Абе като е гений, знанията ще ги има, но виж, вече уменията е друго нещо.alshu wrote:Асоциален тип, дори да е гений не би имал знанията и уменията да го ползва в такъв мащаб.
Това го разбирам, но ти си си харесвай мангата. Сега, чудо голямо, филмът, какво ще представлява. Ясно, че не желаете нещо, което обичате да се батиса, ама нещата са такива. В крайна сметка дори филмът да е добър, средняшки или крайна тъпня, ти няма да спреш да си харесваш мангата.alshu wrote:Не и за хората, които харесват тази манга.Сравнението му с мангата ми е безсмислено.
Изкуствата са различни, както казах и подходът към историята също, в зависимост, този, който я адаптира, какво иска да постигне с нея.
Примерно, аз "Сиянието" (книгата) на Кинг не го харесвам, за разлика от това на Кубрик, което обожавам. При повечето хора е обратното. И какво от това.
"То" е превъзходна книга. Мини-сериалът бе откровена глупост, с минимални изключения. Е, и? Аз продължавам да обожавам книгата; това, че са направили крапи филм по нея, изобщо не ме бръсне.
Цялото това мрънкане за несъвпадения с първоизточника ми е като хленченето на Алън Мур за неговите произведения. Не желае да се екранизират, обаче пак ги дава, маха си името от кредитите (хубаво), ама си лапка някви кинти за тях. Ами, като не искаш, не ги давай, майна.
Е, един Селинджър цял живот не им е дал на холивудченцата да барнат "Спасителят в Ръжта", сега семейството му също, така че явно може и така.