Да поспамим за разнообразие (Part 3)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Sep 27, 2005 1:11 am

To си има :P по принцип... май искаме по-сериозно аниме по телевизията :D.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Sep 27, 2005 8:46 am

I don't wanna die
But I ain't keen on living either

tin4e
Commoner

Post by tin4e » Fri Sep 30, 2005 9:48 am

Скъпи ми синко,

Пиша ти бавно, защото знам, че не можеш да четеш бързо. Вече не живеем там, където, живеехме, когато ти напусна дома ни. Баща ти прочел в някакъв вестник, че на човек му се случват най-много неприятности и нещастни случай в радиус от около 30 км. от дома му, затова се преместихме на друго място.
Няма да мога да ти изпратя адреса, защото последното селско семейство, което е живяло тук е взело номерата на къщата с тях, за да не си сменят адреса. Това място е наистина много хубаво. Дори има и пералня. Но не съм сигурна дали работи добре. Миналата седмица сложиш вътре малко дрехи, затворих капаха и дръпнах синджира. От тогава не сме ги и виждали.
Времето тук не е лошо. Само миналата седмица валя два пъти. Първият път за 3 дена, вторият за 4. Относно това палто, което искаш да ти изпратим, чичо ти Гошо каза, че ще е прекалено тежко, ако го сложим с копчетата в колет, затова ги отрязохме и ги сложихме в джобовете на палтото.
Оня ден Муньо си заключи ключовете за колата, вътре в колата. Много се бяхме притеснили, защото му трябваха цели 2 часа, за да си отвори колата... и да ни изкара нас с баща ти от вътре.
Сестра ти роди бебенце тази сутрин. Но все още не знам какво е то и ми е трудно да ти кажа дали си станал леля или чичо. Бебето много прилича на брат ти.
Вуйчо ти Крум падна в един казан за ракия миналата седмица. Някакви хора се опитали да го издърпат от там, но той успял да отбие нападението им, след което се удавил. После го кремирахме и той горя цели три дена. Краката му все още тлеят.
Трима от твоите приятели паднаха от моста преди няколко дена, докато се возели в самосвал. Мишо карал самосвала. Той успял да си отвори прозореца и да се изплува, другите двама обаче не успели да свалят задната преграда на самосвала и се удавили.
Няма повече какво друго да ти кажа, синко. Нищо изключително и извънредно не се е случвало тук

С обич, Мама

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Sep 30, 2005 10:06 am

Вчера имаше мачове, дори българските отбори биха в повечето, оле. Хубаво.
Обаче аз висях половин час в трамвая, защото бяха затворили кръстовището заради мача. Някакви хора ходеха на заплашително големи групи и пееха "ЦСКА, ЦСКА" с мелодията на Тих бял Дунав... Знам ли, не разбирам как заради едното ритане на топка, в крайна сметка, стотици и стотици хора прегракват, бият се, обиждат се на достойнство, като им кажеш, че Бербатов/Боримиров/Джаейоба е ламер и какво ли още не. И заради това, че ще се рита палав мач, половин София се оказва блокирана. Да не говорим за неадекватно огромните количества пари, които се дават за това вместо за, колкото и популистки да звучи, по-добро медицинско обслужване, примерно. Ся, ясно ми е, че всички си дават парите доброволно, но за какъв дявол, да му се не види? Слушах как някакви момчета обсъждаха писмо до Димитър Бербатов, написано от български фенове, което беше по-сълзливо от това на шестокласничка почитателка на Нора Робъртс. В стил, "Недей да ни разбиваш сърцата, не ни вкаравай голове заради доброто старо време"... ама беше вдъхновено. Те. Просто. Ритат. Топка. Понякога и себе си. Не виждам защо това е толкова важно, че принудително да влиза в живота на толкова много хора.
Мисля, че шалчетата са една квинтесенция на цялия абсурд. Хора, които принципно не биха сложили шалове дори на - 15 градуса, ходят с такива само защото на тях има звездичка и ЦСКА. И плетачната индустрия внезапно излиза на печалба. Това поне е плюс...

И един цитат от спортен коментар, на който Волкос тихо трепереше от смях, а аз си го записах, та да не се изгуби... "Дърводелски пас към Митьо Бербатов, който за пореден път не прави нищо на терена"... Тежко е :)
I don't wanna die

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Sep 30, 2005 10:32 am

Гаден зловреден нищонеразбиращ от футбол цинизъм! БАН! Кха!
This is it. Ground zero.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Sep 30, 2005 10:33 am

Ъъъъ, мри?
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Fri Sep 30, 2005 10:38 am

То и аз съм футболен фен(макар и не на българския футбол). но и на мен ми е силно странен този всенароден ентусиазъм от този "грандиозен успех" - преминаване на първия кръг на купата на УЕФА, турнир с малко значение за повечето западни отбори, които не си дават особен зор. Да бяха стигнали поне четвъртфинал или нещо такова разбирам, но така...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Vankata
Paragon

Post by Vankata » Fri Sep 30, 2005 10:54 am

Аз пък запомних една весела изцепка на коментатора на мача ЦСКА-Байер снощи:
Не съм си и помислял да мисля...

thunder
Forsaken

Post by thunder » Fri Sep 30, 2005 10:55 am

уууууу :) най-накрая да се появи причина да харесваме БГ футбола и така да плюете. Уууууу :)

Аз мисля, че хората се радват на това, че БГ отборите доказаха нивото си в Европа, като биха 3 силни западноевропейски отбора. Така че вече сме изпълзяли от гъза на футболната география, един вид. А задръстванията - ами всяка година на мочовете Левски-ЦСКА (и ЦСКА-Левски, разбира се), става абсолютно същото - агитките се съборат някъде си, после ходят към стадиона, движението е леко задръстено поради което :). Аз смятам, че така е по-добре, защото двете агитки по този начин организирано и под полицесйки надзор се носят към стадиона без допирни точки помежду си.
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Sep 30, 2005 11:22 am

Ама, Тънд, ти въобще не ме разбираш, да ти кажа:)
В смисъл, чудесно е, че отборите са победили, играли са добре и т.н. Обаче наистина не разбирам защо това трябва на мен да ми пречи да си стигна до нас. Или защо хората го приемат така като че ли лично са вкарали тези голове, или на тях са ги вкарали лично.
I don't wanna die

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Sep 30, 2005 11:29 am

Морве, ма това си е твое авторско, а не цитат? Малеее.. що не го пусна в нова тема да те бием там? :P
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 30, 2005 11:32 am

Мдаа, сите сме Булгари кат бием, каточели има някакво значение освен за заплатите на отбора. В смисъл имаме кви ли не по-големи постижения в спортовете които минават с 2 реда в некой вестник и толкоз. За агитките да не споменавам. Аз не се интересувам от футбол грам, и ми е много смешно кат се чудят хората как нямам любим отбор, аз ли нещо съм повреден или всички тия се чудат с кво да си запълнят времето.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Sep 30, 2005 11:41 am

Вижте ся, аз също не одобрявам особено мелетата по мачовете и блокирането на София, при това обикновено по най-напрегнатите пътища, но не съм съгласен, че това трябва да става причина за насилена омраза към футбола, която аха аха да прозре през "Те. Просто. Ритат. Топка".

Първо, футболът е красива игра и за някои религия (не като побъркани ултраси имам предвид, а хора, които наистина обичат играта) и в това няма нищо странно, спортовете са носили естетически философска стойност още от древна Гърция, а това, че някой не я вижда и досадата от тъпата организация на мачовете му пречи да я оцени, си е като цяло негов проблем :P

И второ, в случай, че някой е забравил, народът в нашта китна родина ВСЕ ПАК никога (включително за бунтовете през 97ма) в последните 15 години не е бил толкова обединен за нищо, колкото беше на онуй световно, тъй че да не си говорим, че нямало ползи. Друг е въпросът, че това си остава не съвсем идеалната причина за обединяване на народ, но като няма друга, поне можем да й отдадем заслуженото.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Sep 30, 2005 11:57 am

Бе, то ясно, че голямата грешка е в прекаляването, а не в самата игра, но понякога наистина си мисля че трябва да направят закон срещу професионалния спорт... От една страна спортът печели от това, че се усъвършенства до границите на възможното. От друга, това престава да бъде игра, престава да носи удоволствие и се превръща в някаква колективна болна амбиция:/

Ок, 94-та поне имаше за какво, наистина, бяхме четвърти в света (дори аз казвам "ние", въх), но цялата тази полиция при дербитата или гостуванията на всякакви чужди отбори за да се пазят ентусиастите да не се сбият ми идва в повече...
I don't wanna die

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Sep 30, 2005 2:42 pm

и все пак е смешно
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”