Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Re: Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска.

Post by The Dragon » Tue Feb 23, 2016 1:46 pm

Мор - нали знаеш каква е разликата между терористите и опресираните борци за свобода :) Същото е тук. Важното е да си от нашите, а не да си консистентен.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 23, 2016 9:15 pm

Ambartanen wrote:Ами доста ясно показва, че назначенията в техния Supreme Court са изцяло политически и при президент републиканец и демократически Сенат, сегашната ситуация щеше да е същата но с разменени роли за играчите. Това че демократите вече са ползвали същия глупав аргумент не прави аргумента по-малко глупав, естествнео.

Ти сериозно ли смяташ, че 7-9 месеца не са достатъчно време за ново назначение, но 12 месеца някак си магически са? Къде е магическата граница, след която изведнъж става неразумно за Обама да номинира някой за позицията? Ако трябва само 3-4 месеца протакане, републиканците сигурно ще се забавят толкова дори да решат да съдействат на Обама по някаква причина :D
Няма "магическа граница", но Върховният Съд има сесии и всъщност това да няма девети човек вреди на републиканците, защото в момента има доста дела, които ако няма прецедент в решението, бенефитват либералите.
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 23, 2016 9:18 pm

Amelia wrote:Прекъсвам предизборните диатраби със следната новинка от Мичиган:
http://www.cnn.com/2016/02/22/us/kalama ... dont-know/

...

Та да. И аз мразя бакшишите, ама регулациите съществуват с причина. А американците трябва да стоплят, че освен на Убер, ще трябва да турят регулации и на оръжията. Как не им писна бе.
Докато не умре буумър параноята, че правителството ЕЙ СЕГА ще дойде да те стъпче с фашисткия си ботуш и само пистолетчето ти може да те спаси, няма да се промени нищо :/

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 23, 2016 9:22 pm

Moridin wrote:Нв виждам за какво толкова е тоя спор. Конституцията ясно е дала правото на Сената да реши. Либералният крауд внезапно получава на тепсия някаква възможност, за която не е предполагала, че може да съществува, и започва да обвинява, че няма да стане работата.

Не ме разбирайте погрешно, със сигурност Обама има право и трябва да номинира съдия и със сигурност би било супер ако балансът във Върховния съд се промени. Но очевидният отказ на Сената, който ще последва, не е с нищо по-особен от досегашния им обструкционизъм - даже напротив, има някакво морално-легално оправдание.
Мня, баш обструкционизъм си е. Не знам видя ли оня чарт, дето показва, че на Обама са му блокирани същият брой съдийски номинации като на всички предишни президенти в историята взети заедно.

Нещо повече, решенията на Върховния Съд ще са либерални със или без девети съдия. Само дето ако е 4/4, решението ще се неутрализира, няма да постави прецедент и ще е валидно това на предишното ниво. А съдиите на по-ниските нива са МАСОВО либерални.

Също така, Скалия се очакваше да пукне скоро. Просто не се очакваше да е преди Обама да си замине или да е първата смърт. Републиканците трябва да одобрят някого, защото просто е в техен интерес. На есен има голям шанс да изгубят сената, а надеждата следващият президент да е републиканец е меко казано слаба.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 23, 2016 9:22 pm

The Dragon wrote:Мор - нали знаеш каква е разликата между терористите и опресираните борци за свобода :) Същото е тук. Важното е да си от нашите, а не да си консистентен.
Вика му се политика. Жалко, че на тия години още не знаеш как работи.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Feb 23, 2016 9:26 pm

Roland wrote:
The Dragon wrote:Мор - нали знаеш каква е разликата между терористите и опресираните борци за свобода :) Същото е тук. Важното е да си от нашите, а не да си консистентен.
Аз знам как работи. Ти се преструваш, че не работи така. Защото е нормална политика това сега в сената. И двете партии си играят така когато не им изнася.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 23, 2016 9:41 pm

The Dragon wrote:
Roland wrote:
Аз знам как работи. Ти се преструваш, че не работи така. Защото е нормална политика това сега в сената. И двете партии си играят така когато не им изнася.
Конкретният изолиран случай може и да изглежда като нормална политика за тотален лаик, да. Взет в комбинация с почти десетилетие на патологичен обструкционизъм, спира да бъде нормална политика. Ма отде ше знаеш ти, нали...

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Feb 23, 2016 10:01 pm

Roland wrote:
Конкретният изолиран случай може и да изглежда като нормална политика за тотален лаик, да. Взет в комбинация с почти десетилетие на патологичен обструкционизъм, спира да бъде нормална политика. Ма отде ше знаеш ти, нали...
Ми откакто гледам Daily Show от преди ти да знаеш, че съществува. Даже Стюарт имаше сегменти в които редуваше как едни и същи демоктрати и републиканци говорят за филибъстера когато са в опозиция и на власт.

Обстукционизма изобщо не е патологичен. Той е вграден в системата която имат. Като президента и сената са на различни мнения имаш deadlock. Просто и ясно. Откакто американската политика е zero sum game - всяка печалба за едната страна е загуба за другата. А сената има право да бави и 20 години номинацията на върховен съдия с "просто така ни е кеф" - задължение на Обама е да избере съдия който се харесва на сената, а не обратното. Ако позиците бяха разменени щеше да е абсолютно същото.

Ако ти си про - лаик е комплимент.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Feb 23, 2016 11:23 pm

Ooooh burn!

Тва, че обструкционизмът не е патологичен, го мислите ти и републиканците.

Което не е нито първият, нито последният път, в който демонстрираш единомислие с хората, които не съумяха да предотвратят това Доналд Тръмп да им е кандидатът за президент :lol:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Feb 24, 2016 10:01 am

Трудо ще ходи на Торонтовския Прайд отново. Този път като МП на Канада:

https://scontent-sea1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=576B019C

:heart:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Feb 24, 2016 2:13 pm

Roland wrote:Ooooh burn!

Тва, че обструкционизмът не е патологичен, го мислите ти и републиканците.

Което не е нито първият, нито последният път, в който демонстрираш единомислие с хората, които не съумяха да предотвратят това Доналд Тръмп да им е кандидатът за президент :lol:
Има ме на запис в този форум как още август месец казвах, че тръмп ще е номиниран.

Освен това обструкционизмът не е патологичен. Да ти припомня ли как TPP fast track го гласуваха републиканците по предложение на Обама който прегази собствената си партия? Те много добре си съдействаха тогава.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Feb 24, 2016 9:20 pm

Е хвана ме. Този един пример доказва, че най-нефункционалният конгрес в историята на държавата не е бясна демонстрация на обструкционизъм. :lol:

https://www.washingtonpost.com/blogs/ez ... ress-ever/

Това е от 2012, но оттогава насам само дето още републиканци се изсипаха и работата намаля още повече.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Feb 25, 2016 6:03 pm

Lyanna Stark
Adept

Post by Lyanna Stark » Thu Feb 25, 2016 8:57 pm

Точно се канех да пусна същата статия. :) Глен Грийнуолд е на ниво, както винаги.

Грийнуолд доста убедително опровергава мита, че Хилари е "по-избираема" от Бърни Сандърс и изказва мнението (също доста убедително защитено), че тя всъщност е прекалено рискован и несигурен кандидат срещу опонент като Тръмп. Моля ви, хвърлете един поглед на статията - цитирани са множество анкети и проучвания, някои от които вече сме виждали, но не и събрани на едно място като тук.

Между другото, не би било зле някои други... журналисти... да прочетат малко статии на Грийнуолд и да се научат как да пишат. Няколко пъти в тази тема ми се наложи да търся източници, които да потвърдят или опровергаят нечии твърдения, публикувани в онлайн медии. В този случай това няма да се наложи - защото Грийнуолд не хвърля празни изявления в пространството, а излага реалните факти, цитирайки източниците си с линкове и скрийншотове, и изгражда тезата си възоснова на тези факти.

Аз съм съгласна с тезата му, но страховете ми отиват още по-далеч. Когато си представя Хилари Клинтън в дебат срещу Доналд Тръмп, направо ме побиват тръпки от страх. Представям си как Тръмп минава в тотална атака, изважда всички скандали, критики и обвинения, които Бърни отказва да пипне, хвърля ги по Хилари без почивка, без колебание, без да й даде да си поеме дъх, и я смачква както смачка Джеб. Представям си го и треперя. Хилари може да има шанс срещу Рубиобота (aka Рубот, aka Си-Три-Рубио), но срещу Тръмп? Тръмп вече се изправи срещу един establishment candidate от стара политическа династия, и успя да унищожи кампанията му и да го изхвърли от надпреварата. Страх ме е, че ще успее и втори път.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Feb 25, 2016 9:10 pm

Lyanna Stark wrote:
Точно се канех да пусна същата статия. :) Глен Грийнуолд е на ниво, както винаги.

Грийнуолд доста убедително опровергава мита, че Хилари е "по-избираема" от Бърни Сандърс и изказва мнението (също доста убедително защитено), че тя всъщност е прекалено рискован и несигурен кандидат срещу опонент като Тръмп. Моля ви, хвърлете един поглед на статията - цитирани са множество анкети и проучвания, някои от които вече сме виждали, но не и събрани на едно място като тук.

Между другото, не би било зле някои други... журналисти... да прочетат малко статии на Грийнуолд и да се научат как да пишат. Няколко пъти в тази тема ми се наложи да търся източници, които да потвърдят или опровергаят нечии твърдения, публикувани в онлайн медии. В този случай това няма да се наложи - защото Грийнуолд не хвърля празни изявления в пространството, а излага реалните факти, цитирайки източниците си с линкове и скрийншотове, и изгражда тезата си възоснова на тези факти.

Аз съм съгласна с тезата му, но страховете ми отиват още по-далеч. Когато си представя Хилари Клинтън в дебат срещу Доналд Тръмп, направо ме побиват тръпки от страх. Представям си как Тръмп минава в тотална атака, изважда всички скандали, критики и обвинения, които Бърни отказва да пипне, хвърля ги по Хилари без почивка, без колебание, без да й даде да си поеме дъх, и я смачква както смачка Джеб. Представям си го и треперя. Хилари може да има шанс срещу Рубиобота (aka Рубот, aka Си-Три-Рубио), но срещу Тръмп? Тръмп вече се изправи срещу един establishment candidate от стара политическа династия, и успя да унищожи кампанията му и да го изхвърли от надпреварата. Страх ме е, че ще успее и втори път.
това което го казваш но по-подробно

http://static.currentaffairs.org/2016/0 ... presidency