бреметна.

ПП. Тва ми го пусна Cruelty, която също е макло бреметна.
Last edited by Amelia on Tue Sep 30, 2014 5:39 am, edited 2 times in total.
Баси, това мислех да го постна, ма не знаех дали нямаше женското да кажете че ви е твърде мазен като излъчване...
Ма и аз бих го ебал.
Но това е щото наистина прилича във физиономията, бих искал да го видя със свестен грим и костюм пост-таймскип, би се получил ебаси косплея.

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata