Абсурдистан: Възраждането

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

tigermaster
Elder God

Re: Абсурдистан: Възраждането

Post by tigermaster » Sun Apr 17, 2016 9:53 pm

Искате ли да ви стане наистина гадно?
Вижте това:
http://gospodari.com/%D0%B1%D1%80%D1%83 ... 03298.html
Брутална агресия: Мъж пребива ром, защото е казал, че са равни (ВИДЕО 18+)
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Apr 18, 2016 9:15 am

Новото туристическо лого на БГ.

Image
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Вашта леля
Scholar

Post by Вашта леля » Mon Apr 18, 2016 3:12 pm

tigermaster wrote:Искате ли да ви стане наистина гадно?
Вижте това:
http://gospodari.com/%D0%B1%D1%80%D1%83 ... 03298.html
Брутална агресия: Мъж пребива ром, защото е казал, че са равни (ВИДЕО 18+)
За тоя сега пак ще има агитки на протестен митинг, понеже след телевизиите МВР се е стреснало да поработи малко и да го прибере за проверка.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Apr 18, 2016 9:44 pm

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... garin.html

Тоя побойникът е егати изчадието просто :shock:

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Apr 22, 2016 1:35 pm

Общо седем думи:
Фонда за лечение на деца в чужбина.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Sat Apr 23, 2016 7:13 pm

Това смятам, че ще вълнува всички живеещи извън България. Гласуването става задължително, като при неизпълняване на този граждански дълг, те зачеркват от избирателните списъци (най-вероятно), а в същото време вече ще може да се гласува само в консулства и посолства, други избирателни секции не са позволени :shock: :shock: :shock:

coldie
Forsaken

Post by coldie » Sat Apr 23, 2016 8:55 pm

Litz wrote:Това смятам, че ще вълнува всички живеещи извън България. Гласуването става задължително, като при неизпълняване на този граждански дълг, те зачеркват от избирателните списъци (най-вероятно), а в същото време вече ще може да се гласува само в консулства и посолства, други избирателни секции не са позволени :shock: :shock: :shock:
Тия дето не гласуват това няма да ги жегне. Резултата, ще е че на по-следващите избори, списъците ще са свити, етническият религиозен вот и купеният, ще имат много по-голяма тежест.
Това е.
Честити ви ГаДОСТи.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Apr 23, 2016 9:28 pm

Еми да. За да идем с Александър да гласуваме от Калгари до Отава трябва да летим 4 часа със самолет и да платим стотици долари. Но пък иначе сме задължени, нали, и ще ни санкционират, ако не гласуваме. Ми добре.

Просто дори не ми се приказва вече, но вчера за пръв път с Александър се замислихме за отказване от българското ни гражданство.

Иначе аз съм ЗА задължителното гласуване, защото считам, че на участието в демократичните процеси в страната ни не трябва да се гледа като благоволение някво, а като на реално гражданско задължение, като плащането на данъци и т.н. А и това би трябвало да намали влиянието на платения малцинствен вот и да затрудни евентуални манипулации. Ама що ли изобщо си въобразявах, че в оная белезникава постройка на пъпа на София, нещо ще вземе да се направи както трябва? Политиците, които макар и безкрайно далече от идеала, мислех, че все пак са най-близо до това, което един български политик трябва да бъде, а именно РБ и ДСБ, гласували за тоя аборт, щото се объркали, милите... Мислили, че забраната за създаване на избирателни секции извън посолствата, била само за света извън Северна Америка и ЕС. Не знам дори откъде да почна с това колко тотално нереално безумно е всичкото това.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Mon Apr 25, 2016 9:04 am

Amelia wrote:Еми да. За да идем с Александър да гласуваме от Калгари до Отава трябва да летим 4 часа със самолет и да платим стотици долари. Но пък иначе сме задължени, нали, и ще ни санкционират, ако не гласуваме. Ми добре.

Просто дори не ми се приказва вече, но вчера за пръв път с Александър се замислихме за отказване от българското ни гражданство.
Това е ултимативна гавра. Не само не искат онлайн гласуване, ами дори не щат да имаме местни избирателни секции (каквато използвахме точно преди 6 месеца на референдума за онлайн гласуването).
Какво да кажа - не само правят огромна стъпка назад за българската демокрация, ами и още повече отчуждават българите в чужбина.

Относно "стотиците долари", които Amelia спомена - всъщност само билетите за двама души за $1200, после трябва да вкараш пари за половин-един час возене в такси, евентуално хотел (не си мислете, че българското посолство е близо до летището - на 18 км е, а консулството в Торонто - на 33)... Абсурдно е. Буквално ти отнемат правото на глас по не особено заобиколен начин.

Но за най-абсурдно намирам, че днес си говорих с една особено смешна "патриотична" женица във Facebook, която беше мега доволна, че това право ни е отнето, защото емигрантите са предатели, та откъде накъде ще им се дава да гласуват... Пълна клоунада.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Mon Apr 25, 2016 12:02 pm

http://postimg.org/image/6d9x0e38p/

В червено са премахнатите секции в Европа. Аз имам въпрос. Ок, хубу няма секции извън посолството/консулство. Някои хора решават, че няма да гласуват, но други са решили непременно да си упражнят правото на глас в една от работещите секции. Как ще стане възможно това? Аз на парламентарните в Берлин чаках 3 часа, дето живея тук, сигурно ще се вият безкрайни опашки. и тн.

Litz
Ascendent

Post by Litz » Wed May 04, 2016 12:43 pm

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2016/05/ ... ef=miniurl
"Не се отказвам от нито една дума. Аз не мога да позволя една шепа соросоидчета да ми се мотаят в краката, когато се опитваме да решим важни проблеми", заяви Симеонов.
:shock:
Случайно да сте чували,че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи,а другите 200-300 000 браха гъби?
Amelia, Aldim, вие гъби ли брахте или гласувахте? :mrgreen:

трубадур
Elder God

Post by трубадур » Wed May 04, 2016 1:04 pm

Е тва е собственика на скат, бе братле. Фактът, че не те е заплашил с милиционерската си палка и не е раздул бюджета за отваряне на избирателна секция до няколко милиона, показва прогрес

Иначе лелката кво точно е направила, че да й викат да не използва деца за политически цели?

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed May 04, 2016 2:24 pm

На този индивид е ясно точно колко дъски му хлопат само като чуеш, че използва съвсем сериозно думата "соросоид".
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed May 04, 2016 5:50 pm

Ние първо гласувахме, после брахме гъби. :lol:

Ок, докога някви такива едноклетъчни ще са на власт в страната?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Wed May 04, 2016 6:34 pm

Докато най-сетне не опънем гилотината на площада и не ги почнем наред.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.