Сексистки хроники

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Re: Сексистки хроники

Post by Roland » Wed Jan 06, 2016 9:46 pm

Нямам представа какво разбираш под активизъм, но съм доста сигурен, че не е каквото аз разбирам. А за Тръмп питам, щото постваш линкове от негови симпатизанти.
And you can't dance with a devil on your back...

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed Jan 06, 2016 11:45 pm

Аз мисля, че имам само проблем с фейк сексуалностите и фейк половите идентичности. Смисъл всичката тая демисексуалност и всичките тия, дето са куир??? Без да знаят кво значи и самите те и всичките тия зир и намсикви местоимения, най-вече защото тези новите са непроизносими.
Иначе нашето проучване миналия семестър получи точно заради тези простотии 1,3, вместо 1, тъй като в немския, когато говориш в множествено число трябва, задължително да включваш всички родове, нещо като студент(x)ки, на български. И понеже ние в точно една определена ситуация бяхме интервюирали само мъже БЕЖАНЦИ, ни взеха точки, щото сме джендървали като просто сме написали информанти... Ся поправете ме ако греша, но аз ако бягам от тероризъм и мъчения, последното нещо в моя мозък ще е половата ми идентичност. Пък и пичовете си бяха сиз, нали. Имам го сканирано някъде.. :mrgreen:

Иначе да ви питам с тази на той и него ли ще говорите, щото аз поне не бих моглан :roll:
Spoiler: show
Image

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jan 07, 2016 3:04 pm

http://www.hindustantimes.com/cricket/c ... FnwLL.html

Сагата продължава. :lol:

Сега всъщност разбирам, че единствената причина Мат Тейлър(Shirtgate) да не бъде обесен от социалната правда e че все пак наистина приземи сонда на комета. Обикновените спортистченца немат такива постижения, явно.

Впечатляващо начало на 2016 за феминисткото и социал джъстис движенията! Очаквам да продължат с нова силна година изпълнена с още по-вълнуващи сюжетни линии!!! :panda:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jan 07, 2016 4:50 pm

You must go on so many dates...
And you can't dance with a devil on your back...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jan 07, 2016 5:29 pm

Смешно е, че го казваш. Все пак в горният линк дюда направи опит да отиде на дейт, ама малко backfire-на.

-You have pretty eyes!
-STOP OPPRESSING ME!

Сори. Знам, че това са вааажни неща за теб. За мен също са важни. От ентъртеймънт стендпойнт, oppression олимпиадата е по-интересна от истинската олимпиада.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jan 07, 2016 7:48 pm

Бих оправдала поведението на спортиста, ако случаите на подобен флирт с мъже-репортери бяха ежедневие. Дотогава, фък оф. Мъжете да се научат да си пазят сексистките шегички и флиртаджийството за излетите в бара и вместо да онождат хора, които се опитват да си свършат работата, нека се съсредоточат върху такива, които в момента са на техния акъл. Това поведение на работното ти място е не само недопустимо и досадно, ми и омерзяващо по всякакви начини. И казусът с Мат Тейлър е съвсем, ама съвсем различна вселена.

И не. Това за хубавите очи не е желан комплимент, на който да се радваш. На жената не й е демонстрирано ебаси благоволението, щото, видиш ли, са я похвалили и тя няма закво да се чувства благодарна за вниманието. Ако не сте наясно къде е проблемът, може би сте забравили да си погледнете календара напоследък.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Thu Jan 07, 2016 8:20 pm

В случая съм донейде съгласен с Амелия. Очевидно е, че на репортерката й стана най-малкото неловко от думите на спортиста, а с това "Don't blush, baby" въпросният съвсем влоши нещата.
От друга страна, наказанието ми се струва прекалено строго. И той се извини, и тя прие извинението му... Стига толкоз.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Jan 07, 2016 8:26 pm

Още не са го баннали крикетиста, това е само предположение на някакъв таблоид на Мърдок, а и пичът си играе в още няколко други крикет първенства за огромни суми, тъй че няма да му е особен проблем anyway.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jan 07, 2016 9:23 pm

Нека да поясня, че според мен поведението на тоя тип не отговаря на годините му. Просто да глобиш някой 10 000$ и да го баннеш да не ти играе в турнирите, защото се пробвал дебилно да покани репортерка на среща, ми лееееко ми идва множко.

https://www.youtube.com/watch?v=c-FIfVfvOMo

Някой да помни?

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Thu Jan 07, 2016 9:31 pm

Тоя пич има състояние от 30-ина милиона долара, 10000 глоба са пълна смешка за него.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jan 07, 2016 9:49 pm

Аз не съм го зажалил.

Edit: Между другото заради малоумници като него съществуват тия хаштагове #killallmen ненамси к'во.

Щото са станали на по 100 години и още не са се научили как да свалят едно пиче.

I would kill him myself, but that's not the point.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Thu Jan 07, 2016 11:09 pm

Amikae wrote: Edit: Между другото заради малоумници като него съществуват тия хаштагове #killallmen ненамси к'во.

Щото са станали на по 100 години и още не са се научили как да свалят едно пиче.
Не е само той и не само заради него като гледам :mrgreen:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Thu Jan 07, 2016 11:59 pm

Touche. :wink:

Все пак е редно да се разбере, че подобен тип мъже в никакъв случай не се държат по този начин с някаква зла умисъл. Те наистина, на каквато и да е възраст да са, просто не знаят как да говорят с жени, никога не са знаели и никога не са превъзмогнали anxiety-то си. Още по-лошо става, като се нагушат с пари и очакват, че това им стига за да имат някакъв game. И горе долу това поведение от статията е резултата. Тия 2-3 изреченийца сигурно си ги е мътил цялата игра как да и ги каже. Изключително awkward момент.

Е какво толкова в крайна сметка? Виждал съм подобни неща да се случват безброй пъти. И аз съм ги правил, като заговарях девойчета за първи път. Виждал съм съвсем готини момчета да го правят също. Страх. В дискотеката си и искаш да заговориш момиче. Отиваш, обаче в стомаха ти всичко е пеперуди, главата празна и като си отвориш устата обикновено излизат само простотии. След което девойката, ако не е на кеф, те посича и си вземаш dmg. Има мъже, които никога не го превъзмогват това.

Това че вече започнаха да глобяват мъже задето не знаят как да флиртуват ми се струва поредния абсурд, който иде рано рано още в първата седмица на новата година. Затова и казах, че ще е вълнуваща година и нямам търпение да видя до какви нови предели ще достигне хорската глупост.

А и много ме кефи, като чета как хора си джъстифайват откачените очаквания с: "Because it's 2016, people!". Riiiight.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jan 08, 2016 12:29 am

Дискотеката за тва е дискотека - там отиваш, за да си правиш mating ритуалите. И двата пола с тая цел са отишли. Тоя тип поведение там не е по-малко ламав и не изглеждаш по-малко жалък като се държиш по тоя начин, ама поне вероятността да попаднеш на някоя мацка, на която няма да й е прекалено противно (или даже ще й хареса и ще си иска) е по-голяма.

Но в ефир тва? По време на работа? Когато работата ти не предполага да се занимаваш с mating ритуали ИЗОБЩО? Аре баста. Гласност и глоби от тоя характер са нужни, за да могат разни лица да стоплят вече, че нахалното им сваляческо подмазване е неприятно, нежелано и понякога плашещо. Щото аз съм си имала вземане-даване с малко по-агресивния еквивалент - тея, дето прескачат момента с това колко са ми хубави очите и директно си питат дали искам да им видя главичката каква е хубава. Честно, не мога да реша кое предпочитам от двете - това да ми се случи като съм сама или като има свидетели. Преживявала съм и двата вида, щото. Кат си сам е страшно. Кат не си сам е супер сконфузно. В НИКОЙ СЛУЧАЙ НЕ Е ПРИЯТНО. А ако се случва в ефир, където го гледат хиляди хора, дори не ми се мисли как ще се чувствам.

Изобщо, цялата тая култура, в която е супер ОК мъж да си натрапва вниманието, щото кво толкова па е станало, и да прави (уж) комплименти на жена, която не познава и на която изобщо не му влиза в работата да ги прави, викам да се пенсионира вече. Кат гледам, още глоби ще трябват. Трябва да стане абсолютно ясно навсякъде, че това не се толерира от - от бизнеси, спорт, институции, общества, отделни хора. За да стане някога някаква реалност.

Амикае, направи услуга на себе си и всички бъдещи жени, с които ще имаш вземане-даване и просто НЕДЕЙ да се държиш по тоя начин. Просто самото присъствие на женски индивид в полезрението ти НЕ ОЗНАЧАВА, че този индивид има нужда от вниманието и одобрението ти. Вниманието ти и одобрението ти, НЕ СА някаква велика демонстрация на благоволение към този женски индивид. На този женски индивид НЕ МУ ПРАВИШ УСЛУГА с това поведение, а най-вероятно му вредиш и си му неприятен. На теб може да не ти се вижда като кой знае къв проблем и даже да разглеждаш подобни наивни прояви с някаква симпатия. Но за този женски индивид вероятно си петия слизест плазмодий, с който трябва да се занимава в рамките само на последната седмица, навръх всичките си останали проблеми.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Jan 08, 2016 12:40 am

Само не ми е ясно откъде ти хрумна, че на въпросния спортист му се връзва езика като заговори хубава жена, а не е примерно като Батето (лека му пръст), който задяваше репортерките в ефира, защото нямаше кой да го спре. Даже това ми се струва даааалеч по-вероятния сценарий в случая.
Last edited by Matrim on Fri Jan 08, 2016 1:15 am, edited 1 time in total.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."