МРАЗЯ ГИ! (cyber sex freaks on the messеngers)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Aug 07, 2005 8:11 pm

Хем древнокитайски, хем виртуални. Те какво, древните китайци да не са имали някакъв много древен интернет/чат? :lol:
Иначе чувствай се свободен да споделиш, знае ли се, може да научим нещо ново и полезно.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Sun Aug 07, 2005 9:23 pm

За жалост, Алексис, нищо не помня. Бях млад и невинен.

Ut desint vires, tamen est laudanda voluntas.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Aug 07, 2005 9:39 pm

Moridin wrote:Това, което тръгва с Windows е Windows Messenger. MSN Messenger е по-голяма програма, която може да бъде ънинсталната и махната лесно от startup-а. С Windows Messenger проблемът е малко по-сложен. Но все пак ако се махне msgmsgs.exe от msconfig или в краен случай се преименува самото exe на месинджъра (нейде по папките в C:\Windows) си става като приказка
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe pone na xp pro ;pppp
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Aug 08, 2005 9:26 am

Мда, правих го. То тва бетер вирус. Какли не го морих, как ли не го стопирах от msconfig да не ми се зарежда в началото, ко ли не беше - не ще. Не помня вече как реших проблемата - май го преименовах каквика Моридин, ма не съм сигурна. Но е мегадосада! А единственият начин да не те морят разни загорели тийнове в кю-то е да ввлизаш инвизбъл, което за съжаление не винаги е възможно:///
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Aug 08, 2005 9:42 am

Е са дел, и да не ти се появява повече. Ма и вие с тез крехки нежни имена ;рр. Как нема ви налазят хабибите ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Aug 08, 2005 12:07 pm

Moridin wrote:Това, което тръгва с Windows е Windows Messenger. MSN Messenger е по-голяма програма, която може да бъде ънинсталната и махната лесно от startup-а. С Windows Messenger проблемът е малко по-сложен. Но все пак ако се махне msgmsgs.exe от msconfig или в краен случай се преименува самото exe на месинджъра (нейде по папките в C:\Windows) си става като приказка
Що така сложно? Ако е инсталиран Service Pack 1 на WinXP (където Windows Messenger стартира по подразбиране), може да си се деинсталира без никакви проблеми, както и всякакви други боклуци, идващи със страндартната инсталация.

Колкото до досадниците, аз направо праскам Ignore или каквато там опция съответства (ползвам Trillian, така че имам едновременно всичките основни messengers). За съжаление, нахалниците са неизбежни - сега, вярно че при мен цъфват предимно разни рускинчета (аз все пак не крия че говоря руски :) ), а не разни напористи араби (опазил ме Господ), ама това го прави не по-малко досадно.

Ако има проблем с Ignore List, препоръчвам някои от програмите като Miranda или Trillian - те пазят този списък в локален текстов файл, така че на практика няма ограничение в броя номера. Иначе единствения начин е човек да въвежда минимално информация за себе си, и в никакъв случай да не уточнява пол, истинско име и местоположение. Така единствената заплаха остава автоматичния спам, който си го има и в ICQ.

Иначе случайния чат може да доведе и интересни хора, ей на веднъж попаднах да една канадка, с която обсъждахме оригами - така че човек никога не знае :)
This signature is not yet rated

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Aug 08, 2005 12:20 pm

Оригами? :D

Ами аз имам спомени, че не става през add/remove windows components. Дори там пише само "adds or removes access to Windows Messenger from the Start Menu", т.е. само маха шорткъта.
This is it. Ground zero.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Aug 08, 2005 1:18 pm

Моля за помощ. Как става номерът с портрета и слоганчетата? Искам да си естетизирам профила :shock:
От компютри разбирам само:
a=true; b=0; while a; b=b+1; ? b; next while

[color=black] Homo est sive ludens, sive quod ab aliis descriptus est[/color]

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Aug 08, 2005 1:42 pm

Oтваряш си профила като кликаш върху 'Profile' линка, който се намира горе между линковете 'Favorites' and 'You have no new messages'. Или направо цъкни тук --> profile.php?mode=editprofile

Портретът е 'avatar', сменяш го от профила, най-долу. Като се съобразяваш с изискванията да е 80х80 и по-малко от 15Кб.

Подписът е 'Signature' и пак се въвежда от профила, като също има някакви изисквания за големината. Ако искаш да промениш шрифт или цвят ползвай таговете, които ползваш за edit-ване на съобщенията във форума. Можеш да си ги copy/paste-неш при сигнатурата, трябва да излязат. By default подписът ти без никакви тагове и прочие ще излиза нормално черен с нормално голям шрифт.

Ъъъ, май обясних, дали е ясно?

А пардон, забравих, текстът, който излиза под прякорът ти (nickname-ът ти) е title и се въвежда отново през профила.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Aug 08, 2005 2:09 pm

Aз покрай един форум се бях регистрирал в MSN Messanger-a, за да си чатя със съфорумците, обаче незнайно защо не щеше да тръгне както трябва в Trillian, а и регистрацията на майкрософтските простотии ме дразнеше ужасно, и го затрих бързо. :)
Иначе не помня да съм проблеми с досадници по ICQ, освен стандартните ботове, искащи ауторизация. Явно съм късметлия. 8-)
Вероятно помага и факта, че не съм попълнил абсолютно нищо в My details. 8-)
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Aug 08, 2005 2:42 pm

Благодаря, Елейн, много ясно го обясни - да му мисли който трябва да го разбира :lol:
Колко си беше добре едно време - бейсик и паскал. И никакъв network, само work :D

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Aug 08, 2005 4:20 pm

Moridin wrote:Оригами? :D

Ами аз имам спомени, че не става през add/remove windows components. Дори там пише само "adds or removes access to Windows Messenger from the Start Menu", т.е. само маха шорткъта.
Да, именно оригами :D

Ами то наистина така пише, но на практика премахва Windows Messenger - поне аз гарантирам, че откакто го махнах от там, вече нито веднъж не ми се е зареждал - наистина беше много досаден ...

Колкото до Trillian, там има известна хамалогия в началото, защото за да ползваш всичките messengers, трябва да си се регистрирал в съответната услуга предварително, т.е. трябва да имаш валиден username. След първоначалната регистрация, всичко си работи идеално. На мен лично ми е много удобно, тъй като работя с доста хора в чужбина, и не всеки от тях използва ICQ.
This signature is not yet rated

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Aug 08, 2005 4:31 pm

Следвайки богатия ми експириънс с месинджърите, ICQ-то си остава най-доброто 8-).
Пък МSN-ът го хакнах... питайте как :twisted:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Surfer
Scholar

Post by Surfer » Mon Aug 08, 2005 5:44 pm

Как?
Тъкмо мислех да се регвам за 3-ти път в аисикюто, все си забравям или паролата или номера.Вярно много рядко го ползвам ама като ми потрябва и няма.Един приятел ми разказа как хакерите въртели бизнес с айсикюто, крадяли акаунти с 4 циферени номера, после ги продавали и пак ги крадяли. Уиндоус месинджър се изключва от опциите.Tools->options->preferences и на първите 2 в дженерал се махат отметките.Преди и аз си бях ринеймнал папката в програм файлс.
Не сме Декарти, Нютони не сме,
за нас науката е тъмен лес
от чудеса.
А сме нормални астрономи - да!
Ловим звезди по тъмни небеса...

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Mon Aug 08, 2005 7:33 pm

[спам]Ареее, събраха се оригамистите... Те са навсякъде!!! :shock: [/спам]
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.