Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Mar 24, 2015 8:23 pm

Ако Амелия все пак е убедена, че клиентът на мола винаги има право да си прави каквото си иска , нека отиде по анцуг на театър или опера или да се опита да посети елитен ресторант или клуб в Северна Америка или Европа.

И после ще ни разкаже как е минало.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 24, 2015 8:57 pm

Ами то, РРС, какво да ти кажа... Както го описвах някъде по Фейсбук във връзка с кърменето на обществени места, Българският мол явно е станал по-висококултурно място от Сикстинската капела и по-свещен от папата:
http://www.reuters.com/article/2015/01/ ... 7Y20150111

Аз започвам да изпитвам сериозни подозрения, че не съм достатъчно достойна да престъпя вратите на българския Мол, въпреки че често престъпвам вратите на канадските тука, щото в България Моловете са взели културата и дрескода толкова сериозно, че вече убиват хора, ако не ги удовлетворяват нещо. И понеже съм си мърла, дето успя да ходи няколко пъти на театър и опера в различни точки на света по дънки, мисля, че ще ми е малко противопоказно да посетя българския Мол. Не знам дали ще изляза жива от него. Тук и във Франция оцелях някак, ама то е щото местните не са взели културата чак толкова присърце, че (трети лица) да умират за нея.

Като цяло в елитни ресторанти не ходя, защото още на врата пише, че няма да ме пуснат без бална рокля без гръб в тях, а и френския ми отдавна се влоши дотам, че да не мога да им разбера менютата. Подозирам и че не разполагам с нужните пари за да се нахраня в тях. Така че очевидно не им спадам към таргет аудиторията и те не спадат към моята. Молът си мислех, че е по-народно място за всички и че не е нужно да ходя по бална рокля без гръб в него, но явно съм се заблудила от тези в Канада. Ненам, Канада е проста държава, на едва 100-ина години, не разбират много от култура хората и не знаят, че трябва да убият в името на дрескода. Чудя се дали да ги светна по въпроса, ама така не ми се носи бална рокля без гръб... :cry:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Mar 24, 2015 9:15 pm

Давам ти бална рокля и почерпка в избран ресторант ако ми цитираш къде използвам думата убийство в темата :lol: изключвайки този пост.
Last edited by RRSunknown on Tue Mar 24, 2015 9:26 pm, edited 2 times in total.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Mar 24, 2015 9:16 pm

Аз съм ходила в Народния в София по скъсани кецове, къси панталони и тениска, след което си говорех с актьорите и принципно на тях им е повече проблем някой да говори/му звъни телефона, отколкото облеклото.

Ма иначе продавачките/охранителите в моловете редовно са ме гонели от магазините си, щото съм с кецове и раница. За рождения ден на една приятелка бяхме събрали някаква крупна сума и бяхме решили да й купим истински перли, но почти отвсякъде ни гонеха като мръсни котета. Дори като почнах работа и взимах супер добрите пари и имах нуждата да ги харча, щото преди това живях с 40 лв на месец джобни, пак ме преследваха некви охранители, щото изглеждам като 15 годишна. Пак хубаво не са ме убили :lol:

Ма няма такива правила в мола за некърмене, няма дрескод, няма нищо. Ако има окей, ама се съмнявам дори Гордън Рамзи да направи проблем на кърмачка в неговия ресторант

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 24, 2015 9:27 pm

Ти не ползваш убийство в темата, но Нягол от Варна си отиде, щото не удовлетворяваше нечии търговски претенции за това как трябвало да му изглежда клиентелата.

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Mar 24, 2015 9:27 pm

А пробвала ли си кърмиш в същите места :)
Ти не ползваш убийство в темата, но Нягол от Варна си отиде, щото не удовлетворяваше нечии търговски претенции за това как трябвало да му изглежда клиентелата.
Това няма нищо общо с кърменето обаче нито пък съм го коментирал да за ми ги приравняваш тънко тънко все съм изразил еквивалентност на двете и защитавам убиства и бой.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 24, 2015 9:32 pm

Има общо със самозабравили се търгаши и охранители, които си въобразяват, че клиентите им трябва да влизат в малоумната им модерна форма на ЦУМ все едно са в църква. Има общо т.е. със запитването ти за дрескода. Доста много общо има даже.

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Mar 24, 2015 9:34 pm

Не давам пет пари дали говорите за мол или църква - аз имам принципна позиция за всякакви публични места и определени действия в тях.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Mar 24, 2015 9:37 pm

Викам и котките и кучетата да не кърмят на улицата, щото е скандално. Щото на мен писъците и реването на едно дете/бебе ме дразнят много повече от кърмачка :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 24, 2015 9:37 pm

И за кои публични места и действия по тях ти е принципната позиция, щото въпроса ти към мен съдържа единствено няква информация за дрескод? Имаш принципна позиция за дрескода? За кой дрескод? Къде? Кво? :shock:

Oui. Je suis garbage.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Mar 24, 2015 9:50 pm

След този случай Деница Панайотова продължила да кърми детето си в мола, без никой да я притеснява. Охраната вече не притеснявала и други жени.
Абе за какво спорите всъщност - явно само устна молба е имало и дотам.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Tue Mar 24, 2015 10:01 pm

Са, нали разбираш, че от устна молба до устна молба има разлика? :roll:

Oui. Je suis garbage.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Tue Mar 24, 2015 10:16 pm

Ма то устно някой може да помоли и еднополова двойка да не се целува?

Иначе на мен примерно ми е мега неприятно лятото като съм на плажа разни жени да зарежат горната част на банския си, за да ЗОМГ нямат разлика. И по басейни.

Ето една статия по въпроса:

http://www.huffingtonpost.com/amber-hin ... 95644.html

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Mar 25, 2015 11:24 am

Позиция по въпроса защо всъщност е важно да се обсъжда въпросната тема за кърменето на публично място и защо не бива да се приравнява с убийството на Нягол.

https://www.facebook.com/notes/adelina- ... 8217818154
Spoiler: show
Наистина последно по темата. Мнозина от вас, независимо на чия страна в спора, бяха впечатлени от това, че темата за кърменето на публично място (особено в мол) се е превърнала в толкова живототрептуща. Според тази теза, въпросът е напълно маловажен. Само че не е така. В процеса на разширяване на ЕС има един комплект стандарти, който ЕК нарича "fundamentals". В някои литератури се наричат "basics". Става дума за основополагащи принципи, около които обществото се съгласява, защото смята, че те са добри за неговото бъдеще и просперитет. Уви, те са толкова общо формулирани в устройствените договори на ЕС, че посттоталитарните общества, които все още не са завършили ценностния преход (от тоталитарна "ценностна" система към либералнодемократична), просто не ги разбират. Те не разбират защо е необходимо да има LGBT паради на гордостта, не разбират защо ЕС толкова много настоява да се гарантират правата на малцинствата или защо е необходимо да се шока канчето за свободата на изразяване. Защото това са фундаменти. Ако човек смята за нормално жена да накърми детето си на публично място, защото там се е наложило, то той много често смята за ненормално да го управляват корумпирани политици или пък за нормално жените да не бъдат принуждавани да покриват лицата си или да не работят, защото са жени. И обратното, хората, които най-много се възмущават по "естетически" причини са и тези, които се възмущаваха, пак по естетически причини, от похода на умните и красивите срещу опита на Делян Пеевски и неговите кукловоди да отхапят и последното парче държавност в България. Фактът, че се караме помежду ни за толкова фундаментални неща като дали е правилно да се протестира срещу олигархията, дали Путин е диктатор или велик лидер, дали трябва да има новини на турски език по националната телевизия, окей ли е рекламата на Булгартабак или дали е правилно да се кърми на публично място, показва, че преходът към либералнодемократичната система едва сега е започнал. Ето защо, подобни спорове са изключително важни и е напълно грешно да се поставят на кантар заедно с не по-малко важни теми като убийството на клошар от охраната в мол или убийството на дете или каквото и да е друго зверство. Убийства стават навсякъде и ако държавата работи добре, много от тях биват разкривани и се въздава справедливост. Уви, кърменето на публично място е фундаментален ценностен въпрос. По същия начин, както е ценностен въпрос дали на бременните жени трябва да се отстъпва място в трамвая или да ползват предимство по опашки в институциите. Отношението ни по тези теми ни определя какви сме - дали сме хора (еволюирали хюмънс) или сме зверове. Да се притечеш някому на помощ, вместо да се ядосваш, че ти се пречка в краката, да дариш на милосърдни организации, на църквата, да се бориш против корупцията в общината ти или в държавата ти, да искаш по-добър живот за себе си, семейството си и обществото си е нещото, което те отличава от първобитните общества, при които е важно само физическото оцеляване. Затова, драги мои съфейсбукъри, вярвам дълбоко, че тази тема е изключително важна, именно защото разпалва дискусия за това кои сме ние и къде се намираме в процеса на еволюция от мрачен тоталитаризъм към вътрешноприсъщ демократичен либерализъм. Защото забраната на публично кърмене на фона на абсолютен ценностен разпад в обществото е мрачен тоталитаризъм, втъкан дълбоко в общественото и индивидуалното съзнание. Това е причината, заради която хората по улиците са намръщени, озлобени и агресивни, вместо да са усмихнати, приветливи и услужливи. А, повярвайте, българите далеч не са най-бедните в света, нито пък най-ощетените исторически. Ако българите са там, където са като икономическо, социално и политическо развитие, то 100% от отговорността е изцяло тяхна. Именно заради липсата на съгласие около фундаментите - кое е правилно и кое грешно.
Last edited by Killua on Wed Mar 25, 2015 3:09 pm, edited 1 time in total.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Mar 25, 2015 11:32 am

Стига с тези фейсбукски линкове, аз нищо не мога да видя :(
I don't wanna die
But I ain't keen on living either