Claymore47_Fen
И тогава май не беше гледал три сезона.
Не знам кога е било тогава, но в темата за "златните" анимации съм писал поне за първи сезон и мнението ми не се променило много след това.
Там писах и за Rick and Morty.
Продължавам да не виждам
Може би тогава опираме до различни дефиниции, какво е gross.
А Cow and Chicken не съм гледал от 10 години сигурно, но някога там имало ли е някакви по-драматични сюжети или аркове?
Ъъъ, във всеки епизод. (още и в Im Am Weasel)
Аркове не (едва ли не всеки епизод е reset), но множество детайли от света и героите.
В това отношение ми се струва доста сходно с Rick and Morty - всеки лаф уж е детински, пък някакво гадничко наблюдение се крие в него...което не означава, че когато човек мисли за едното шоу ще се сети автоматично за другото.
Овърарквъщте развития, мистерии и добавки към митологията са по-нова тенденция, но не е да се появяват за първи път в Adventure Time.
Има ги в Avatar: The Last Airbender, Young Justice, The Avengers: Earth's Mightiest Heroes и къде ли не (Трябва ли въобще да споменавам Futurama?).
Дори омразното ви Regular Show се вписва.
Та ако по тази линия сравняваме Adventure Time и Rick and Morty, второто е 100 пъти по-концентрирано. Във всяка серия залива зрителя с потоп от идеи и за два кратки сезона стига доста по-далече в такива неща като world building (то за multiverse става дума) и митология.
Докато в AT за три сезона освен предисторията на Ice King и световната катастрофа (признавам историята беше неочаквано разкритие), не се сещам сещам за нищо по-покъртително.
Имаше го и gender flipped епизода, който беше доста як...но пак Ice King стои зад него.

(Пък както вече обясних множество пъти, може би пропускам целият му point.)
Виж това за ''тотално в джаза ситуации в светове, които са изцяло изградени от дърп'' - има нещо такова, ма сякаш е основната формула на повечето Adult Swim. Не че съм заглеждал повече от RnM и The Venture Bros.