Аз имам малко HDD, бърз процесор и много RAM памет. Имам умствения капацитет да process-на големи количества информация за кратко време. Всичко, което гледам/чета, го правя по този начин. Една от причините е, че паметта ми е много къса и бързо забравям гледаното/четеното, дори когато то ме кефи. Т.е. нямам място за storage в главата. Гледайки сериал по този начин успявам да се потопя изцяло в него, да го изживея пълноценно и да не забравя какво се е случило в първите му сезони. Което означава, че мога да правя по-добри съпоставки между късните и ранните сезони и да го оценя като цяло, а не като последния фрагмент, който съм видяла от нефо. И когато сценаристите започнат да си развалят писането, това за мен е очевидно, щото споменът от добре написаните сезони ми е още пресен. Та затова може би ти трябва да пробваш моята методика. Кой знае, може да видиш нещо.

Всеки гледа така, както му изнася. Различните хора обработват информация по различен начин и съвети за това кой как да гледа/чете бих слушала само от хабилитирани лица, на които това им е работата.
Аналогията с 200-годишния коняк е в гъзъ. Аз не обичам нито 2-, нито 200-годишен, така че къвто и да ми налеят ще ми е през центъра. Сериали обаче гледам всякакви и съм си намерила начинът, който работи най-добре за мен. Сериалът също така можеш да го гледаш отново, дори след като го приключиш. Мое да пробваш да направиш това с коняка ти. Обади се да кажеш как е било.
Ако имаш нещо конкретно за казване за самия сериал или по моите аргументи - заповядай иначе. Щото това, което си написал дотук са някви patronizing офтопик глупости, без които всички можем да минем.