Примерно описанието на формулата на Rick And Morty може или да го асоциира с анимации, които не харесвам (Family Guy, South Park) или да го представи, като плагиат (Futurama).
А то, не че е абсолютно оригинално, но ползва всички тези комедийни и гротескови инструменти по доста готин и кадърен начин.
Попадал съм на много добре претрансформирани дърти шоута, като Scooby-Doo! Mystery Incorporated и The Looney Tunes Show, а за двете съм чел доста негативни неща.
Дъртите фенове плачат заради разликите, новите че било още от старото, но притоплено (и още неизменно започват "Като малък много мразех Скуби Ду, защото само него даваха по телевизията!")...няма угодия.

Лично за мен Scooby-Doo с малко по-модерна представа за тийнове, по-модерни референции към филми/книги/игри на ужасите и овъраркваща мистерия е подобрение.
Ситкомът с Дъфи и Бъгс също работеше.
Е, сигурно има хиляди лоши рибуути (част от тях свързани с горните заглавия).
Разликата пилот-сезон е ясна.
Просто ми е любопитно какво се опитват да направят. Ако е още от Лейди Гага спешъла...дроп със засилка и то не защото не харесвам музиката на съответната шмантка, тя сякаш се вписва в атмосферата, но самите мъпети бяха много несмешни.