Roland wrote:
4. Какво за бога е power, ако не структура и средство? Това ми звучи опасно близо до расистките десни схващания тук в Щатите, че видиш ли "привилегия" било либерална измишльотина и нямало такова нещо.
Мишел Фуко е десен расист?

Moderator: Moridin
Roland wrote:
4. Какво за бога е power, ако не структура и средство? Това ми звучи опасно близо до расистките десни схващания тук в Щатите, че видиш ли "привилегия" било либерална измишльотина и нямало такова нещо.
Мисълта ми беше: каква би била разликата между умопромития републиканец и ляв който автоматично обявява опонентите си по мнение за умопромити републиканци до последния. Според мен това че не се обмисля възможността за индивидулно ниво е първия знак че влизаш във колективно мислене и хвърляне на всички опоненти в една обща група на "другия" с идеята да се създаде аналогия на това което в религията наричат отстъпничество. Действително, аз не смятам че може да се съди за мнението или интелекта на човек само защото той или тя се имат за леви или десни, такова нещо трябва да се преглежда от човек на човек. А горното беше моя аргумент че лявото е не по-малко податливо на подобни идиотизми само от единия зор че е ляво.Roland wrote:Няколко вметки, щото Амелия доста добре държи фронта до момента:
1. @Aravandor - Не искам да говоря от нейно име, но по принцип републиканските избиратели в Америка са с брутално промити мозъци независимо от пол. Напоследък четох разни материали (ама нямам идея къде беше), според които голяма част от американското население извън големите градове всъщност не може да се причисли към т.нар. "developed world" изобщо като ниво на информация и познаване на околния свят.
Ами хем си прав, хем не си. Естеството на лявото в САЩ в момента - фокус върху малцинства и социално равенство - до известна степен обезсмисля нюансирането. От гледната точка на човек от малцинство, доста сериозно тъпкано по цял свят и едва в последното десетилетие направило няколко сериозни крачки към равенство, трябва да ти кажа, че за мен в пракитческо отношение НЯМА разлика между гласувал за Тръмп, който мрази черните, мюсюлманите и гейовете, и гласувал за Тръмп, на който въпросните не са му достатъчно важни, че да му променят гласа. Ефектът е един и същ за тези от нас, на които изборът на Тръмп ще навреди директно.Arvandor wrote:Мисълта ми беше: каква би била разликата между умопромития републиканец и ляв който автоматично обявява опонентите си по мнение за умопромити републиканци до последния. Според мен това че не се обмисля възможността за индивидулно ниво е първия знак че влизаш във колективно мислене и хвърляне на всички опоненти в една обща група на "другия" с идеята да се създаде аналогия на това което в религията наричат отстъпничество. Действително, аз не смятам че може да се съди за мнението или интелекта на човек само защото той или тя се имат за леви или десни, такова нещо трябва да се преглежда от човек на човек. А горното беше моя аргумент че лявото е не по-малко податливо на подобни идиотизми само от единия зор че е ляво.Roland wrote:Няколко вметки, щото Амелия доста добре държи фронта до момента:
1. @Aravandor - Не искам да говоря от нейно име, но по принцип републиканските избиратели в Америка са с брутално промити мозъци независимо от пол. Напоследък четох разни материали (ама нямам идея къде беше), според които голяма част от американското население извън големите градове всъщност не може да се причисли към т.нар. "developed world" изобщо като ниво на информация и познаване на околния свят.
Извинявам се ако съм бил неясен съответно.
А пък избирателите на демократите са все рационални и умни същества, right? И въобще не са с промити мозъци от "гениалните" прогресивни теории като Critical Race Theory? И не се информират от парцали като Huffington Post, Salon, Slate и т.н.?Roland wrote:Няколко вметки, щото Амелия доста добре държи фронта до момента:
1. @Aravandor - Не искам да говоря от нейно име, но по принцип републиканските избиратели в Америка са с брутално промити мозъци независимо от пол.
Case in point. На белия хетеро мъж в източна Европа това му се струва пълна глупост и му е обидно, че някой го обвинява в нещо, за което той не се смята за отговорен.Demandred wrote:А пък избирателите на демократите са все рационални и умни същества, right? И въобще не са с промити мозъци от "гениалните" прогресивни теории като Critical Race Theory? И не се информират от парцали като Huffington Post, Salon, Slate и т.н.?Roland wrote:Няколко вметки, щото Амелия доста добре държи фронта до момента:
1. @Aravandor - Не искам да говоря от нейно име, но по принцип републиканските избиратели в Америка са с брутално промити мозъци независимо от пол.
Съвременната идеология на американските "proggressives" си е доста успешна в промиването на мозъци и пренебрегването на неудобните факти и си е направо квази-религия към момента. Има си дори своя версия на Original sin - това е привилегията на белите/мъжете/хетеро/cis/т.н. Всички бели още по рождение имат White privilege и трябва да изкупят вината си за това, всички мъже имат Male Privilege и трябва да се покаят за това...
Да и чрез това те смятат че помагат. Че променят статуквото и оправят света и тн. Това е глупост от грандиозен мащаб. Левицата беше на власт досега и се самодоказа като идентична форма на идиотизъм просто насочена в различна посока. Те не са по-различни. За да го поставя просто, левицата беше удобна досега, докато не се оказа малоумна. Сега хората, позабравили десницата ще си спомнят по-хубавите части от нея и ще се върнат там докато не си спомнят какво ги отвърна от дясното на първо време и тн. Това не е ново, случвало се е откакто я има системата. Никой от вас не постига нищо, просто крещите едни по други смятайки че едната страна крещи правилно. Хората просто ще подкрепят оная страна която ще им позволи за момента да се чувстват умни и морални. А аз ще бъда онзи който ще цитира делфийския оракул, че няма и един който е по-мъдър от Софокъл.Roland wrote:Ами хем си прав, хем не си. Естеството на лявото в САЩ в момента - фокус върху малцинства и социално равенство - до известна степен обезсмисля нюансирането. От гледната точка на човек от малцинство, доста сериозно тъпкано по цял свят и едва в последното десетилетие направило няколко сериозни крачки към равенство, трябва да ти кажа, че за мен в пракитческо отношение НЯМА разлика между гласувал за Тръмп, който мрази черните, мюсюлманите и гейовете, и гласувал за Тръмп, на който въпросните не са му достатъчно важни, че да му променят гласа. Ефектът е един и същ за тези от нас, на които изборът на Тръмп ще навреди директно.Arvandor wrote:Мисълта ми беше: каква би била разликата между умопромития републиканец и ляв който автоматично обявява опонентите си по мнение за умопромити републиканци до последния. Според мен това че не се обмисля възможността за индивидулно ниво е първия знак че влизаш във колективно мислене и хвърляне на всички опоненти в една обща група на "другия" с идеята да се създаде аналогия на това което в религията наричат отстъпничество. Действително, аз не смятам че може да се съди за мнението или интелекта на човек само защото той или тя се имат за леви или десни, такова нещо трябва да се преглежда от човек на човек. А горното беше моя аргумент че лявото е не по-малко податливо на подобни идиотизми само от единия зор че е ляво.Roland wrote:Няколко вметки, щото Амелия доста добре държи фронта до момента:
Извинявам се ако съм бил неясен съответно.
Не твърдя, че това е универсална логика, която работи във всеки аспект от политическата и социална система на САЩ, но си струва да се отбележи.
Еми виждам, че ти си ги разнищил нещата из корен, та няма какво да обсъждаме повечеArvandor wrote:Да и чрез това те смятат че помагат. Че променят статуквото и оправят света и тн. Това е глупост от грандиозен мащаб. Левицата беше на власт досега и се самодоказа като идентична форма на идиотизъм просто насочена в различна посока. Те не са по-различни. За да го поставя просто, левицата беше удобна досега, докато не се оказа малоумна. Сега хората, позабравили десницата ще си спомнят по-хубавите части от нея и ще се върнат там докато не си спомнят какво ги отвърна от дясното на първо време и тн. Това не е ново, случвало се е откакто я има системата. Никой от вас не постига нищо, просто крещите едни по други смятайки че едната страна крещи правилно. Хората просто ще подкрепят оная страна която ще им позволи за момента да се чувстват умни и морални. А аз ще бъда онзи който ще цитира делфийския оракул, че няма и един който е по-мъдър от Софокъл.
Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests